Колко пари харчите на месец за храна

  • 85 083
  • 2 236
# 270
Това просто не може да е цената на това сирене. Това е цена под себестойност и предполагам е някакво изключение, кой знае как получило се.
Виж целия пост
# 271
Преди години видях в Германия шоколади Своге по 19 цента. Не се купуваха, местиха ги по рафтовете и накрая въобще спряха да ги зареждат. Лютеница на Дерони, сирена и други продукти съм виждала на по-ниски цени от България, но нямат особен интерес.
Виж целия пост
# 272
Лютеница на Дерони купуваме от руските магазини и от някои турски. Цената е почти същата като в България.
Виж целия пост
# 273
Защо харчим такъв процент от заплатите си месечно за храна:

http://www.budnaera.com/201904f/0410-06-t.html

Ей така се създават митове. Това няма как да е реалната цена. Или е промоция, или някакво намаление, опитвайки се да разкарат недобре продаваема стока.


Тук, в Исландия, българско сирене продават само в един турски магазин. Цената е около два пъти българската.
Виж целия пост
# 274
Разбира се, че това не е реална цена, а някакво намаление под ссебестойност. Имате ли идея колко мляко дава една овца и колко трябва за направата на килограм сирене?! Неслучайно струва повече от кравето, да не говорим че и всички по веригата не работят за чест и слава. Rolling Eyes Другият вариант е да е имитиращ продукт. Като ми намерите някъде в Европа овче сирене от какъв да е тип, качествено, на 4 евро и то не с изтичащ срок на годност например, може да спорим.
Виж целия пост
# 275
В момента килограм овче сирене в САЩ е $10.
Така, че е съвсем нормална цената. И не е заместител, а си е истинско овче сирене. В цената влиза транспорта и митата до САЩ. И не се учудвам че в Европа е 4 ЕУР
Виж целия пост
# 276
При нас 12-13 канадски долара, ако не е на промоция.
Виж целия пост
# 277
Митото от България ако е 100%, може и да е вярно. Вярно, че Тръмп каза, че ще ги вдига, ама още не е. Simple Smile И Швеция не е особено близо принципно, а и не - оказа се че май не ее тази цената в Европа, не само където аз живея. Лесно се търси в гугъл колко литра отиват за кг сирене, колко струва млякото, като направиш сметка че и зрее повече от кравето и все пак не се прави само, а има и други разходи и става ясно че след като и минава през поне един посредник няма как да стане работата. Като с истинското краве сирене на 4-5 лв., същата история. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 278
Митото от България ако е 100%, може и да е вярно. Вярно, че Тръмп каза, че ще ги вдига, ама още не е. Simple Smile
Далеч си от истината.
мито - 8.5%
ХМФ- 0.125%
МПФ-0.3464%
специална такса за сирена $0.075/ паунд

Ако приемем, че цената на сиренето на едро е 3 ЕУР- в $3.3 в контейнер да кажем 20 000 кг
транспорт до УС хладилен контейнер - $4000
До тук облагаема стойност $70,000
Мито - $5,950
ХМФ- $87.5%
МПФ- $242.48
специална такса за сирена - $265.4

Или до тук имаш $76,545.38 за контейнер. Ако разделим на килограмите - $3.83/кг
Тук не влизат цените за лиценз, хладилен камион , хладилен склад, митнически и брокерски такси и още куп др неща, но със сигурност цената отива между 5-6.5 ....$8 е напълно нормална цена за продажба на дребно

Тръмп не вдига митата, а въвежда допълнителни мита. Което ще рече митата съществуващи до момента си остават и се начисляват допълнителни 10%, 25%, 30%

Виж целия пост
# 279
А тези в Швеция без печалба, хладилен камион и т.н. ли работят?! Транспортът от България безплатен ли е? Все пак това е крайна цена в супермаркет, не на производителя/износителя, както ти го смяташ. Хайде сметни сега колко трябва да струва на производителя и възможно ли е да е качествено и/или нормална цена? Или със сигурност производителят не си слага печалба, не смята ток, вода, труд и т.н., за да осигури супер качество на тази цена и то в чужбина?! За сравнение, гръцкото на прИмоция е минимум 10 евро.
Виж целия пост
# 280
Май не си прочеле, какзах, че износната цена ( приемам , че е) 3 евро. Може и да е по-малка, може и да е по-голяма- приемам, че е толкова. Крайната цена зависи освен от разходите ти , а и от търсенето.
Гръцките общности са големи, гръцкото сирене е известно по света ( докато българското не е) - нормално е да е с по-висока цена.
Виж целия пост
# 281
И само 1 евро за транспорт и всичко останало в Швеция, включително печалба на посредника и супера? Не ми изглежда много реалистично. И не, не го купуват гърците в Италия, много са малко. Местните го купуват, защото е наистина добро. Същото с киселото им мляко. Значи търсене има.
А тази цена от.6 лв значи че и краведа мляко не е 100%, камо ли овче. Значи че има сухо мляко, не е зряло достатъчно, по-малко суха маса и т.н. В добрия случай, ако няма и палмово масло. Иначе просто да са фалирали с такива цени.
Виж целия пост
# 282
И аз не разбрах как разбивката (с условности и допускания!) на цената на българското овче сирене в САЩ (което струва 17-18 лв/кг в САЩ както беше споменато) доказва, че нормалната цена на същото сирене Швеция е 2 пъти (и малко даже) по-ниска от щатската (8 лв и 30 ст според статията)?!
Виж целия пост
# 283
Написах, че предполагам, че цената е 3 еур на кг. Цената за краве мляко знам че го изкупуват под 0.4 лв= 0.2 ЕУР ( поне лятото беше толкова), не знам на колко изкупуват овчето, но според един форум им го изкупуват на 1 лв ( аз бих казала, че и по-малко, но това си е мое предположение.
От 1 галон краве мляко (3.78 литра) се изкарва над 1.5 кг сирене (говорим за мляко от магазина с ниска масленост, ако е непреработено , се получава повече.). Цифрите са реални, все пак правим сирене в къщи и меря колко излиза
Овчето мляко е с много по-висока масленост и предполагам, че от около 2 литра мляко се изкарват около 0.800-1 кг сирене. Ако приемем, че спомените ми са верни, излиза, че себестойността на сиренето е 2 лв или малко над 1 еур
Виж целия пост
# 284
Рандеманът е 4,5 л. овче мляко за 1 кг сирене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия