15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 23 427
  • 191
# 30
Един въпрос... каква е разликата между арабския кускус и обикновения? Simple Smile
Виж целия пост
# 31
арабския само се залива с гореща вода и се запарва.
А обикновенния се вари като спагети и макарони.
Поне аз тоа знам.
Виж целия пост
# 32
Обикновеният по същество е макаронено изделие и така се готви.
Виж целия пост
# 33
Този арабски  кус-кус къде се продава?
Виж целия пост
# 34
Един въпрос... каква е разликата между арабския кускус и обикновения? Simple Smile
Арабския кускус е обработен по определен начин пшеничен грис, а обикновения е тесто на малки топченца.
Арабския кускус е основа на тяхното национално ядене Кускус, което е като зеленчукова яхния с месо която се сипва върху задушения кускус.
Виж целия пост
# 35
Купувам тортила питки. Мажа всяка от тях с лютеница, редя колбаси, сиренца, маслинки, кис. краставички или каквото друго има в хладилника. Слагам в тава, покрита с хартия за печене и мятам във фурната. Температура около 220 градуса и 5 минути  и готово.
Виж целия пост
# 36
Благодаря много на всички, които ми отговориха! Определено ме заинтригувахте с арабския кускус и елдата... Ще пробвам нещо с тях, тъкмо по-различно! Blush

Иначе вкъщи правим месо със зеленчуци и китайски спагети или пълнени тиквички за нещо бързо. Grinning
Виж целия пост
# 37
Този арабски  кус-кус къде се продава?


В Кауфланд има, със сигурност и на други места, но там последно видях.


Купувам тортила питки. Мажа всяка от тях с лютеница, редя колбаси, сиренца, маслинки, кис. краставички или каквото друго има в хладилника. Слагам в тава, покрита с хартия за печене и мятам във фурната. Температура около 220 градуса и 5 минути  и готово.

Препичат ли се много, стават ли твърди?
Виж целия пост
# 38
До сега не съм купувала арабски кус-кус , но ще го пробвам .


Колди , интересна рецепта . Тортилите ги използвам за домашни дюнери , повече ми харесват от арабските .
Виж целия пост
# 39
Купувам тортила питки. Мажа всяка от тях с лютеница, редя колбаси, сиренца, маслинки, кис. краставички или каквото друго има в хладилника. Слагам в тава, покрита с хартия за печене и мятам във фурната. Температура около 220 градуса и 5 минути  и готово.
Правила съм и с питки за дюнер, също и с гръцки питки...
Виж целия пост
# 40
Относно тортила питките, използвани за основа за пици:
Те са много тънки и 5 минути са им достатъчни, за да станат готови. Чудна пица се получава.
Става дума за питките, които се продават в торби по 6 бр, 25 см.
Има и 8 бр. по 18 см., мисля.
Виж целия пост
# 41
С тортилите правя затворена пица. Слагам на едната кашкавал и шунка отгоре още малко кашкавал и похлупвам с още една тортиля. Слагам в сух тиган и внимателно обръщам няколко пъти. Плънката естествено може да е всякаква.
Виж целия пост
# 42

Аз не мога да приготвя салата Цезар за 15 минути. Но явно е според зависи.
Сигурно защото си правя сама домашни крутони, гриловам пиле, джуркам дресинг.. Simple Smile
Иначе е много хранителна и ние много я обичаме. Правя я и за гости.

Имам си рецепта за 15-минутно пиле с корнфлейкс на фурна. Обаче се пече 15 минути, трябва и малко време за подготовка. Ако представлява интерес за някого, ще я напиша.
Виж целия пост
# 43
Ско, ако може напиши рецептата?
Виж целия пост
# 44
Бързи пилешки филенца с корнфлейкс

600 гр. пилешко филе
1/2 голяма кутия майонеза "Краси"
200-300 гр. натурален корнфлейкс (с този от Лидл ми се получава най-добре)
сол
черен пипер по желание

Филето нарязвам напречно на ленти около един пръст дебелина. Леко посолявам (защото майонезата е осолена) и слагам съвсем малко черен пипер. Прибавям майонезата, разбърквам добре и прибирам в хладилника да се маринова около 10-тина минутки.

Натрошавам корнфлейкса на ръка в една голяма купа и си отсипвам после от него в по-дълбока чиния, където започвам да овалвам филетата поотделно. Притискам с ръка, за да ги сплескам леко и за да полепне по-добре панировката. Междувременно обличам решетката на фурната с алуминиево фолио и пускам фурната да загрее на 200 градуса. Нареждам готовите филенца директно върху решетката, пъхам във фурната по-нагоре близо до горния реотан и пека по 7 минути от двете страни. Това е.

С другата половина от майонезата приготвям млечно-чеснов сос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия