Каква марка хладилник да избера

  • 48 514
  • 734
# 345
Пробвайте с термометър (може и най-обикновен от тези които се закачат да мерят външна температура има ги в магазините за левче или в кауфланд например) да измерите дали има промяна когато сменяте степените. Пуснете го на най-слабата степен и сложете термометъра. Отчетете температурата след 24 часа. После го усилете на най-студено и отчетете пак след 24 часа. Нашия (пак LG) не е на степени а на градуси регулират се от 1 до 7 градуса. Ние го държим на 3 градуса. Мерил съм ги и ги държи. Интересен факт. Оказа се че на 3 градуса нещата не се развалят много дълго време. Лятото забутана назад в една кутия  полуизядена яхния от леща готвена от майка ми  за децата е стояла вътре 3 седмици и нищо ѝ нямаше. Хвърлихме я разбира се но не беше вкиснала или нещо.....
Да не би стария ви хладилник да не е държал добре студеното и вие да сте свикнали на тази по-топла температура.
А като казвате неприятно ледено - замръзвало ли е нещо в него например кофичка с кисело мляко или яйца или нещо течно - бира, супа, безалкохолно.
Виж целия пост
# 346
Не е замръзвало. Непременно ще опитам с термометър, благодаря за идеята, защото на усещане 1,3,5 степен са ми еднакви. В друг апартамент имаме indesit и е относително нов. Съдя по неговото студено, защото хайде да речем че оня който хвърлихме може да не е охлаждал добре. Та indesit си охлажда добре, на 3 степен е и не са ледено студени нещата. Него не го харесвам като разпределение и има мн малка камера, затова не взехме пак такъв. За първи път имам но фрост хладилник, не знам от това ли е, но за всяка храна да се чака, за да не те болят зъбите ми е малко в повече.
Виж целия пост
# 347
Ще бъде интересно след експеримента с меренето на температурата в LG, да премерите и в Индезита да се види каква е разликата.
Виж целия пост
# 348
Следя и аз и ще чакам да видя колко градуса е вътре и на коя степен.
А във фреш зоната как са нещата? Там може да има нещо полузамръзнало/пред замръзване.
Виж целия пост
# 349
Разликата между двата хладилника LG  е 100 литра. На един хладилник с литраж 250, плюс 100 литра са повече са над 30% увеличен обем.
Виж целия пост
# 350
Разликата между двата хладилника LG  е 100 литра. На един хладилник с литраж 250, плюс 100 литра са повече са над 30% увеличен обем.
Аз не разбрах какво казваш.
Виж целия пост
# 351
Разликата между двата хладилника LG  е 100 литра. На един хладилник с литраж 250, плюс 100 литра са повече са над 30% увеличен обем.
Аз не разбрах какво казваш.
Запитването е за хладилник с обем 340 и нещо литра. Запитващия иска да се запази обема на хладилната част но намали фризерната. Долния хладилник с горна камера е 250 литра . Разликата е около 100 литра, от тях обема на хладилната част също е редуциран.



Много добро. Обсъждан е многократно в темата. Ако искаш, чети.

А дали има нещо подобно като качество със сходна цена, което има по-малък фирзер за сметка на горната част? Примерно 2 реда във фризера, а не 3
Да, моделите на LG с горна камера. Аз ги предпочитам. Камерата си е все едно два реда фризер. Има и хубава "ледарка", която може да се маха, ако не се ползва.
Този е най-евтиният:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 362PZCZD/p/660200
Виж целия пост
# 352
Следя и аз и ще чакам да видя колко градуса е вътре и на коя степен.
А във фреш зоната как са нещата? Там може да има нещо полузамръзнало/пред замръзване.
Модела е без фреш зона (ако се има предвид зоната за месо и сирена при другите модели), но може би нещо такова се води зоната под камерата. Този модел е с горна камера и има само долна зона за зеленчуци/плодове.
Виж целия пост
# 353
Много добро. Обсъждан е многократно в темата. Ако искаш, чети.

А дали има нещо подобно като качество със сходна цена, което има по-малък фирзер за сметка на горната част? Примерно 2 реда във фризера, а не 3
Да, моделите на LG с горна камера. Аз ги предпочитам. Камерата си е все едно два реда фризер. Има и хубава "ледарка", която може да се маха, ако не се ползва.
Този е най-евтиният:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 362PZCZD/p/660200

А нещо подобно като разпределение, размер и цена с долна камера? На мен камера почти не ми трябва, опита ми сочи, че трябва да е малка и задължително долна
Виж целия пост
# 354
re_ge, аз много добре разбрах какво иска потребителката, включително и обема на хладилника. Затова и ѝ написах, че горната камера е колкото фризер с два реда. Предвид бюджета, също така ѝ показах от колко започва най-евтиният модел, който е по-малък, а пък тя ако иска да си гледа по-големите модели да си преценява дали ѝ харесва и дали може да отдели повече средства.

ivkonst2017,  аз не знам за такъв модел, какъвто описваш.

Ето един Бош, но е много по-голям:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … GN56XIDP/p/662828
Виж целия пост
# 355
И ние искахме с голяма хладилна част и малка камера в горната, защото почти не я ползваме, но се оказа че не са с голям обем. Пък и бяхме ограничени с ширина 60 см.
 Накрая купихме именно като този Бош от линка. Излиза че няма кой знае какво за измисляне.
Виж целия пост
# 356
Ако ще се гледа над 1000лв, доста повече ми харесва този:

https://zora.bg/product/cnpel-4813-1

Очевидно приоритетите са долу горе така при мен по важност:
1. Цена
2. Долна камера
3. Обем на хладилната част
4. Да е тих
5. Икономия
Виж целия пост
# 357
За над 1000 лв, това е меко казано калпав хладилник.


Като стана дума за температурата в ЛГ НоФрост, измерих в моя. Сложих термометър на средния рафт в хладилната част. Термометър от магазин за левче вероятно не много точен, но показа 4 градуса. Не съм забелязала храната да е неприятно студена. Аз освен кисело мляко, сирене и кашкавал, не  се сещам какво друго студено ям директно от хладилника. Сега ще сложа  термометъра и в чекмеджето за зеленчуци и после ще допълня.
Допълвам: същата температура  е и в чекмеджето със зеленчуци.
Виж целия пост
# 358
Аз мерих също, засега на 1ва (най-ниска степен, тоест най-топло в хладилника) степен е 4 грасуса, на 3та (средна степен) обаче също е 4 градуса. Това е мерено на средния рафт някъде. Четох, че някаква Английска хранителна агенция препоръчва идеална температура около 8 градуса и надолу (тоест малко е и до лично предпочитание). Но мен повече ме тревожи, че различните степени засега са ми еднакви. Но май тези термометри са доста чувствителни и не знам дали не се вдига мигновено при отваряне на вратата.
Виж целия пост
# 359
Аз мисля, че 4 градуса си е съвсем нормална температура за хладилник, ако човек иска продуктите да се запазват по-дълго време.   
Има и хладилници, които не изстудяват добре и хората са си свикнали с тях.
Осем градуса на мен ми се струват прекалено много, за да се запазва храната повече от ден-два.
Имам едни познати с един Либхер и мъжът извади една "студена" бутилка от хладилника. Ами тя си беше топла, направо все едно в някой сенчест долап е държана. Не изстудяваше добре този хладилник , защото те се оплакваха и от качеството на кашкавала, че мухлясвал и изобщо не допускаха, че причината е в хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия