Какво повече НЯМА да купя - 16

  • 88 895
  • 735
# 585
Направо не мога да повярвам че Верея, може да се вкисне.
Може ако го държите на пряка слънчева светлина...
Иначе в хладилника със седмици издържа. За мен това е един от най-ужасните продукти на пазара.
Виж целия пост
# 586
Определено не го държа нито на пряка, нито на непряка светлина, а само в хладилника. И вкисва. За мен е едно от най-хубавите млека. Но на вкус и цвят, както е казал народът... Wink
Виж целия пост
# 587
Част от въпросното мляко го кипнах преди да го пия. Ако му имаше нещо, щеше да се пресече.

Да не би хладилниците ни да са пуснати на различна температура? Нашият е с фабрична настройка 2 градуса. Обикновено го държа на 4, но ако токът спре и за секунда, веднага става на 2. Така че, диапазонът е между 2 и 4 градуса.
Виж целия пост
# 588
Явно си е до хладилник и начин на съхранение. Домашно мляко в стария хладилник едва издържаше седмица. Сега кара по две седмици, като в края на първата го преварявам. Моя позната взима от същото мляко, даже често и заедно го купуваме. Нейното се разваля на 5тия ден. Млякото го взимаме сурово, даже и след 3 дни да го сваря, нищо му няма. В качеството съм сигурна.
Виж целия пост
# 589
Моята верея вкисва, когато е на вратичката на хладилника. Последният е настроен на 4 градуса. Аз ползвам само в кафето и затова, ако не правя кекс или баница, слагам кутията легнала по-назад в хладилника. Преди седмица, се наложи експресно да затопля чаша от току що отворена кутия и я пъхнах в МВ. Пресече се. Налях отново в купа и на котлона - пак се пресече. Конкретната кутия беше купена на промоция, едва ли е било случайно. Та може и да е до партида, до начин на съхранение в склада на магазина и т.н.
Виж целия пост
# 590
По навик, не че съм възхитена, но не обичам и много да експериментирам, купувам прясно мляко и кисело мляко на верея. За няколко дни в хладилника вкисват и ги хвърлям. Спряла съм да правя кексове и крем карамели, а малката понякога иска прясно мляко и общо взето купувам, за да има, понеже до нас няма наблизо хранителен магазин и после хвърлям.
Виж целия пост
# 591
Определено не го държа нито на пряка, нито на непряка светлина, а само в хладилника. И вкисва. За мен е едно от най-хубавите млека. Но на вкус и цвят, както е казал народът... Wink

И при мен вкисва за 4-5 дни. Вкъщи само аз пия прясно мляко и все остава малко, което не мога да довърша.
Виж целия пост
# 592
Снощи изхвърлих 1/4 бутолка прясно мляко Верея Чудно,  защото беше вкиснало - преди 7-8 дни някъде е купувано.
Виж целия пост
# 593
Няма да купя повече боза Пеликан! Стоя 3 седмици в хладилника, на вратичката, и вчера си викам - това е отдавна тук, за боклука е! Изкрвам аз шишето и какво да видя - течност с утайка. Докато отворя шишето - капачката беше доста затегната, как кипна тая боза смотана, та гръмна капачката в пръста ми...! Удари се в показалеца ми и се изстреля към плота. Целият ми пръст посиня. Бозата изригна като лава! Какъв беше тоя "коктейл Молотов"...!? Добре че като я отварях не беше насочена към лицето ми, ами към мивката... Не ми се мисли, ако ми беше ударила око...
Виж целия пост
# 594
Съвсем нормално е да изригне. Ако не- кофти.
Виж целия пост
# 595
Всяка боза би гръмнала след три седмици в затворено шише Smile
Виж целия пост
# 596
Сериозно ли? Smile А, как трябва да я изхвърлям бозата, тогава?
Виж целия пост
# 597
Само Верея купуваме и никога не се вкисва, по две седмици е изкарава. Хладилника ни е Самсунг, прави ми впечатление че примерно зеленчуците не се развалят също, а дехидрират, един морков беше станал тънък като сламка. Та има значение хладилника.
Виж целия пост
# 598
Ние сме с 2 хладилника- Самсунг и ЛГ- сходни са като функции. По същия начин се държи храната както описва Мацето.
Виж целия пост
# 599
Явно голямо значение има хладилникът.
Нашият е стар Либхер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия