Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лоши отношения с родител

  • 2 957
  • 25
# 15
Че имате неразбирателство с майка ти е ясно. Това, че те е попитала дали умираш, явно е сарказъм. Кой знае, може би ти се лигавиш и се държиш като пубер и това я провокира да се държи така, не те познавам за да преценя. Може и майка ти да не е добра майка, и това не мога да преценя. Но жената е мъдра и опитна, за разлика от теб (мъдростта идва с годините и не е същото като умна). И явно мисли практично и съвсем правилно смята, че образование по история в чужбина е с почти нулеви шансове за реализация и самоиздръжка във финансов аспект. И тя се притеснява, че няма да може да те издържа и по време на следването, че и след това. Хубаво е да учиш каквото ти е по сърце, но все пак първо следва да филтрираш специалностите по това дали изобщо можеш да се издържаш с дадена професия. И чак след като останат само тези, които ти гарантират жизнения минимум, вече може да избираш какво ти е по сърце. Тогава вече никой няма да те насилва да търсиш най-добре платената професия, но първо трябва да направила шортлистата на професиите, с които ще можеш да се издържаш сама в живота.

Синтезирано казано - парите сами по себе си не могат да ти донесат щастие в живота, но мизерията със сигурност води до нещастие.
Виж целия пост
# 16

Ами ако се завърши тази специалност може да работиш в училище,библиотека,музей, университет или архиви

С изброените професии трудно ще си върнеш инвестицията. Ако семейството ти е финансово обезпечено да, но във вашата ситуация е глупаво начинание.
Виж целия пост
# 17
Е, ако е в чужбина, знае ли човек... Може да се получат нещата. Следвай мечтите си, но все пак - разумно! Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Смело и безотговорно! На 17 си Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ако трябва да плащам хиляди левове месечна издръжка, за да учи чадото история в чужбина, ще се запъна и още как. Напълно безсмислено харчене на пари за специалност, която може да се учи и в България. Изобщо не отварям дума за възможностите за реализация впоследствие.
Виж целия пост
# 20
Мъжа ми се пъна 4 години и завърши история в България. Един ден в живота си не е работил каквото и да е свързано с нея. Занимава се с търговия и програмиране. Има няколко колеги, които работят като учители, уредници в музеи и в държавния архив и всички са на минимална заплата. А са млади хора - 27 - 28 годишни. Историята е безперспективна специалност.
Виж целия пост
# 21
От друга страна руският екстрасенс Роман Фад пише в книгите си, че човек може да постигне материална осигуреност ако работи това, което обича, и в никакъв случай нещо, което ненавижда.
Виж целия пост
# 22
Имаш достатъчно време, за да решиш. Чисто история може да учиш, ако искаш да станеш учител или историк. Иначе с изпит по история може много специалности.

За мен по-голямо притеснение е отношението на майка ти към теб. Вероятно има много дълбоки корени проблемът...
Виж целия пост
# 23
Имаш достатъчно време, за да решиш. Чисто история може да учиш, ако искаш да станеш учител или историк. Иначе с изпит по история може много специалности.

За мен по-голямо притеснение е отношението на майка ти към теб. Вероятно има много дълбоки корени проблемът...
И мен..Като бях по-малка си отварях книгите и се опитвах да игнорирам. Сега пак гледам да го направя,но не ми се получава.

Виж целия пост
# 24
История в чужбина. Това означава специалист по история на страната. Примерно на Англия. Как ще стане тази работа като не разбираш душата на този народ, народопсихологията му.Не си от тях. Чужда си. На духа им.Същото важи и за литературата. Тези специалности се учат основно от местни. Други може, но за обща култура. Иначе да работиш с това....
Племеника ми учи журналистика в Англия. Сега ще е последна година. Вече му е ясно, че няма да бъде журналист. Нищо, че е отличник там. Занимава се с мултимедии.Ще се развива в тази посока.
Психологията е същата боза. Учат и после продавачки в магазин. Това работи съученичка на сина ми. Вече 7 години откакто е завършила....
Майката е права. Ако ще харчиш луди пари навън, поне да си струва. Защото на родителите им излиза душата тук да изкарват и изпращат всеки месец сериозни суми навън.
Виж целия пост
# 25
Ключ по молба на автора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия