Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кухня от ИКЕА - тема 3

  • 36 737
  • 506
# 480
Ако вие ще си я взимате кухнята, трябва да е в същия ден. Взимате си списъка, плащате на касата и чакате кашоните долу. Нашата преди месец я взехме, за половин час изнесоха всичко, три колички с кашони. Приятели дойдоха и с три коли си я отнесохме. Ако ползвате тяхна доставка пак не можете да избирате кога, обикновено според техния график за доставки, но ако не е спешно е по-вероятно да има удобен ден и за вас и за тях. Доставките се договарят отделно, но трябва да го кажете горе при изписването на консултанта.
Виж целия пост
# 481
Не тръгват, изписват E от Error най-често. Индукцията не работи с емайлирани и алуминиеви съдове. Всичко, за което залепва магнит става за индукция.

Drago, много благодаря за помощта. Оказа се, че само тенджерата за паста не става за  индукционните ни котлони. Останалите, въпреки преклонната си възраст, са ок и в неделя на детето беше сготвена манджа.

Още веднъж сърдечно мерси.
Виж целия пост
# 482
Доставките ги правят в рамките на 7 дни от от деня на поръчката. Уговаряте ден и час. Ако искате по-нататъшна доставка, трябва допълнително да говорите, тъй като взимат такса за съхранение.
Помещението, в което ще бъде кухнята трябва да е готово, изводите за ток и вода също. Ако ползвате доставка, имайте предвид, че е до входна врата. Ако искате внасяне в помещение, трябва изрично да го кажете и да заплатите и това - мисля, че 20-40 лв или нещо подобно
Виж целия пост
# 483
Вчера взехме сами нашата кухня от Икеа. Първата свободна дата за "тяхна" доставка беше 21-ви септември Simple Smile.  
Преди проекта на Икеа опитах сама да направя такъв. Защо отстрани на котлоните програмата ми дава, че трябва да има шкафове - т.е. не могат да се сложат до стена?
И още един въпрос - вградената съдомиялна не е от Икеа - всички уреди ли са съвместими и как се "нахлузва" вратичката Simple Smile?
Идея си нямам и как се запълват пространствата с бленди, въобще...трудничко ще е с монтажа, но няма кой да чака. Вчера разбрах, че доставката и монтажа на Икеа са от външни фирми.
Виж целия пост
# 484
Преди проекта на Икеа опитах сама да направя такъв. Защо отстрани на котлоните програмата ми дава, че трябва да има шкафове - т.е. не могат да се сложат до стена?
защото такива са стандартите, не се слага котлон до стената, и в други фирми така правят. д От гледна точка на противопожарна безопасност. Икейската програма има и други подобни 'забрани', например разстояние между печка и мивка, също до  хладилника...
Виж целия пост
# 485
Не само от безопасност, а и защото дръжка на тиган или тенджера може да пречи. Ако се готви на съседни котлони и с големи съдове няма да има място на къде да ги завъртиш. Мизерията от пръски въобще няма да я коментирам. Супер минимум едни 20 см трябва да има. Стандартите са измислени за удобство и да не се съобразяваш и изнервяш от всякакви препятствия и неудовства докато готвиш, ограничения коя врата да отвориш и т.н. Котлон и мивка също е супер неудобно да са забити едно в друго. Не мен поне 60 см ми трябват съм се убедила и то при сушилник качен в шкафа.
Относно съдомиялните не Ви ли казаха, че се продават едни релси за приплъзване на вратата. Някоя от марките, дали не беше Електролукс, нямаше проблеми при монтаж на врата от Икеа, ама не помня със сигурност. Трябваше консултанта да Ви каже.
Виж целия пост
# 486
Здравейте! Имам въпрос: При купуване на кухнята - (METOD) ми обърнаха внимание, че плотовете на ИКЕА са 63 см дълбоки, а мислех, да вземем от другаде. Имате ли впечатления, как е икейска кухня с друг плот, при които стандарта май е 60 см?
Виж целия пост
# 487
Здравейте! Имам въпрос: При купуване на кухнята - (METOD) ми обърнаха внимание, че плотовете на ИКЕА са 63 см дълбоки, а мислех, да вземем от другаде. Имате ли впечатления, как е икейска кухня с друг плот, при които стандарта май е 60 см?
Шкафовете им са по-дълбоки, като вземете по-плитък плот 60 см примерно ми е интересно как ще покрие шкафа с вратата. Шкафовете на Икеа са дълбоки, после сложете вратата 1,8 см. Някак въпросите Ви идват пост фактум?! Вие не си ли проучихте нещата предварително?! На консултация не питахте ли и не искахте ли отговор и обяснение?
 
Трябва да си купите плот 63 см!

Размери на продукта
Ширина: 60.0 см
Дълбочина: 61.8 см
Височина: 88.0 см
Рамка, дълбочина: 60.0 см
Рамка, височина: 80.0 см
Виж целия пост
# 488
Проучих ги, но явно недостатъчно.
В проекта бе заложен икейски плот.
Виж целия пост
# 489
Просто си потърсете плот широк 63 см. Има в салекс.
Виж целия пост
# 490
И не само там. Нашият плот по спомен е на Кроношпан.
Виж целия пост
# 491
Ние не харесахме дебелината на дървения плот на Икеа и си купихме от Баухаус по-дебел дървен. Много по-красиво изглежда, но беше 60 см и тези 3 см ги обрахме с дървен перваз/профил/ в същия цвят на дървото.
Виж целия пост
# 492
Да споделя моята нова икейска кухня.
Скрит текст:

Чудесна е. Плочките на гърба много ми харесват, но още повече ми харесват тези на пода.
Да ви е честито!
Кухнята е страхотна.
Искам да попитам всички дами,които са вграждали уред,но не до пода,а на по-високо ниво,както е тук при Staniolka.
Искам да вградя витрина 59.5 широка,обаче не можело,понеже ширината им на шкафовете 60см е по-малка и нямало как.Видях,че всичките им уреди за вграждане за 59.5,но казах,че няма да влезе в шкаф.Можело само за долно вграждане,както и е по-принцип,но просто на мен ми харесва повече на нивото на плота.Трябвало са му се сложи плот отдолу(долния шкаф не бил достатъчен)и евентуално някаква страна,тк както и тук от едната страна няма шкаф
Виж целия пост
# 493
Здравейте! Извинявам се, ако вече е коментирано, но не успях да намеря информация. Бихте ли ме ориентирали колко струва кухня от Икеа, сравнително малка (да кажем 3х3)?

Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 494
Тази кухня без плот, мивка, смесител, дръжки и уреди е 3800лв. Размера й е 3,15х 1,80. Сглобена е, но е насипна и още не мога да я покажа готова. Вратите са Savedal. Долните шкафове са чекмеджета с пълно изтегляне. без този под мивката. До нея в ляво е съдомиялна. Двата ъглови шкафа не са с въртящи механизми, а са с рафтове, .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия