Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно пералнята - тема 6

  • 25 249
  • 747
# 690
разпечатах и за 10 години на мотора, закачих касовия бон и това е, надявам се да едостатъчно.

От къде излиза тази гаранция за мотора? Аз един ден се рових в сайта на Бош и не успях да открия от къде мога да я дръпна. Регистрирала съм пералнята на сайта им.

Рори72, моторът не се регистрира. Регистрираш си само пералнята и ако те я оборудвана с EcoSilnence Drive, можеш да се възползваш от гаранцията.
Виж целия пост
# 691
24290 е моята.
Точно над 5-те години имаше линк за 10 и просто разпечатах. Не се регистрира мотора.

То 1000 номера, докато се ориентирам кой къде да напиша.....
Отделно имаше промо пакет прах, кърпички и омекотител, и за него се регистрирах, това беше най- трудната част
Виж целия пост
# 692
Рая, тази гаранция за мотора не е ли част от общата регистрация на покупката? На същото място ли се регистрира мотора?
Вашият модел кой е?

Когато махнахме старата пералня се оказа, че стената зад нея е подпухнала яко от влага, част от нея е паднала и се наложи да я изчопля останалото, за да изчистя мястото. Карам ММ да направи някаква шпакловка, за да се изолира поне малко уреда от грубата стена, която при това таи влага, но той твърди, че това няма отношение към работата и съхранението на уреда и отказва да направи каквото и да е било по въпроса. Според вас трябва ли да се направи някаква изолация, минимум шпакловка или ММ е прав, че няма значение.

Външна стена ли е? Какво значи таи? Някакъв теч отгоре или влага от неизолирана външна стена? Във всеки случай не е добре за пералнята. Виждала съм пералня държана във влажно помещение. Ръждясала.
Виж целия пост
# 693
Здравейте!
Благодарим ви, че отделихте време да регистрирате вашата пералня в MyBosch. За да ви помогнем да получите максимума от новия си уред, редовно ще ви изпращаме ексклузивни имейли със съвети и трикове за вашата пералня и полезни идеи за вашето пране.
 
Поздрави,
Eкипът на MyBosch.

Това получих току що на е-майла си, смятам,  че правилно е регистрирана значи, разбрали са за нас Satisfied

Аз от мерак колко перални изпрах...те сега ми пращат как да я подготвим
Виж целия пост
# 694
Неизолирана донякъде външна стена. На калкан сме с друга кооперация, която е 4 етажа, а нашия вход 5 етажа. При тях има покривно пространство, но е под наклон и не знам каква част от нашата стена е външна. Като извадихме старата пералня се ужасих от това, което намерих зад нея. Нали геройски издържа 15г. и 6м без ремонт и за пръв път я вадим изцяло. Нямах представа какво е зад нея.

Рая, благодаря за насоките. Отивам да се регистрирам. Подаръка за който споменаваш за всички закупени перални ли е или само от някои магазини. Да не се излагам, ако не ни се полага.
Виж целия пост
# 695
В този случай да не би там, където се свързва покрива на съседите и вашата стена да просмуква вода? Освен лошо за пералнята, лошо и за самия апартамент. Да не Ви вдигам кръвното, но компетентен човек да погледне покрива.
Виж целия пост
# 696
Аз от мерак колко перални изпрах...
И аз така. Simple Smile
Ще звъня на Bosch, защото при мен няма възможност да изтегля гаранция за мотора...Но пък днес получих подаръчния комплект от тях. Simple Smile
Виж целия пост
# 697
Подаръкът е от марката мисля, не от веригите. Виж на страницата им- Персил, Силан и кърпички /ама малки де, не очаквай кой знае кво/. Там си избираш точно модела, май не е за всички, но пък доста бяха изредени
Виж целия пост
# 698
Да, от марката е подаръкът. Не е зле. Simple Smile Омекотителят не мирише лошо, Персилът си е..Персил, за кърпичките съм доволна, защото аз ползвам подобни и ми вършат работа.
Имам въпрос относно i-dos. Вчера за първи път ползвах системата с перилен препарат. Бях задала две чертички, но прането ми не беше много и се наложи след края на програмата да пусна нова, само изплакване, защото на финалната центрофуга се виждаше сапунена вода. Имате ли представа дали пералнята автоматично дозира количеството перилен препарат съгласно кг. пране или аз трябва да си задавам всеки път ръчно (от копчетата), какво да е количеството?
Виж целия пост
# 699
Това не е ли описано в инструкциите, за употреба?
Виж целия пост
# 700
Според Бош - сама си дозира, на база килограмите на прането и замърсяването на водата. Ръчно се регулира в зависимост от това, колко са мръсни дрехите, които ще се перат. Явно с моите две черти вчера съм се изсилила. Но пък ако наистина мери килограмите и анализира водата не би трябвало да предозира...Факт е, че вчера препаратът ми беше в повече. Та въпросът ми е към тези, които са ползвали по-дълго i-dos, какви са им впечатленията и какво са открили с опита си....?
Виж целия пост
# 701
Скрит текст:
Не аз, мъжът ми ги предпочита защото техника, който отказва да ремонтира 15г Аристон го насочил към АЕГ. Аз съм за Боша, но заради него включих и едно АЕГ сред избираемите.
Рори, оставам с впечатление, че здравата ще я експлоатираш. Ако Бошовете са с раглобяеми казни, вземи някой от тях. АЕГ всички са със споени и заради един тъп лагер заминава целия казан.
Аз също мислих за Бош, но от Технополис ми казаха, че са с цели, неразглабяеми казани и се насочих към Самсунг. От Бош на същият въпрос ми отговориха, че е конфиденциална информация и няма да ми кажат, какъв е казанът.
WAN моделите на БОШ са с делими казани!
в КОЙ магазин ви говорят тези неща, като във веригите тези модели са масовите среден клас и нормална цена.
Скрит текст:
Бош е. Със сушилнята имахме проблем с такава празна гаранция. Само с касовия бон не може, но излязоха хора и признаха удължаването с регистрацията в сайта на АЕГ, докато се разберем с Технополис да издадат редовна гаранционна карта.
Като притежател на уреди Бош.

Нямат гаранционни карти, покупния документ е необходим само за гаранция.
регистрацията пък за 5 години са я направили супер лесно и поне за мен уникално удобна- звънниш на кол центъра давам им модел, данни и те ти пращат сертификат на пощата.
Скрит текст:
Според Бош - сама си дозира, на база килограмите на прането и замърсяването на водата. Ръчно се регулира в зависимост от това, колко са мръсни дрехите, които ще се перат. Явно с моите две черти вчера съм се изсилила. Но пък ако наистина мери килограмите и анализира водата не би трябвало да предозира...Факт е, че вчера препаратът ми беше в повече. Та въпросът ми е към тези, които са ползвали по-дълго i-dos, какви са им впечатленията и какво са открили с опита си....?
Кой модел взехте на айдоса, аз съм с немския ексклузив.

Първо машината никога не я пускам с малко дрехи, винаги я товаря максимално- айдоса са 9кг.
Кратки програми ползвам само колкото да мине през вода дрехата.

машината има датчик за замъсеността на водата, но аз лично на някой програми слагам макс на препарат, но там пера определен тип дрехи.

Имам и случай , в кой изключвам айдоса и минавам на капсули.

Не знам кой е Вашия модел, но принципно си зависи и от препарата и от там ти също може регулираш.
Презумцията е , че машината само определя кол. на препарат, преизчислява време.
Виж целия пост
# 702
Toва е нашият модел - WAW326H0EU. Предишната пералня все не ми стигаше като обем, тази сега не мога да я напълня. Снощи се наложи отново да изпера малко количество и намалих препарата на една черта. Беше по-добре.
Иначе много съм доволна от пералнята, много и се радвам колко тихо работи (само като центрофугира на 1600 оборота е по-шумна и не знам дали това е нормално или дефект...), как си преизчислява времето сама. До сега не позлвах i-dos, защото ми бяха изостанали капсули и бях решила първо с тях да приключа. Вие имате ли програма само центрофуга, без изплакване преди това?
Виж целия пост
# 703
Toва е нашият модел - WAW326H0EU. Предишната пералня все не ми стигаше като обем, тази сега не мога да я напълня. Снощи се наложи отново да изпера малко количество и намалих препарата на една черта. Беше по-добре.
Иначе много съм доволна от пералнята, много и се радвам колко тихо работи (само като центруфугира на 1600 оборота е по-шумна и не знам дали това е нормално или дефект...), как си преизчислява времето сама. До сега не позлвах i-dos, защото ми бяха изостанали капсули и бях решила първо с тях да приключа. Вие имате ли програма само центрофуга, без изплакване преди това?
Вие сте си взели айдоса с home connect. Супер.
Ползвате ли опцията хоум канект?
тя директно ви дава съвети какво и как да се пере с коя програма.
Моята е по стария модел, но иначе е със  същите като вашата  функции.
има само центрефуга, но не я ползвам.
За центрефугата- зависи на каква настилка е и дали е нивелирана.
машината си преизчислява времето, когато има смес(поне аз това съм забелязала и коментирала със сервиза) много мръсни дрехи и такива облечени само за 2 часа, пример детски замърсени чорапи и тогава е логично да го прави, защото датчика дава инфо, че водата е мътна.
Но не е никаква драма.
Мен не ме вълнува какво и как го прави машината, аз искам перфектно пране.
Виж целия пост
# 704
Ползвам го, но не всеки път. Simple Smile Харесва ми приложението, добре е замислено. Да, може да ти даде препоръка каква програма за изпиране да ползваш, на база нещата, които ще се перат, да я пускаш дистанционно, да си "говори" със сушилнята (но тя също трябва да има home connect). Такива глезотии. Снощи видях, че от него мога да настройвам и мл. на препарата и омекотителя. Почти съм я разучила.

има само центрефуга, но не я ползвам.
Защото аз нямам такава, която да пусна от копчетата върху машината (или аз съм идиот, който не може да намери как). Мога само през приложението. Rolling Eyes
Пералнята ни е върху плочки и може би наистина не е идеално нивелирана и за това да е шумна на най-високите обороти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия