Колко пари харчите на месец за храна

  • 85 377
  • 2 236
# 960
Не е баш така. Едно време кашкавала мухлясваше в хладилника и го изрязвахме.  Laughing Сега може и 20 дни да стои "пресен".

Кашкавала, който купуваме баш си мухлясва по края за около 4-5дни.  12 лв килото. Този дето ти стои пресен можеш да си представиш от какво е. Пък ти си давай по 15-16 лв.

400 лв е една постижима сума за двама. Без да ядат боклуци и без да се пресилват. Peace
150 гр.  е грамажа на пържолите в ресторантите. Стигат на мъж 2 м. Не знам какво гледате в къщи, но 300 гр меко на човек е много. Освен ако не го ползва за зоб. Laughing
Виж целия пост
# 961


Кашкавала, който купуваме баш си мухлясва по края за около 4-5дни.  12 лв килото. Този дето ти стои пресен можеш да си представиш от какво е. Пък ти си давай по 15-16 лв.


Стар ти е хладилника, освен да си нося кашкавала у вас да ми мухлясва.  Grinning
Виж целия пост
# 962
Кашкавала, който купуваме баш си мухлясва по края за около 4-5дни.  12 лв килото. Този дето ти стои пресен можеш да си представиш от какво е. Пък ти си давай по 15-16 лв.
Стар ти е хладилника, освен да си нося кашкавала у вас да ми мухлясва.  Grinning

Оправдание за  боклучав кашкавал все ще се намери!  Peace
Сигурно и млякото ми се вкисва заради хладилника.  Laughing
Виж целия пост
# 963
за 4-5 дни не ми се вярва да мухляса кашкавал независимо къде се съхранява или какъв е - пресен или зрял.
Виж целия пост
# 964
за 4-5 дни не ми се вярва да мухляса кашкавал независимо къде се съхранява или какъв е - пресен или зрял.

Аз имам предвид малкото мухъл, който се появява на кората - там където е била външната част на питата. На кашкавала нищо му няма. Peace
Виж целия пост
# 965
за 4-5 дни не ми се вярва да мухляса кашкавал независимо къде се съхранява или какъв е - пресен или зрял.
Така е. За да хване здрав зелен мухъл си му трябва време (и мляко вътре в него)
Виж целия пост
# 966
Скрит текст:
за 4-5 дни не ми се вярва да мухляса кашкавал независимо къде се съхранява или какъв е - пресен или зрял.

Аз имам предвид малкото мухъл, който се появява на кората - там където е била външната част на питата. На кашкавала нищо му няма. Peace
ако е рязан от пита и не е вакуумиран може да се каже, че в магазина е стоял няколко дни преди ти да го купиш. тогава може да има наченки на мухъл след 4-5 дни у вас + 14-15 дни в магазина.  Laughing
ако е вакуумиран трайността му е доста по-голяма, дори и да стои разпечатан у вас.
Виж целия пост
# 967
за 4-5 дни не ми се вярва да мухляса кашкавал независимо къде се съхранява или какъв е - пресен или зрял.

Аз имам предвид малкото мухъл, който се появява на кората - там където е била външната част на питата. На кашкавала нищо му няма. Peace
Ако има мухъл е проблем. Ако има плесен не е
Виж целия пост
# 968
Е, чак толкова не ги разбирам. Ето го - отрязан на место и купуван миналата неделя - демек на 8 дни.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 969
Традиционно питите кашкавал са обвити в парафин и затова кашкавалът се бели (белеше). Този мухъл/плесен по кората е дефакто върху парафина и няма никаква връзка със самия кашкавал. Кой знае какво си намира там, но то не идва от кашкавала, защото парафинът е непроницаем.
Виж целия пост
# 970


400 лв е една постижима сума за двама. Без да ядат боклуци и без да се пресилват. Peace
150 гр.  е грамажа на пържолите в ресторантите. Стигат на мъж 2 м. Не знам какво гледате в къщи, но 300 гр меко на човек е много. Освен ако не го ползва за зоб. Laughing

150 гр. в ресторант е пържолата в готово състояние. В сурово тежи повече, според някакъв онлайн калкулатор трябва да е 220 гр,  но не съм сигурна, че в него се отчита факта, че днешното месо е пълно с вода. Освен в това в ресторант човек не се наяжда единствено и само с пържолата, ами и с гарнитура към нея, плюс салата преди това, вероятно.
Виж целия пост
# 971


400 лв е една постижима сума за двама. Без да ядат боклуци и без да се пресилват. Peace
150 гр.  е грамажа на пържолите в ресторантите. Стигат на мъж 2 м. Не знам какво гледате в къщи, но 300 гр меко на човек е много. Освен ако не го ползва за зоб. Laughing

150 гр. в ресторант е пържолата в готово състояние. В сурово тежи повече, според някакъв онлайн калкулатор трябва да е 220 гр,  но не съм сигурна, че в него се отчита факта, че днешното месо е пълно с вода. Освен в това в ресторант човек не се наяжда единствено и само с пържолата, ами и с гарнитура към нея, плюс салата преди това, вероятно.

Ами то и аз това дадох за пример + салата с домати и сирене.
Виж целия пост
# 972
Около 600-700лв 3-членно семейство
Виж целия пост
# 973
Около 250-300 за двама + един приходящ тук там някой уикенд Wink
Виж целия пост
# 974
Май надхвърляме хилядарката. Но пък в тази сума влизат и прахове и препарати. Точно не съм смятала Flushed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия