201-ва златна немска есен

  • 25 746
  • 745
# 105
И аз се чудя, на сайта пише pfannenfertig 🤔

Аз съм виждала изчистен замразен гюмюш. Тези може да са същите, но размразени. 😂
Виж целия пост
# 106
незнам какво е гюмюш... newsm78

както писах напред, аз се съмнявам тук да има прясна риба, изключая развъдниците и крайбрежието.
при нас по средата е просто абсурд.
Виж целия пост
# 107
незнам какво е гюмюш... newsm78



Като цаца, но с по-обло тяло и по-жилаво месо.

На север от Любек има прясна риба.    Ниндорф е рибарско село на Балтийско море и има наистина много прясна риба. Но на други места и аз не вярвам да има.
Виж целия пост
# 108
От северно френско селище на Атлантика до Кьолн са 400-500 км- с хладилен камион и при правилно съхранение не ми се струва невъзможно да бъде транспортирана прясна риба.
Гюмюш и аз  не съм чувала, предлага ли се нейде в Бг? По Черноморието- там, където сме били- не съм засичала.

Ние сме с претенции за каймата, с която правим кюфтета на скара Mr. Green(примерно)- трудно намираме добра конститенция. Често е суха, с малко мазнина, кюфтетата стават твърди. Може да е качествено месото, но смеската да е зле. Най-добри попадения имаме с Швайнеметт. Имахме месарница наблизо, която беше с добър Швайнеметт, ама затвори след време. После Швайнеметт-а в Кауфланд беше добър, но наскоро затвориха Кауфланда в града ни, до съседния град не ни се ходи специално за това. Сега на пазара открихме при един от фургоните за месо добре подправен Швайнемемтт за сочни кюфтенца, но свършва бързо, трябва да бързаме сутрин , за да хванем нещо. И на други места сме опитвали, рядко намираме нещо по наш вкус.
Стана цял роман за каймата. Laughing
Виж целия пост
# 109
Я кажи, само оформяш и мяташ върху скарата ли?
Без да месиш и овкусяваш?
Пържени стават ли?

Мразя да меся кайма. Последно детето каза, че са твърди и не яде.
За да станат като нашите, месото трябва да има колаген. Той свързва мазнината с водата. Ама тукашната кайма не е от тези части с колаген...

За рибата: то не е само транспорта, нали трябва да я продадат бързо....
Виж целия пост
# 110
Мъжът ми е спец по скарата, при Швайнеметт добавя само кимион и престоява няколко часа в хладилник. Може и ситно накълцан лук. И пържени стават добре.
В една от месарниците намерихме хубава кайма като смес, обаче на скара образува леко твърда(жилава) коричка- и от нея се отказахме. Laughing За сарми, пълнени пиперки и други подобни ястия бе сполучлива.
Не знам в българската кайма какво се слага, май по-добре и да не знам. Mr. Green

Честно казано, дори рибата да е била замразена, нямам проблем, все пак не живеем на крайбрежие. Важното е да била правилно съхранявана, да има свеж вид. Ние я консумираме веднага, не се налага повторно замразяване.
Виж целия пост
# 111
asyalein,пробвай тази рецепта за кюфтета на Иван Звездев
https://youtu.be/nJWzc7cGMPY
Винаги стават сочни и много вкусни,каймата я вземам или от Реал или Лидъл смес,става и само с телешка.
И аз не обичам много да меся кайма ,но тези стават много бързо и лесно.
Все пак рецепта от България Blush
Виж целия пост
# 112
При пържените кюфтета слагам и яйце, и хляб, и сода- подобно на Звездев, но за скарата са без яйце и хляб, може малко газирана вода, вместо сода, но пак зависи от каймата. Явно сме много претенциозни. Mr. Green Махнаджии, нали има такава дума.
Виж целия пост
# 113
Днес си набрахме сърнелки и си ги хапнахме с кеф. В момента е пълно с гъби в горите.
Виж целия пост
# 114
Въобще не съм разбрала, че има нова тема и се чудех защо не пишете... За храна си говорите. И на мен много ми липсва добър рибен магазин/щанд. Взимам от Реве дорада и зеелахс и рядко сьомга. Месото пак от Реве купувам, като гледам пилешкото да е био. От плодовете ми липсват прасковите и кайсиите - никога не съм улучвала читави. Сирене купуваме от турският магазин. Намерили сме си едно, което много ни допада. От ферми ме е страх да купувам месо.
Виж целия пост
# 115

Честно казано, дори рибата да е била замразена, нямам проблем, все пак не живеем на крайбрежие. Важното е да била правилно съхранявана, да има свеж вид. Ние я консумираме веднага, не се налага повторно замразяване.

Ама аз съм от Варна и освен там и 6 години в Малта другаде не съм живяла и такова безрибие ми се отразява пагубно. 😂 В Малта една грамадна хладилна чанта пълна с риба от пазара, който е точно до рибарските лодки и от мрежите отива при клиентите, струваше не повече от 40 евро. Грамаден много вкусен сафрид струваше две евро килото, паламуд супер пресен сме купували на същата цена.

Брат ми си е купил рибарска лодка и с майка ми произвеждат маринован сафрид в количества, каята пък за нищо я нямат, а на мен ми идва съвсем сериозно само заради това да се разболея и да отида за няколко дни. 😂 Телец съм, какво да правя.

Това време не може ли да стане по-противно?
Виж целия пост
# 116
Анелка, благодаря за линка. Реал нямам наблизо, в Лидл не пазарувам, че не ми е удобно мястото...
Моят проблем е, че съм веге и детето като каже, че са гадни, аз незнам дали е така или не иска да яде. Мъжът ми яде всичко, за него са ок, ама той яде и готови от магазина, та не е критерий 🤨

Един път правих бъргъри и детето каза, че били по-вкусни, отколкото на някаква сбирка на пожарната... ама единичен случай 🤪
Виж целия пост
# 117
Moni, ти не беше ли някъде до Хайделберг/Манхайм?
В Манхайм има Deutsche See. Ние си поръчваме от тях риба (ползваме отстъпка, но и без излиза изгодно), ходили сме и до Манхайм веднъж да си я вземем на място (далечко ни идва по принцип). Обикновено поръчваме цели големи риби, половинката разфасова, филетира и зареждаме във фризера. Същата риба я продават в био-магазина при нас на почти двойна цена...
Месо (свинско, говеждо, агнешко, пуешко и пилешко) купуваме директно от био-производители в района. Качеството и вкусът са безупречни. Peace
Виж целия пост
# 118
И на мен в Германия това най ми липсва. Дивата морска риба и морски дарове. Ние преди това живеехме в Гърция в морско градче. ММ имаше рибарска лодка и  фризера-ракла все ни беше пълен до горе с риби, калмари и октоподи.
Виж целия пост
# 119
Синьо, благодаря! До Хайделберг живеем и задължително ще го тестваме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия