Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

  • 38 338
  • 739
# 465
Здравейте момичета , извинявам че нахлувам в темата ви но нямам избор. Дано да успете  за ме насочите. Дъщеря ми има доста косми по краката и ръцете и от осанна ме моли да и ги махна . Ще ми предложители как е по-добрия  вариант за първо обезкасмяване с епилатор  (И ако да с какъв марка и серия искам да и купя нейн ако това е по добрия  вариант) или кола маска или нещо друго защото  не се сещам за друго в момента. Благодаря ви  предварително.  Дано  ме приемете в темичката ви
Виж целия пост
# 466
Заведох дъщеря ми на кола маска з а първото обезкосмяване( на 13г.). Така и продължаваме.
Виж целия пост
# 467
Анели, напълно индивидуално е. Моята дъщеря примерно не носи на болка и се дърпа от кола маска, въпреки че нееднократно й предлагах, тъй като е доста космата. Под мишниците обаче няма проблем с кОлата. Епилатор абсурд, понеже там също боли и отнема повече време. За мен депилатоара също е вариант, но пък бързо ще израснат космите. При всички положения, живот и здраве, като навърши 16 г ще почне с лазерна епилация.
Пробвайте с епилатор. Ако може да издържи, супер ще е.
Виж целия пост
# 468
Анели, и аз смятам, че е индивидуално. За мен кола маската е по- безболезненият метод, но пък епилаторът спестява време и пари. Аз бих завела за първото обезкосмяване на кола маска. А после, когато космите започнат да растат отново, бих ѝ дала да опита с епилатор, така ще са по- малко и няма да е толкова болезнено.
Виж целия пост
# 469
Моята я беше срам да ходи на кола и поиска с епилатор. Естествено тя подложи крак, а аз трябваше да работя, което е много тъпо. Писна веднага, че я боли, дърпа си крака инстинктивно... после тича за телефон и слушалки, за да се разсейвала... Вторият път и казах да я водя на кола или да се оправя сама. Ами епилира си се сама. Напоследък се усети, че като не ги оставя да израстат дълги, боли по-малко.
Има епилатори с охлаждаща глава, мокрещи се, с разни приставки опъващи кожата и т.н. Ако хич не трае на болка, може първия път да дадеш едно аналгинче 30мин. преди избраната процедура.
Виж целия пост
# 470
Лазерната епилация също е болезнена. От много години ползвах коло-маска, но първата лазерна едва я издържах. После резултатът е уау, от една процедура опада почти всичко, но отсега ми е напрегнато, че пак ще трябва да ходя. Уж, като изтънеят космите, не било толкова зле.

Наистина като са по-къси боли по-малко скубането. Какъвто и метод да се ползва ако се подкъсят предварително (примерно да се минат с машинка), по-лесно ще се понесе.
Виж целия пост
# 471
Моята дъщеря има нисък праг на болка. Започна да ми обезкосмява краката в края на 5ти клас.
Започна с епилатор и така продължава. Пробвала е с моята машинка и ленти за кола и казва, че я боли.
Виж целия пост
# 472
Моята дъщеря след 2м.става на 12 г.Лятото боядисвахме с временна боя края на косата.Къдрава,гъста и тъмна и е и не и се получи,както си го представяше.Отказа се,сега понякога се маже с тебешир за коса.
Има family link с лимит за ползване на телефон и таблет.Наистина,след като се заключи,тя не може да звъни при нужда,което на мен,лично не ми харесва.Имат групови чатове на класа и отделни с приятелки в whatsApp
Има и програма за проследяване на местоположението и/ Find my kids/,тъй като пътува сама до и от училище през три града и ми е по-спокойно да я виждам къде се намира.
Има парола за телефона си,но я знаем.Разбрали сме се също,че ще инсталира програми само с наше знание.В общи линии не я пресираме,има свобода,но и тя си е много разумна,засега.
Не се гримира,не обръща особено внимание на дрехи,въпреки,че има собствено виждане как трябв ада изглежда,в което не и се бъркам особеноОт тази година в училище им е позволено да ходят с пуснати коси и тя е много доволна от това..Обеци няма.Казала съм,че сама ще решава дали ще има дупки и тату по себе си-тялото си е нейно.Тя вижда,че аз имам.Също така знае и за кое съжалявам,че съм го направила
За цигари и канабис сама ми каза,че никога няма да докосне.Тук има места,които могат да те упоят само,ако минеш наблизо.Показвала съм и хора под ефекта им.Лятото опита от моя безалкохолен радлер-нищо особено.Друго не е пожелала да близне-не бих и отказала.
Явно вече я притеснява окосмяването по ъце,крака и над устната.Помоли ме да направим нещо.Взела съм лентички.Ще опитаме този уикенд да направим нещо.Мисля,че няма да издържи,но ще видим.
Виж целия пост
# 473
Моята дъщеря има бръсначка, а когато ме помоли я правя с кола ленти.
Скоро ще й запиша час за лицето, че е голяма борба с тия пъпки.
С нервите е нещо ужасно. Вчера следобед беше горе-долу, но вечерта вече се оля. Звъни ми през 5 минути да ми врънка за пари за нещо, които знае, че е момента не мога да й дам. Развиках се, заболя ме главата - абе ужас.
Никакво съобразяване с другите в семейството, никакво съчувствие, чист егоизъм е най-злобната му форма. А през целия й живот съм се старала да я възпитам с разбиране и съчувствие. Ох, може би характерът й е такъв и борбата ми няма смисъл.😓
Виж целия пост
# 474
При нас вече има наченки за растеж на гърдите.Мисля да купя днес още някое и друго бюстие.
С космите засега няма проблем -руси са.

Какви превръзки им купувате ?
Много се чудя дали ще е по-удачно да са такива без аромат,но не намирам.
Питам си информативно само,няма МЦ още.
Виж целия пост
# 475
Ние взимаме Bella Teen. Използваме и Always за през нощта.
Виж целия пост
# 476

Какви превръзки им купувате ?
Много се чудя дали ще е по-удачно да са такива без аромат,но не намирам.
Питам си информативно само,няма МЦ още.

И преди съм писала, тези на Лидл са памучни, тънки, неароматизирани., чудесни са.
Виж целия пост
# 477
Моята няма мц, но за е ежедневни ползва от ДМ черни.
Виж целия пост
# 478
Подкрепям за тези от Лидл плюс марката Натурела. Имат различни дължини.
Виж целия пост
# 479
Изобщо нямам концепция за превръзките. Взимаме различни, според промоции или просто, защото са ни харесали.

Що се отнася до обезкосмяването - голямата я обезкосмявам аз с ленти. Не иска да ходи на козметик. Малката още няма нужда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия