Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на сушилня - Тема 13

  • 24 786
  • 738
# 735
Това не е мръсно, това си е много фин пух, току що изпран Grinning Предполагам става за пълнеж на нещо.
Виж целия пост
# 736
Бях писала преди време за моята сушилна. Попаднах на много коректна фирма/ сервиз за почистване. Взеха ми я от вратата и ми я върнаха до вратата. Супер коректни, разбрани и отзивчиви. Свършиха перфектна работа. Продават и перални, сушилни и др внос втора ръка. Въобще препоръчвам с две ръце. Можеха да ми пробутат да си купя нова, но не го направиха. Постараха се да изчистят моята, което ми направи впечатление.  Това им е сайта. Ако някой се интересува имам телефона на човека.
Виж целия пост
# 737
При нормално ползване не би трябвало да се пренатовари. Тя няма да работи претоварено, защото колкото и да е влажно прането, тя ще си поддържа зададените градуси, както и при по-сухо пране. Просто ще работи по-дълго време, но няма да е чак толкова много, че да се озори. Така мисля. Разбира се това ще доведе до по-бързо износване и най-вече по-голяма сметка за ток. Но, при липса на повече обороти, така или иначе няма избор, совен нова пералня, а това вече всеки може да си прецени, дали иска, дали си заслужава и т.н. Може би ще се товари много, ако дрехите са много студени и сушилнята дълго време се стреми да достигне нужната температура, но такава ситуация мисля е нетипична.

Направих някои проби ( на Miele TDB 230 WP Active ). Сигурно не е много точно, защото не знам долколо термометъра, който ползвах е подходящ, но все пак, за ориентир. На програма Lüften warm / Топло проветряване отчетох около 60° ( в барабана ) без включена опция Schonen+ / Щадене+, и около 50° със. Освен това пуснах програмата Feinwäsche / Фино пране, на която вероятно е най-ниската температура. На нея също показа около 50°, но може да има и друга особеност, като например различно движение на барабана, или обдухване без нагряване на някакви интервали, не знам. Но установих и друго. Пуснах я празна. Изчисли и зададе 26мин. Явно това е минималното време, което може да пусне, защото вътре нямаше никаква влага. Това означава, че ако човек сложи дрехи и те се окажат леко влажни, реши да стартира програмата наново, положението е такова, че на дрехите ще са нужни да кажем 10мин, но сушилнята зададе 26, то те ще се пресушат. Дали с малко или много и дали това е проблемно не мога да преценя. С времето човек може да реши горе-долу колко още трябва и да я спре навреме или просто да проверява през по-кратки интервали, за да не стане фал. Но това вероятно рядко би се случило, не знам, просто като информация пиша.
Ако мерите Т в барабана, то това трябва да е със сонда термометър и външно измервателно тяло.Писали са и др. съфорумци, че СМ, може да завърти 2,3 барабана и да спре. Сензорите търсят влага за измерване. Вярно е, че miele сушат от 1-8 кг, но с един чорап няма как да стане. Ползвам miele от 2001 г. Първо кондезна за 5кг, а след това с ТП.И двете устройства са купувани нови, не втора употреба/за протокола/Едното остаря морално с времето, но още е здраво. Второто работи перфектно. Поискайте консултация за това, което сте установили.
https://m.miele.bg/domestic/home-visits-481.htm#
Schonen е активен само с определени програми.
Виж целия пост
# 738
>>>>>> НОВА ТЕМА <<<<<<
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия