Кое кисело мляко използвате за децата си?

  • 1 910
  • 39
# 30
От години сама квася мляко- по евтино е и знам 100%, че е мляко. А прясното мляко (и за киселото) купуваме от някое село до София. В къщи по принцип се консумира много мляко и този вариант е ОК за нас.
Виж целия пост
# 31
.....................
Виж сравнителния тест........най- малко Лактобацили и доста стрептококи.......

Видяла съм го и.... Това не означава, че млякото не става. А и кой го е правил този тест, може и поръчков да е.Както и да е. Подразни ме категоричното ти заключение. Мисля, че е достатъчно да отговорим какво ние мислим и даваме на децата си и да оставим авторката сама да прецени. Аз лично винаги се ограничавам да давам генерални заключения, защото никога не съм 100% сигурна в нещо. Peace.

InaDot, много хубаво, че ти се занимава с квасене. Мен ме мързи, пък и няма гаранция за качеството на млякото, което бих купила от улицата, а и не мога в тези жеги да си осигуря стерилна среда за подквасване. Peace
Виж целия пост
# 32
Данон!Защото в него наистина има краве мляко и ако използват добавка за гъстота,то това е сухо мляко,а не мас,както правят в някои други мандри.Освен това следят за качеството на прясното мляко,на преработката и абсолютно всичко,дори изследват и тревата,която пасат кравите.
Не че искам да им се явявам като рекламен агент,но това го знам от сигурен източник и затова съм избрала Данон за моето дете.А колкото за млякото "на баба" и то е Данон.
Виж целия пост
# 33
Елена,Пършевица,Здравец,Родопчанка,Герма,обикновено 3.6%,ама като няма-каквото има във хладилника.
Виж целия пост
# 34
от известно време започнах да давам по малко кисело мляко на бебка,засега Тонус,но когато ми откаже напълно АМ,ще започна да и квася-има от къде да взимам хубаво прясно мляко и затова.
Виж целия пост
# 35

InaDot, много хубаво, че ти се занимава с квасене. ... пък и няма гаранция за качеството на млякото, което бих купила от улицата, а и не мога в тези жеги да си осигуря стерилна среда за подквасване. Peace

Аз лично съм против това да се продава и да се купува мляко от улицата. Не бих  купила никога. Купувам от познати, за чистотата и здравето на кравите, при които съм сигурна.
А стерилност при квасенето  newsm78 не поддържам. Измивам бурканчетата добре, пълня вътре свареното мляко с т 37 º С и после ги завивам с хавлия за 1 нощ.
Виж целия пост
# 36
.....................
Виж сравнителния тест........най- малко Лактобацили и доста стрептококи.......

Видяла съм го и.... Това не означава, че млякото не става. А и кой го е правил този тест, може и поръчков да е.Както и да е. Подразни ме категоричното ти заключение. Мисля, че е достатъчно да отговорим какво ние мислим и даваме на децата си и да оставим авторката сама да прецени. Аз лично винаги се ограничавам да давам генерални заключения, защото никога не съм 100% сигурна в нещо. Peace.

:

Така е , защото категорично съм решила за себе си, че няма да дам Данон на детето си.....естествено, че мненията са лични..........това е форум
Виж целия пост
# 37
верея и герма   chef
Виж целия пост
# 38
Данон или На баба
Виж целия пост
# 39
Бор Чвор, Кутела, Пършевица и ако няма никое от тези - каквото има, но никога На баба и съответно данонските.
На баба доста време (май към два месеца) устиска (вярно в хладилник) и изглеждаше все едно ей ся го отварям....е то бива-бива ама.... който иска да го консумира, няма да съм аз и  доколкото зависи от мен и моето дете. Crossing Arms
 Thinking Трябва да заредя някой хладилник и да "тествам" и другите млека  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия