СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 1

  • 23 009
  • 746
# 720
Здравейте мами не съм писала скоро ние също се захранваме но аз го давам по леко нямаме заместено хранене . ПОМОЩЩЩ с бебчо имаме проблем до скоро кърмен сега през деня е на АМ ,преди си заспиваше на гърда или на шише през деня друг метод имах като е на ръце и го лушкам ляво дясно.... от седмица две обаче не спи през деня не иска да го клатя не иска нищо в колкчката си заспива но спи по 30 Мин преди обед и след обед е някакъв ад но безсилие заспива към 5/6 по някакъв начин но аз искам да спи след обед споделяте моляви как преспивате вашите бебчета и по колко време спят през деня моля!!!
Спи ли детето през цялата нощ? Ако да, не виждам проблем през деня да има няколко дрямки от по половин час.
Виж целия пост
# 721
Скрит текст:
Знаех си, че си ти, Мери!!И аз членувам там! 🤣 В групата на Кума лиса, нали? Питах те как го направи, може ли да ми обясниш тук, че там заключиха коментарите? ❤ Моляяяя 😁
Лия, коя е тази група на Кума Лиса, където се обсъжда? Аз знам само за страницата им, но там не съм виждала коментари за захранването от майки, като тип форум.

Бебешко Меню 4М-12М се казва групата. Smile
Това е корицата.

Скрит текст:

Да бе, вярно, че е тяхна група. Забравила съм. Благодаря ти! Hug
Виж целия пост
# 722
Петър също спи точно така през деня. С две думи почти не спи. Освен това вечер в 22'00 къпем и заспива и в шест най—късно пак е готов да суче.
Виж целия пост
# 723
И Сияна продължава да не спи през деня, прави дрямки от по 15 минути и това е. Сега от няколко дни заспива към 19:00,спи до 20:30,къпем се, хапва и заспива до 6:00.
Днес за първи път си изяде пюрето на обяд, голяма мъка😀
Пак е качила само 400 гр. за месец. Всички ме успокояват, че е така, защото е много активна денем, но...
Виж целия пост
# 724
Здравейте мами не съм писала скоро ние също се захранваме но аз го давам по леко нямаме заместено хранене . ПОМОЩЩЩ с бебчо имаме проблем до скоро кърмен сега през деня е на АМ ,преди си заспиваше на гърда или на шише през деня друг метод имах като е на ръце и го лушкам ляво дясно.... от седмица две обаче не спи през деня не иска да го клатя не иска нищо в колкчката си заспива но спи по 30 Мин преди обед и след обед е някакъв ад но безсилие заспива към 5/6 по някакъв начин но аз искам да спи след обед споделяте моляви как преспивате вашите бебчета и по колко време спят през деня моля!!!
Спи ли детето през цялата нощ? Ако да, не виждам проблем през деня да има няколко дрямки от по половин час.

По принцип го къпем след 20 ч до 21ч е заспал яде към 12 ч и после към 5ч но в просъница и сутрин към 7 и нещо или без нещо вече не иска да спи ....видимо иска да спи много му се доспива и проблема е че нямаме техника вечер си заспива след млякото докато го хапва е полузаспал слагам го в леглото и заспива ....а през деня виждам че е уморен и му се спи и какво ли не пробвах вече се принудих днес да кача количката да спи в нея
Виж целия пост
# 725
Някои деца не знаят как да заспят. Аз за момента го приспивам на гърда. Днес го приспах с биба един път - голям зор. Само я бута с език, но успях накрая. И той спи по 15-30 минути. Изключение е като сме навън и се движим - тогава спи повече. Буди се и нощно време, яде няколко пъти но аз дремя обикновено и не знам колко време яде, може само да се приспива.
Виж целия пост
# 726
Ние от 1 седмица се учим да не заспиваме на ръце. Иначе си спинка между всяко хранене, а докато е буден мрънка почти постоянно. До сега заспиваше само на ръце и то едонствено в мен, а вече се гушваме на леглото и така. Забелязах, че от едно известно време май си изгражда някакъв режим и яде в едни и същи часове. Вечер се къпем в 21.30ч, след това млякото и до към 22.30 е заспал. Сутрин се събужда около 6.30 , понякога в 8ч , като през нощта често търси бибата и проплаква.Общо взето нямам нощ, в която да спя дълго. Малчо всеки ден с това захранване ме обърква. Ядеше морков, тиква и картоф. Так и не иска друго да опита, а  днес му направих картоф с тиква и това отказва. Вече не знам какво да му давам, а не ми се иска да започвам с плодовете и кашата, защото след това подозирам, че нищо освен сладично няма да опита.
Виж целия пост
# 727
Пробвай с батат /сладък картоф/.
Виж целия пост
# 728
И при нас дневното приспиване е мъчително и не спи повече от 30 минути. Преди поне имаше един обеден сън от 1-2 часа, вече го няма. Освен ако не сме навън - тогава може и да поспи.

Обикновено има 3-4 дрямки по 20-30 минито за целия ден, нощно време спи 11-12 часа като се пробужда само за биберон.

За захранването - давала съм тиква, картоф, морков, пащърнак, тиквичка, сладък картоф, ябълка, круша. Обедното хранене сме го заместили, дохранвам с 30-40 мл мляко по препоръка на педиатъра. Има и дни, в които явно не й е вкусно и не изяжда цялата порция - тогава давам повече мляко.

С какво се занимавате през деня? Ние пеем песни - много обича, четем приказки, слагам я на земята да се върти и й нареждам играчки да се опитва да ги достига, издърпвам я до седеж, играе си с играчки в столчето за хранене или шезлонга. Вече достига играчките от музикалната въртележка и ги гали и им пее.

Споделете някакви забавления да разнообразяваме.
Виж целия пост
# 729
На моето момиче вече не ѝ е интересно да ѝ пея.Май вече ѝ трябва само за заспиването😂
Денем има един период от 30-40 минути, в който само се обръща от гръб по корем и аз трябва постоянно да притичва да я обръщам че много не ѝ харесва по корем и започва да плаче. И тя стига играчките от въртележка та, но е доста по-агресивна-дърпа ги, опитва се да ги изяде, а въртележка та вече не работи😂
Вчера незнайно как се беше "завила" с активната гимнастика!
Обмислям и аз да я свалям вече на пода, че изтръпвам при всеки рев.
Виж целия пост
# 730
И нашите игри за такива давам дрънкалки и гризалки докато лежи, слагам го на гимнастиката, слагам го на люлка шезлонг и задължително е с една играчка с копчета големи отстрани и се сменя музиката от тях ,взех кошара за игра пълня я с играчки и се върти и си взима каквото му харесва за сега не за дълго защото не иска да стой много много, разнасяме се , пея му, говоря му ,вече се обръща и от коремче по гръбче ,по корем се дразни много защото явно не може да мърда, отделно иска да хваща и хваща всичко което види, пускам му песнички ..  май няма друго ....
Виж целия пост
# 731
Игрите на всички май са сходни. Ние все още се забавляваме с активната гимнастика, но вече на пода. Там съм сложила и други играчки и от време на време го слагам и по корем. Обръщал се е няколко пъти, но не го прави постоянно. По-скоро лежи по корем и оглежда играчките, напъва се да се премести и да ги достигне. Отделно на люлката играе с по-дребни играчки, които постоянно слага в устата и се плюнчи. Успокоява се с музика и обича да му пея, дори и да е някаква моя измислица, която ми е хрумнала на момента.
До скоро имаше хубав нощен сън от 11 часа, а през деня една по-дълга и една кратка дрямка. Сега от седмица започна да приплаква и да се буди нащем, като реално спи добре до към 2-3 часа и след това се започва едно премятане, което вече е съчетано с плач и събуждане. През деня се приспиваме доста трудно. Понякога приспиването отнема повече време от съня. Повече се притеснявам обаче за нощния сън, не знам какво може да го тормози толкова.
Виж целия пост
# 732
Нашите игри са същоите, както при вас, момичета - дрънкалки, гризалки, пеещи играчки с бутони, разнасяме се, показваме си предмети вкъщи, пея му песнички ... Върти се постоянно от геъб по корем, опъва ръцете и се избутва, няколко пъти се е обръщал по гръб така, но за мен това е по-скоро случайност, защото не може да се усети още как става, въпреки опитите. И той не обича да седи по корем. Много по-лесно става когато могат да седят на дупе и станат по-подвижни и си достигат лесно играчките. Но стават и по-опасни - ние дори сега вече имаме едно падане от дивана - не вяряах, че може са стане, при положение и че беше опакован за разходка с шапка, якенце с качулка и дебели терлици, направо ми изкара акъла тогава. Но нищо му нямаше, той от толкова дрехи е паднал много меко, а и дивана ни е нисък и има килим на пода
Виж целия пост
# 733
Сияна като е по корем и иска някоя играчка забива главата долу, вдига дупето и свива краката😁. Всичко това е озвучено естествени с много пъшкане и мрънка не. Първият път я вдигнах точно преди да си вземе играчката, изобщо не беше доволна.
Това мрънка е ме побърка, мрънка докато заспива, яде, играе и въобще постоянно. Чак се плаша когато е тихо😂
Но щом е тихо значи има беля! Обикновено активната гимнастика е в уравнението. Днес я беше обърнала като палатка в/у себе си и беше безкрайно щастлива, че може да докопа всяка една играчка.
Виж целия пост
# 734
Здравейте мами!
Ние игри си нямаме. Постоянно сме на ръце. Когато я сложа на активната гимнастига или в кошарата все се завърта по корем и се ядосва и чака аз да я обърна. Мъчим се да пълзим. Много е смешна. Движи си краката и ръцете а главата я сурка по леглото 🤣. Ако се сети че трябва да си вдигне главата ще стане работата ама на 🤣. И с риск да бъда упреквана ще ви кажа, че за 1 месец вече 3пъти е падала от леглото(за моя родост то е много ниско) просто всичко става за секунди. Да я оставя да отида до тоалетната или нещо подобно и туп... Какво е това шаване незнам.. Оставям я накрая на леглото и пак... Последния път сложих възглавница, но и нея я бутна на земята и падна  с нея. Нищо не мога да свърша по цял ден. Сега с тези зъби е много крива. Когато заспи задължително е в ръцете ми иначе се събужда веднага щом реша да я оставя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия