Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

  • 19 336
  • 368
# 330
Интересна тема, радвам се, че я намерих.
Моята дъщеря е на 12 години. От скоро започна да се вълнува с какви дрехи е и това е на моменти. Цикъл няма, гърдички - да. По пълничка е, но не се притеснява от това, яде си стабилно. Има избухливи периоди и много обича да спори с нас за глупости. На моменти е като абсолютно бебе, вика ме да спя при нея, да се гушкаме. Усещам, че промяната наближава, но май тя не иска да се поддаде. Лятото прекара с много малко контакти с деца на нейната възраст. Сега очаквам влиянието от съучениците  й да се отрази сериозно на израстването й.
Виж целия пост
# 331
Купих на дъщеря ми такава самобръсначка за под мишниците:
Скрит текст:
С алое вера е и ножчетата са обградени с този сапун, който хем предпазва от порязване, хем се пени.
Изглежда ми доста безопасна в сравнение със стандартните. Аз навремето много често се  порязвах и това ме отврати от бръсненето.
Виж целия пост
# 332
А тя моята още се гушка, нищо че е диване по-високо от мен. Най-обича като се изкъпе да си навре мократа коса в лицето ми, докато ме прегръща Joy Много е гадно, ама търпя, че след още някоя година, няма да ми се случва сигурно.
Виж целия пост
# 333
И моята обича да се гушка, нещо че вече е, колкото мен. И продължава да си слага глава на рамото ми, както когато беше бебе Heart Eyes Дано това не се промени никога.
Виж целия пост
# 334
А моята 10-годишна вече почти не иска да се гушкаме...
Иначе е висока 160 см, 35 кг, 37 номер обувки. Върви слаба и висока, но това е генът на баща й. Взела е и неговата структура изцяло.
Скоро избухливи моменти не е имало, но пък рязко се промени телесната й миризма. Поти се много и потта взе да мирише. А доскоро нямаше такъв проблем.
Ползва дезодоранти без алуминий.
Виж целия пост
# 335
Момичета, да попитам. Днес моята 12 годишна госпожица се разплака и каза, че ще умира. Имала била рак на гърдата. Оказа се, че от две седмици я боли едната гърда, леко е зачервена, сърби и сълзи, както и усеща бучка. Аз не напипах бучката защото я боляло и не ми даде да опипам добре. Сама търсила информация в гугъл и се е наплашила. Ще я заведа на лекар, но все пак да попитам дали някой знае нещо по въпроса. Случва ли се при навлизащите в пубертета или трябва да се притеснявам. Не се развиват тепърва гърдите, развити са доста вече, както и има менструация от половин година, която в редовна. Последният й цикъл беше преди две седмици. Ходи постоянно с бюстиета, дори спи с тях, да не се е възпалило нещо....
Виж целия пост
# 336
Прилича на мастит по описанието. Хубаво е да я види лекар.
Виж целия пост
# 337
bob4enka - стискам палци да е нещо нормално и да се случва само от хормоните сега. Flowers Four Leaf Clover
Ако искаш смени бюстиетата с по-леки такива безшевни потничета, може би ще й е по-удобно.
Моята дъщеря само такива носи и не понася спортните, които са по-груби и стегнати.
Виж целия пост
# 338
Най-добре е да отидете на лекар, само той ще може да каже със сигурност какво е и да я успокои.
Стискам палци всичко да е наред!

 Знаете, че чисто хормонално около овулация или преди цикъла гърдите стават доста по-чувствителни и напрегнати. Ако е бил предният цикъл преди две седмици е точно около овулация, когато често гърдите стават по-чувствителни и търпят по-бързо развитие. Всеки един цикъл води до по-сериозно развитие на гърдите.
Сърбежа може да е от гъбички също така, а сълзенето със сигурност трябва да се види, но ако често сега както се притеснява е имало дразнене, тоест проверявала е гърдите или стискала зърното, това също може да стимулира отделянето на секрет.
Аз също бих препоръчала да се ревизират бюстиетата, които носи, тъй като притискането  също може да е причина за това, при нарастващи гърди.
Виж целия пост
# 339
Благодаря за отговорите. Бюстиетата са от мекия, памучен тип, няма какво да дразни. Звънях за час, но не ми дадоха. Успокоиха ме, че е нормално и след като иначе се чувствала добре, едва ли е възпаление. Казаха да изчакаме събота и неделя и ако не отмине да се обадим пак. Тя още вчера каза, че е по- добре.
Имахме и дълъг разговор защо гугъл както може да помогне, може и да навреди 🥴
Виж целия пост
# 340
bob4enka, нямам представа какво е реалното състояние на гърдите, затова си трябва лекар.
Относно хипохондрията на тази възраст съм писала и преди. Преживях го с дъщеря си. Тя даже без никакъв проблем ходи да пита личната ни лекарка, дали след като вече има гърди, сега ще се разболее от рак на гърдата. Докторката ѝ каза да се запише на танци, за да мисли за стъпките, а не за болести Grinning
Сега го преживявам със сина на 12, който за всяка пъпка ме пита дали е тумор, а за всяка бенка - дали е кърлеж.
На тази възраст изведнъж осъзнават, че в този свят има много опасности, от които мама и тате не могат да ги опазят и настават големи драми, за съжаление понякога съпроводени и с кошмари.
Виж целия пост
# 341
Надявам се дъщеря ми да не наследи моята паника, че един в семейството е достатъчен. Добре, че засега не се впечатлява от такива неща, като изключим тръшкането, че в момента има пъпка на носа. Ама това е заради суетата. Grin
Виж целия пост
# 342
Мисля си, че ние и медиите допринасяме за тази хипохондрия. Навремето нямам спомен аз или мои приятели да сме тревожили за такива болести на тази възраст.
Сега на всяка крачка са снимки с кампании, а и майките сме паники.
Бобченка, дано всичко е наред.
Ако е за мамолог за възрастни, платено може в Света София с изчакване.
Виж целия пост
# 343
Проблем, момичета, е че не живеем в БЪлгария и тук, за да се доредим до специалист, трябва да минем през личния, който за момента смята, че не е нужно да го посещаваме. Поотминаха малко нещата, още усеща напрежение там, но не сълзи и не я боли повече. Ще следя изкЪсо.
Виж целия пост
# 344
Това са хормоните, нищо страшно според мен. Може да се случва на приливи и отливи. На мен лично ми се случваше 2г след раждането на дъщеря ми, така се бях филмирала, че имам рак и дори на мамологическите изследвания не вярвах.
Наблюдавай детето и непременно идете на лекар. И при нас е така - с тия лични и специалисти, при нас отделно работят по 3-4 часа на ден и то не всеки ден от седмицата, просто се побърквам ако потрябва лекар или зъболекар...!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия