Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Такси в Пловдив

  • 778
  • 7
Здравейте! Въпросът ми е Вие кои таксита ползвате в Пловдив? Коя фирма и ако може да оставите телефон. Странно ми е че едни ми взимат 18 лв., а други 34 лв. За разстояние от около 20 км. Разстоянието е дълго знам, обаче защо има такава голяма разлика. Налага ми се поне 3-4 пъти месечно. Не е често и не съм обърнала внимание кои взимат скъпо и кои нормално. А може и аз нещо да не съм наясно. Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Това трябва да е извън града най-вероятно? До летището?
Ако сменят тарифата с извънградско, става по-скъпо.. Някои возят фиксирано, ако е до летището де...
Виж целия пост
# 2
Не е до летището, а направо си е до друг град. Само ми е странна голямата разлика и как едни взимат почти двойно. 34 лв. За 20 км. Е 1.70 лв. На километър
Виж целия пост
# 3
Защото някои си калкулират и обратния маршрут като е извън града. Иначе им е празен курс после.
Обикновено се смята редовната тарифа *1.5 за извън града.
Питай оператора като се обаждаш за такси. Или се пазари с таксиджията колко ще ти вземе до където там ходиш. Имат си и твърди тарифи, за близки населени места.
Иначе 6665, 6112, 6142, 6155, 9199...
Виж целия пост
# 4
Мислете и за задръстването. В час пик, не с такси, а със собствен транспорт съм висяла по 50 минути между Тракия и Кършияка. Сложете ги по 15 ст./минута и хоп, сметката би пораснала със 7.50. Стандартно, когато съм пътувала с такси извънградско, към брояча добавят 50% от сметката. Но когато съм викала такси от извън града към Пловдив, винаги съм плащала само това, което отчита апарата.
Виж целия пост
# 5
По принцип е така, но в тези двата случая, които аз давам като пример не е имало трафик.
Виж целия пост
# 6
Качила си се на копърка тогава. От години се качвам само на извикано по телефона такси, ако ще и пет коли да чакат на пиацата. Основна 6155 и 6665. Еко и Елма такси. Взимай си касовата бележка, ако намериш проблем, може да подадеш оплакване минимум до фирмата.
Виж целия пост
# 7
За междуградски превози горещо препоръчвам https://taxiforyou.eu/blog.html ! Използвал съм услугите им почти 10 пъти и никога не съм виждал такъв професионализъм в България! Вежливо обслужване, внимателно и безопасно шофиране, а посрещат и всеки пътник с бутилка минерална вода (за най-кратките курсове не зная как е, но за дългите задължително). Тарифата до Асеновград, например, е твърдо 20 лева. Всяко трето пътуване с тях е с 15% отстъпка. Хубавото е, че дори да си викнеш таксито от София, Варна, летище Бургас и т.н. към Пловдив, цената се начислява само в едната посока. Предварителната уговорка е желателно да бъде направена поне ден по-рано.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия