Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

  • 23 744
  • 743
# 45
Не говоря, че ученето е нещастие, а че образУвателната ни система е.
Виж целия пост
# 46
Безспорно
Само че аз примерно нямам връзки и активи, които да осигурят бъдещето им. Мога да дам възпитание и що годе образование.
Обикновено когато говоря за това,че не се ангажирам много е,че не седя изрично, не плащам рушвети и подобни крайности. Иначе се старая да имат наавик за учене, добро училищ и среда ,реални знания и обща култура и т.н.
Виж целия пост
# 47
Не говоря, че ученето е нещастие, а че образувателната ни система е.
Да, да, разбрах те. И споделям мнението ти. Постът ми беше по повод, че за скандинавците тези напъни/амбиции за учене в седми клас са вид нещастие. Просто за всеки щастието е различно. Аз не мисля, че Ния ще учи повече от обикновено, но притеснението ни ще е вповечко, което ме притеснява LaughingLaughingLaughing Притеснявам се, че ще се притеснявам Simple Smile, яко!
Виж целия пост
# 48
Благодаря за новата тема 🤗.
Пожелавам да е успешна годината и всички младежи да влязат, където искат! А на нас по-малко нерви, побелели коси и да запазим трезв разсъдък, за да може да ги подкрепяме и насочваме.
Books Book
Виж целия пост
# 49
Да, системата е ужасна.
Най-вече по отношение на гигантския стрес.
Но няма сценарий, при който философски погледнато ученето да бъде нещастие. Образованието е привилегия.
В нашето съвремие е далеч по-добре да учат, отколкото да се изгубят в екраните на електронните устройства.
Виж целия пост
# 50
Не съм била ясна, изглежда. Не че ученето е нещастие. Животът им е така уреден, че и без да си много учил, можеш да се реализираш в нещо, което те влече и те удовлетворява. И ти гарантира прилични доходи. Не че е против ученето изобщо и няма как да е, а е против извънредните родителски амбиции и прекомерното натоварване на децата с курсове, школи и т. н.
Виж целия пост
# 51
Разбирам тази логика.
Но и уреденият живот, и парите лесно могат да бъдат изгубени.
Всякакви превратности могат да се случат.
Ние, живелите във времената на преход, го знаем много добре.
Но хората в западните общества сякаш са забравили за подобни вероятности.
А образованието си е завинаги твое. Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Съжалявам, че се отклоних.Това си е дълга и многостранна тема.
Да са ни здрави децата и да издържат на напрежението.
Виж целия пост
# 53
Благодаря за новата тема!                                                      Нека почиват пълноценно децата в оставащите ваканционни дни,защото трудна година ги чака.
Виж целия пост
# 54
Привет и от Бургас. Тази година мисля да повторя съвестно 7ми клас: рамо до рамо с дъщеря ми.
Щастлива съм, че има такава тема: спокойна съм, че ще съм "в час" с това, което предстои...

Виж целия пост
# 55
Да, схемата работи. Имам приятелка, която вървеше рамо до рамо с дъщеря си и казваше, че е най-добрата математичка сред зъболекарите и най-добрата зъболекарка сред математиците. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 56
Аз не мисля да повтарям 7 клас пък
Осигурила съм необходимото за учене
Трябва малко и отвътре да се осъзнаят
Често си говорим с баба ми. Живяла е в махала в Балкана. Ходили са на училище пеш, със саморъчно направени обувки и носейки си храна за седмицата, ходели са по почти цялата нощ всеки петък и неделя, включително зиме. Сменяли са една рокля или костюм няколко човека. Ядяла е филии с мас цяла седмица. Въпреки всичко се е изучила и е станала учителка. Преподавала е в помощни и селски училища с желание.
Не е било преди толкова много години даже.
В момента има всички налични ресурси, от Уча.се до частен учител. Чак да държа ръката, докато пише домашни...ако няма да учи, няма. Срамен труд няма. Познавам и топ чистачки, които имат по добър стандарт от повечето от нас. Както и купища посредствени потомствени доктори.
Ще помагам с каквото мога, включително с ръчкане, но няма да потретвам 7 клас в никакъв случай.
Виж целия пост
# 57
Както не съм минала 1-6 клас, така няма да мина 7 клас. Няма да мина и 8-12 клас. Ще бъда до детето, ще го насочвам, стимулирам, ще помагаме, където има нужда, осигурили сме учители, ще се опитам да я съхраня психически, но ученето е нейната работа и няма кой друг да я свърши. Тя ще трябва да го направи. Тя е водещата в този процес.
Виж целия пост
# 58
И аз съм като Happy. Минах през седмокласната одисея преди година, с ученолюбиво и старателно дете. Сега отново, но детето е доста по-енергоспестяващо, разсеяно и изисква проверки и ръчкане. Осигурила съм школи, частни учители, достъп до Уча се. Кака й да и помага също. Максимално свободно време откъм други ангажименти. Обяснявам няколко пъти колко е важно да се съсредоточи и сама да иска да учи, защото от това зависи какъв избор ще има от училища. Да положи максимално усилия, защото аз не мога да уча вместо нея. Предполагам осъзнава, че отговорността е нейна и няма да й стоя нон-стоп на главата, за да я следя.
Виж целия пост
# 59
Привет от родна земя Simple Smile Започнах да пращам паролата на момичетата, писали в тази тема, няма да се връщам в другите, в момента съм до трета страница, като я разпратя на всички, записали се в темата, ще пиша пак и ще следя кой я иска. В момента заради многото изпратени лс, трява да изчакам известно време, защото има ограничения и почвам пак като се върна от фризьор Simple Smile
Аз обаче съм се нагледала на какви ли не гадости и смятам, че прага за парола трябва да бъде поне 3 теми, една тема в момента я изписваме за 2-3 седмици. Вие кажете дали сте съгласни (честно казано ако зависеше от мене, щях да го вдигна на 4 теми, ама аз съм зла Simple Smile )
Довечера ще се хвана да прехвърля всичко качено в нащата поща в новата, за да не ставаме разногледи, ако ни потрябва нещо от старата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия