Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 22 143
  • 613
# 555
Благодаря Денис ❤️
Да, ще го следя 🤗
Може ли да ми предложиш начин да сваля пролактина? Има ли добавки?
Да и аз не съм сигурна че Прогестерона е точно на 7ми ден понеже не съм била на УЗ.
Още веднъж много благодаря 🤗
Когато пролактинът е леко завишен, както е при теб - това, в повечето случаи, е резултат от отклонения при някои други хормони - ТСХ, Т3 и Т4, Инсулин, Андростендион ... и когато те се нормализират и той ще се нормализира - това е по-правилния подход.
Другият вариант е да ти се  назначи медикамент - Достинекс, Бромокриптин и т.н. от лекар.


Здравей Денис,
Скрит текст:
може ли коментар за изследван прогестерон на 7 ден след предполагаема Ову (имах положителен тест за ову преди 7 дни и преглед преди 10 дена с УЗ, на който се видя доминантен фоликул и АГ предположи че до 3 дни ще се спука).



Спрямо предишни коментари сравнявам, че стойностите са ниски, но може ли да кажеш какви биха били ако има евентуална бременност?
Благодаря! Simple Smile
Здравей!
Най-вероятно, прогестерона не е изследван точно на 7-ми ден след О., защото е много нисък ... или не е имало О., в деня, който е предположил лекаря.
За да е имало О. /респ. и зачеване/, прогестерона трябва да е над 45 nmol/l

Благодаря за отговора, Денис Simple Smile

В твой стар пост четох, че при два последователни дни на +тестове за ову, тя може да настъпи след още 2 дни и ако при мен е бил такъв случая, то днес ще е 5 ден от евентуална О. И ако предположим, че това е така възможно ли е нивата на прогестерон да се повишат за 2 дена необходимото ниво?
Интересно е, че може би в деня следващ предполагаемата ову гърдите да ме болят и да са чувствителни, което отдадох на повишаващите се нива на хормона, но те пък не били кой знае колко високи. Simple Smile
Виж целия пост
# 556
Да ТСХ ми е 2.95, приемам еутирокс 0.75, също така съм с ИР и приемам глюкофаж.
Благодаря, дано скоро вкарам нещата в релси 🤗
От там идва проблема с Пролактина, така че него не го мисли - коригирай ТСХ ( под 2.0) и смъкни Инсулина.
За ИР, по-важно е храненето от медикамента.


Благодаря за отговора, Денис Simple Smile

В твой стар пост четох, че при два последователни дни на +тестове за ову, тя може да настъпи след още 2 дни и ако при мен е бил такъв случая, то днес ще е 5 ден от евентуална О. И ако предположим, че това е така възможно ли е нивата на прогестерон да се повишат за 2 дена необходимото ниво?
Интересно е, че може би в деня следващ предполагаемата ову гърдите да ме болят и да са чувствителни, което отдадох на повишаващите се нива на хормона, но те пък не били кой знае колко високи. Simple Smile
Да, има такава вероятност - ако имаш възможност го повтори, заедно с Е2.
На симптоми не вярвам и за мен, те никога не са били ориентир за каквото и да било - тях ги има и при О. и при липса на такава.
Виж целия пост
# 557

Резултатите ми току що излезнаха. Може ли помощ за разчитането Simple Smile
Виж целия пост
# 558

Резултатите ми току що излезнаха. Може ли помощ за разчитането Simple Smile
Т4 е много нисък - показва, че си с Хиперфункция на ЩЖ.
Повтори всичките на чист ден: ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ (антитела) и се консултирай с лекар (Ендокринолог).
Виж целия пост
# 559
Здравейте, може ли коментар на резултатите?Правени са в 4 ден от МЦ.Благодаря!
Скрит текст:
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
LH   S        6.65       IU/L     2.40 - 12.60     ECLIA
FSH   S        6.28       IU/L     3.5 - 12.5     ECLIA
Estradiol   S        50.31       ng/L     12.5 - 166     ECLIA
Androstendion   S       3.86       ng/ml     0.75 - 3.10     ELISA
17-ОН-Progesterone   S        1.54       ng/ml     0.20 - 2     ELISA
SHBG   S       140.40       nmol/l     32.40 - 128     ECLIA
Клинична химия
Магнезий (Mg)   S        0.85       mmol/l     0.66 - 1.07     PHOT
Специфични протеини, витамини
Ferritin   S        30.66       µg/L     13 - 150     ECLIA
Фолиева к-на   S        12.91       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
 
Виж целия пост
# 560
Денис, добър вечер, здравей, тъй като 3 ден от МЦ ще ми се падне в понеделник, а е почивен ден не знам лабораториите дали ще работят ще е голям проблем ли, ако ги пусна на 4 ден,говоря за андрогенни и надбъбречните?! Знам,че е по правилно и редно на трети, дано работят. Иреално ако ги направя на 4 ден ще е само зацапване най-вероятно ще важи ли тъй като съм с оскъдна менструация.
Виж целия пост
# 561
Здравейте, може ли коментар на резултатите?Правени са в 4 ден от МЦ.Благодаря!
Скрит текст:
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
LH   S        6.65       IU/L     2.40 - 12.60     ECLIA
FSH   S        6.28       IU/L     3.5 - 12.5     ECLIA
Estradiol   S        50.31       ng/L     12.5 - 166     ECLIA
Androstendion   S       3.86       ng/ml     0.75 - 3.10     ELISA
17-ОН-Progesterone   S        1.54       ng/ml     0.20 - 2     ELISA
SHBG   S       140.40       nmol/l     32.40 - 128     ECLIA
Клинична химия
Магнезий (Mg)   S        0.85       mmol/l     0.66 - 1.07     PHOT
Специфични протеини, витамини
Ferritin   S        30.66       µg/L     13 - 150     ECLIA
Фолиева к-на   S        12.91       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
 
Здравей!
Андростендионът и SHBG са високи - трябва да се провери тестостерона, да се направи тест за ИР, да се провери и пролактина - там също може да има проблеми.
Феритинът е нисък - може да имаш проблем с ЩЖ, добре е  да се проверят ТСХ,Т3 и Т3, ТАТ и МАТ ( ако не са изследвани)  и...  да се приема желязо.
Нивата на ФК са ниски, трябва да провериш В12, може да имаш проблем с усвояването им.
Провери и за дефицит на вит.Д.


Денис, добър вечер, здравей, тъй като 3 ден от МЦ ще ми се падне в понеделник, а е почивен ден не знам лабораториите дали ще работят ще е голям проблем ли, ако ги пусна на 4 ден?! Знам,че е по правилно и редно на трети, дано работят.
Добре е да се изследват на 3 ден от МЦ  ( ЛХ, ФСХ, Е2, 17ОН Прогестерон, АМХ + Инхибин В)  - ако държиш да са максимално обективни.
Ако този месец не можеш, изследваш ги следващия.
Виж целия пост
# 562
аз изследвам само андрогените и надбъречните нали с тях имам проблеми, да ако работят ще отида тогаава.
Виж целия пост
# 563
аз изследвам само андрогените и надбъречните нали с тях имам проблеми, да ако работят ще отида тогаава.
Само 17ОН Прогестерон трябва да е точно на 3 ден от МЦ.
Виж целия пост
# 564
Здравейте, може ли малко помощ в разчитането на резултатите. Накратко с СПКЯ и ИР съм.
В момента съм бременна в 4г.с и 4 дни.ЧХГ-то ми се удвоява на 38 часа.
Пусках прогестерон и е 41.4 ng/мл и TsH 1.6.Добре ли са?
Проблем имам с кръвната захар че е 5.8- 6.1. Може ли да ми препоръчате ендокринолог за сф и как мога да я сваля ( ям само салати, месо, не ям сладко, тестено, единствено малко картоф и избягвам плодове)
Благодаря ви
Виж целия пост
# 565

Резултатите ми току що излезнаха. Може ли помощ за разчитането Simple Smile
Т4 е много нисък - показва, че си с Хиперфункция на ЩЖ.
Повтори всичките на чист ден: ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ (антитела) и се консултирай с лекар (Ендокринолог).

FT4 когато е нисък е Хипофункция - вероятно денис се е объркала...Ако е висок, и /или ТСХ е нисък - тогава е Хипер
Виж целия пост
# 566
Здравейте, може ли малко помощ в разчитането на резултатите. Накратко с СПКЯ и ИР съм.
В момента съм бременна в 4г.с и 4 дни.ЧХГ-то ми се удвоява на 38 часа.
Пусках прогестерон и е 41.4 ng/мл и TsH 1.6.Добре ли са?
Проблем имам с кръвната захар че е 5.8- 6.1. Може ли да ми препоръчате ендокринолог за сф и как мога да я сваля ( ям само салати, месо, не ям сладко, тестено, единствено малко картоф и избягвам плодове)
Благодаря ви
Здравей и Честито!
Лека и спокойна бременност.

За ЧХГ - Ок. и Прогестерона е добре.
ТСХ трябва да е под 1.0. Желателно е да провериш и Т3 и Т4.
КЗ е висока, трябва да е до 5,1 - консултирай се с Ендокринолог ( д-р Начев, д-р Катя Тодорова) - може да се наложи прием на метформин ( до 12 г.с. ).
Преразгледай си отново храненето - без картофи, ориз, боб, леща, брашно и т.н.


Скрит текст:

Резултатите ми току що излезнаха. Може ли помощ за разчитането Simple Smile
Т4 е много нисък - показва, че си с Хиперфункция на ЩЖ.
Повтори всичките на чист ден: ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ (антитела) и се консултирай с лекар (Ендокринолог).

FT4 когато е нисък е Хипофункция - вероятно денис се е объркала...Ако е висок, и /или ТСХ е нисък - тогава е Хипер
Моя грешка (лапсус калами), извинявам се.
Виж целия пост
# 567
Denis благодаря
Виж целия пост
# 568
Денис здравей
Готвя се за ЗЕТ и пия всяка сутрин елтироксин 50 и всяка вечер по едно хапче бромокриптин.Това са ми резултатите от тази сутрин
Виж целия пост
# 569
Денис, бих искала да те помоля за коментар на резултатите ми.
С ИР съм и хипофункция на ЩЖ.

Скрит текст:

Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия