Ведическа астрология

  • 55 249
  • 348
# 60
Sad съжалявам, не знам как да обясня, а ме интересува точно този дом Sad
Може ли да се направи някакъв извод, ако сатурн и марс гледат  към 12ти дом в д9 картата? Има ли значение те как са поставени или щом по природа са малефици е лошо за дома, към който гледат?
Виж целия пост
# 61
Тръгваме първо от Раши чакра (основната карта, D1). Там се оценява статусът на планетите, коя е функционлен бенефик, коя е функционален малефик, в какви йоги и конфигурации участват и т.н. Допълнителни указания за силата на планетите и тяхното влияние дава и Навамша, но наред с това тя е тематична карта и се използва по предназначение. В производните карти (варги) ако има по-специфични йоги, те ще се изявяват по тематиката на съответната варга, засягаща конкретна житейска сфера. Да речем, в Навамша ако има Раджа йоги и Дхана йоги, те ще имат отношение към брака, съпруга или към някой от по-важните партньори в живота. По тази карта може да се определи и статусът на партньора, стига часът на раждане да е прецизен.
Виж целия пост
# 62
Как да разбера дали имам  Раджа йоги и Дхана йоги Sad  виждам Nakshatra (Pada, Lord) за Юпитер пише Swati (1, Ra), но не знам какво значи и мисля, че той няма отношение към 12 ти дом. А мен не ме интересува социалния му статус, нито дали ще е беден или богат, а друго нещо Relaxed което е свързано с 12ти дом, както и 11, а може би и с 5,8... обърках се Sad
А какво е FB и Avastha? за марс пише, че е DK и YK и Vriddha
Виж целия пост
# 63
Akshaya Tritiya. Какво е Акшая Тритя?  Как да се възползваме от един ден, изпълнен с енергия и потенциал?  За територията на България, този лунен ден започва на 25.04 в 09:21 и продължава до 26.04 в 10:52. Ако разгледаме силата на този ден, само астрологично, без да намесваме религиозните обичаи, ще се убедим, че този ден, е изключително успешен. Няма да навлизам в подробности, а който има желание да научи повече, да потърси в Гугъл, има много информация на английски, руски, български.
Всяко усилие, нов проект, инвестиция, добро дело извършено или започнато в този ден, ще има положителна възвръщаемост. Ако планирате да започнете ново начинание, това е момента. Този ден, се счита за толкова благоприятен, че без значение, дали нашите усилия са насочени в материалната или духовна сфера, ще бъдат възнаградени.
Една препоръка от мен. Ако мислите да помогнете благотворително на някой, направете го днес или утре. Но, ако имате намерение да стартирате нещо ново, дори  само като планиране,  направете го утре, до около 10:50.
Ако разгледаме разположението на планетите в момента, не всичко е „розово”, но както знаем, няма нищо перфектно на този свят Smirk
Успех!
Виж целия пост
# 64
По този начин няма да научиш Джьотиш, няма как да стане с "от вратата за краката". Не можеш да прескочиш основите, което впрочем масово се прави и в западната астрология. Първо научи основните принципи, не се втурвай веднага да тълкуваш хороскопа, няма как да стане. Мисля, че БАВА периодично организира лекции и семинари по Ведическа астрология, обявяват ги във фейса. Това, което питаш, никой няма да ти го тълкува на парче, извадено от контекста на цялата карта. Не съм груба, просто се старая да бъда обективна, надявам се да не се засегнеш.
Виж целия пост
# 65
Разбира се, че не се засягам Simple Smile Но като цяло не искам да задълбавам в астрология, а да знам за моята си карта. Била съм при западни астролози, за което искрено съжалявам. Ама наистина съжалявам, бих платила вече, за да не ходя при тях.
Но може би, за да се даде по-полезна информация е по-добре синатрия отколкото просто домове за моята карта... ще видим по-натам след социалната изолация, когато започна да виждам хора Grinning
Виж целия пост
# 66
Ако те интересува само твоята карта, т.е. като потребител, а не като изследовател, по-добре иди на консултация при доказан професионалист. Иначе за Джьотиш у нас наистина има много оскъдна информация на български език, повечето колеги са се обучавали от чуждестранни източници или с преподаватели от чужбина. Наскоро е стартирал онлайн курс по Джьотиш /с бг преподавател/, но вече няма как да се включиш по средата.
Виж целия пост
# 67
Явно няма такъв в България, ще трябва да ходя до Индия. Stuck Out Tongue Grinning
Виж целия пост
# 68
И там има доста шарлатани сред астролозите, не знаеш на какъв ще попаднеш.
Ако говорим за преподаване, на западняците се подхвърлят само трохички. Джьотиш е традиция, която се предава в рамките на семейството, ако говорим за "тайни" техники, които не са масово достъпни.
Виж целия пост
# 69
Явно няма такъв в България, ще трябва да ходя до Индия. Stuck Out Tongue Grinning
В България има, но си го открийте, според вашите изисквания.
А ето двама, при които аз бих се консултирал Simple Smile
https://srigaruda.com/
https://srath.com/standard-60min/
Виж целия пост
# 70
И цените са доста впечатляващи, но там по толкова се таксува стандартна консултация от 1-1,5 часа.
Виж целия пост
# 71
Благодаря за препоръката, ще погледна! Щях да се консултирам с Трифон, но след прочетени обратни връзки се отказах Simple Smile
Виж целия пост
# 72
Можеш да пробваш и при Николай Колев, работи качествено и цените му не са чак толкова стряскащи.
Виж целия пост
# 73
Можеш да пробваш и при Николай Колев, работи качествено и цените му не са чак толкова стряскащи.
Пише че е и лекар?

А имам въпрос, на който не знам дали ще може да се отговори, но
Цитат
Тръгваме първо от Раши чакра (основната карта, D1). Там се оценява статусът на планетите, коя е функционлен бенефик, коя е функционален малефик, в какви йоги и конфигурации участват и т.н.
Тоест дали дадена планета работи като малефик или бенефик се оценя само в Д1? Тоест ако хипотетично погледнати Меркурий в Д1 е малефик, то тя остава малефик и в Д9, и ако тя е управител на 12ти дом в Д9 не е много обнадеждаващо положението Sad
Виж целия пост
# 74
Всичко тръгва от Раши чакра, в нея се прави преценка за функционални малефици, бенефици и други влияния. Навамша може само да акцентира или да редуцира силата на една планета в Раши. Навамша е тематична карта и домовите позиции там, управлението върху определени домове ще се изявяват в контекста на темата, която третира. По същия начин и в Дашамша, Двадашамша и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия