Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

след ваксина морбили , има ли странични реакции

  • 595
  • 29
# 15
Много Ви, благодоря за отговорите,
Виж целия пост
# 16
Никакви реакции нямаше и при моя син.
Виж целия пост
# 17
Аз много дълго отлагах тази ваксина, много ме беше страх, признавам си, че си мислех за тези теории за аутизма и т.н. и в крайна сметка я сложихме почти на 3 г.
ЛЛ ме предупреди за възможните реакции, но нямаше абсолютно нищо.
Виж целия пост
# 18
И аз се страхувам много  Sad
Виж целия пост
# 19
Това с аутизма е абсолютна измама, докторът, който пусна мухата преди 20 години се оказа мошеник и е с отнети лекарски права. От тогава досега са направени многобройни проучвания, обхващащи буквално милиони деца, които показват, че няма такава връзка. За науката този въпрос е решен, така че мами, ваксината си има странични реакции, които са описани в листовката, но аутизъм със сигурност не е една от тях.
Виж целия пост
# 20
Да, в последствие и аз разбрах откъде точно е тръгнала тази история с аутизма и на мен ми се видяха много абсурдни страховете ми.
Пък и както писах, нямаше никакви проблеми, тъй че според мен, не отлагайте.
Виж целия пост
# 21
Малкият ми син получи ваксината за морбили на 1 година и целият се обрина с типична дребна шарка. Нямаше нищо друго- температура или други оплаквания, но със силен обрив.

С големия ми син на същата възраст нямаше такава реакция.
Виж целия пост
# 22
38.5 градуса температура  вдигна на 9-тия ден, след поставянето. Поддържа я 4 дни.
Племенникът ми получи гърч. За жалост, че е в следствие от ваксината, са коментирали само в линейката. В билницата, разбира се, лекарите са отрекли. Но, аз не съм чула в България, някой лекар да потвърди дадена реакция от ваксина.
Виж целия пост
# 23
Гърчът вероятно е фебрилен и е от рязкото покачване на т., което може да се случи вследствие на всяка инфекция.
Виж целия пост
# 24
Да, разбира се. Написах вече, че няма общо. Wink
Здраво дете, не боледувало до момента, вдига температура на 9-тия ден, след ваксината.
Няколко дни преди това правят със закъснение ПКК, която се прави на годинка и резултатите са перфектни.
Виж целия пост
# 25
А я си представи това дете, което вдига висока температура като реакция към омаломощените вируси във ваксината и прави гърч, как ще реагира, ако се срещне с дивите вируси?
Виж целия пост
# 26
Няма нужда да си представям, защото никой не знае, как би реагирал организмът. Освен това, той не е получил един, а три живи вируса на веднъж.
Дали има такива “късметлии” в реалния живот. Да хванат морбили, заушка, рубеола на веднъж. Макар и отслабени.
Няма нужда да ми разяснявате ползите от ваксините. Моята дъщеря има всички по Имунизационен календар.
Написах, как са реагирали нашите деца на ваксината. На моето в чужбина, веднага му потвърдиха реакцията. На другото в Бг я отрекоха. И това е.
Лека вечер!
Виж целия пост
# 27
Само морбили див вирус стига, няма нужда да са и трите.  Wink
Виж целия пост
# 28
Детето реално е получило много повече от 3 живи вируса, само че ти не подозираш за това. Стерилна среда има само в утробата, в реалността около нас и вътре в нас гъмжи от вируси и бактерии - милиарди, трилиони. Само за сравнение през целия живот човек обикновено ще произведе между 1 милион и 100 милиона различни специфични антитела, представи си само с какво се "ваксинираш" всеки божи ден. Та на този фон съдържанието на ваксините е като капка в океан, а аргументът, че във ваксините има прекалено много неща напълно несъстоятелен.

Детето е получило реакция не защото му се е претоварила имунната система (тя ако се претоварваше от такива неща, нямаше да остане един жив човек), а защото неговата имунна система по принцип реагира толкова силно и драматично на съответния вирус. Някои реагират силно, други изобщо не реагират, един процент от ваксинираните дори няма да развият достатъчно силен имунитет. Това е просто особеност на имунната система и съответния организъм. Ceca е 100% права, ако реагираш така на омаломощената и беззъба версия, която само гъделичка имунната система, то представи си как ще реагираш на дивия и мощен вирус.
Виж целия пост
# 29
В сряда сложиха тази ваксина на малката. Засега няма проблем, но зная, че ако има реакция, се проявява около 7, 14 или 21 ден от поставянето. Дано няма нищо...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия