Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да предадем страстта към спорта на децата си?

  • 5 861
  • 285
# 255
Здравейте!
И двамата с моя мъж сме активно спортуващи, аз бягам и плувам, той е тенесист.
Сина ни, който скоро ще навърши 9 е плувец от 3 години и от няколко месеца тренира тенис.
Малката щурачка е все още на 4, но от сега е заявила, че иска да бяга като мама и да плува като батко си Simple Smile
За нас няма по добър начин да покажеш на децата си колко полезно и приятно е да се спортува, от личния пример 😊
Виж целия пост
# 256
Гледаме заедно спорт по телевизията и понякога наживо, включвам го в организирани за деца спортни дейности според възможностите и интересите му, купувам му желани спортни уреди. Опитвам се да го мотивирам и с обяснения за ползата от спорта за здравето и външния вид.
Виж целия пост
# 257
Запознавам го с различни спортове, за да пробва и да избере този, който най-много му допада.
Виж целия пост
# 258
Не мисля, че може да се възпита у едно дете любов към спорта, ако родителят не дава личен пример...  Аз страшно много държа на движението. В момента , в който приеха дъщеря ми на ясла тя беше на 1г 6м. Тогава махнах количката и двете всяка сутрин и всяка вечер вървяхме по 2км в посока. В началото се уморяваше, примерно вървяхме по час-час и малко в посока с почивки. С времето свикна и дори не й правеше впечатление. И до сега си вървим , независимо до къде се налага да стигнем.
По същият начин със съпругът ми сме запалени по планините, много ходехме по преходи и прочее. Когато малката се роди, на 2м я качихме на Шипка, на годинка на Мусала. Сега е на почти 4 и е правила относително малък преход с нас. Няма как да я запалим по нещо, без да види искрата у нас ... За това хората казват, че когато имаш деца ставаш по-добър човек. искаш те да видят и вземат най-доброто от теб Simple Smile Heart
Виж целия пост
# 259
Още от малки ги възпитавам да обичат спорта,като ги пробвам да опитат в различни спортове и да преценят кой спорт им харесва .Обяснявам им подробно предимствата на всеки спорт и ,че е много важно да се изгради спортен дух защото ги учи на дисциплина и подреденост.
Виж целия пост
# 260
тренираме ,заедно
Виж целия пост
# 261
От 2-годишен идва с мен на стадиона и правим заедно обиколките!
Виж целия пост
# 262
Даваме личен пример. Караме заедно колело, плуваме, играем баскетбол, ходим на разходки в планината. Отделно не я спираме да пробва всичко, което и е интересно - кара ролери, тротинетка.
Виж целия пост
# 263
Смятам,че личният пример е много важен! Ако аз по цял ден си лежа на дивана и чета книга или гледам телевизия колкото и да говоря,че е полезно да се спортува полза няма да има ! Когато има възможност детето идва с мен и в залата за тренировки.
Виж целия пост
# 264
Голямата ходи на баскетбол, а малката се включва с мен в домашните упражнения
Виж целия пост
# 265
Личният пример е най- добър метод за предаване на страстта към спорта. Ние лично ги водим с нас на стадиона да тичаме и да правим упражнения заедно. Караме, след работа, колело с тях. Единият ми син активно тренира футбол- ходим цялото семейство да го подкрепяме на мачове, тренировки, турнири....Всички тези действия смятам, че благоприятстват за подържане на желанието на децата за спортуване....
Виж целия пост
# 266
Опитвам се да обясня на детето колко е полезно за здравето и тялото да се спортува. Спортът прави децата по-задружни и мислят заедно като един отбор, учат се да си помагат и да "работят" в екип.
Виж целия пост
# 267
Опитваме се да им дадем личен пример, защото с баща им спортуваме редовно. За жалост обаче те към момента нямат много интерес към движението...
Виж целия пост
# 268
Опитвам се да обясня на децата си, че спортът не е самоцел, а носи много ползи за човека - здраве, добър тонус, нормално тегло. Също така се опитвам да предизвикам интерес у тях като предлагам да гледат различни видове спорт по телевизията.
Виж целия пост
# 269
Децата от малки спортуват - първо с игрите си. След като тръгнаха на училище ги записахме на плуване и народни танци. Отначало се дърпаха, но сега са доволни и ходят със желание. През свободното време са на велосипедите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия