Какво повече НЯМА да купя - 16

  • 88 726
  • 735
# 675
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
Виж целия пост
# 676
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
+1
Виж целия пост
# 677
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.
Виж целия пост
# 678
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
Какъв цвят пуска?
Виж целия пост
# 679
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.
Почти съм сигурна, че има понеже само такова купувам, но не мога сега да проверя, а състав в нета не намирам.
Виж целия пост
# 680
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.
Не виждам такова нещо. Или това са сиришните ензими?

Виж целия пост
# 681
Точно те са, извинявам се,  че съм забравила името. Всяко сирене с тия сирщни ензими ми киселее и след това имам киселини.
Например,  като ям сирене Елена,  вакуумирано,  имам киселини. А от сирене пак Елена,  но насипното,  нямам. В насипното ги няма тия ензими, чела съм състава на етикета на Кауфланд като купувам насипно.
Виж целия пост
# 682
И аз винаги купувам насипно сирене. Не съм чела етикети, но повече ми харесва. Този път се запасих с две бучки дълготрайно, за да не се налага да ходя до магазина, когато ми потрябва. Sad  Дано поне вторият пакет не се вкисне. Все пак е друга марка.
Виж целия пост
# 683
В много от мандрите се престарават с добавяне на лимонтозу за по-бързо стягане на сиренето
още преди да е узряло. Затова до минимум съм намалила покупките на някои сирена.
Знам го от съсед, който работеше в такава. Виждала съм и полиетиленовите торби с лимонтозуто.
В Лидл има сирене в цилиндрични метални кутии - преди беше гръцко, сега мисля е турско, но
и двете приличат на някогашното сирене и не съм имала киселини след консумацията им.
Предполагам, че при тях е спазен срокът на узряване.
Виж целия пост
# 684
Аз съм доста скептична към повечето насипни сирена...
Виж целия пост
# 685
Вакумирано сирене на Маджаров от Кауфланд ..еми ММ купил и толкова меко и кисело все едно вакумирана извара
Виж целия пост
# 686
+1 Единствения продукт на Маджаров, който купих. Никога повече няма да повторя. Ронеше се и имаш вкус на кисел маргарин.
Виж целия пост
# 687
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
Какъв цвят пуска?
Не видях да има цвят. По-скоро безцветно. Вода?
Виж целия пост
# 688
Сиренето в цилиндричните кутии в Лидл също не е съвсем както трябва. Купих при последната промоция и онзи ден правих мъфини за детето. Беше станало на гума вътре при печенето. Докато със сиренето на Сигмен няма такова нещо (купуваме почти само такова).
Виж целия пост
# 689
За се произведе сирене, няма друг начин, освен чрез коагулация на млякото, което се постига с добавка на сирищни ензими. Влезте прочетете малко, поне в уикипедия, за да не говорим за сирене, произведено без мая или сирищни ензими, защото няма да бъде сирене, а нещо друго. Сирене.
Според мен проблемите са в суровината за производството му и най-вече в нейното качество/дали е качествено мляко: краве, овче, козе, биволско или различна смес от видовете млека..../, или от сухо мляко с добавка на немлечни протеини, като тогава не бива въобще да носи името сирене, а приемливото за потребителите наименование "саламурен продукт". Но завиваме в съвсем друга посока с този мой коментар. Нищо лично към никого, но производство на сирене без сирищни ензими е non-sens.
Купувам сирене, което ми харесва на вкус, за мен това е водещото. Много пъти съм посочвала марки, сега ще въздържа, защото е въпрос на вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия