Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми на работата от вкъщи

  • 3 369
  • 56
# 15
Защото или някой нещо ме занимава, или опитвам да съчетая писането с нещо друго - да готвиш, докато работиш или нещо друго, паралелно. Или пък ти се налага да излезеш до някъде. Въпрос на самодисциплина - при мен явно липсва.
Виж целия пост
# 16
По-скоро на организация. Работиш във време, когато си най-работоспособна, когато си почиваш, може и да смотаеш някоя манджа. Излизане също можеш да си организираш, все пак не е възможно да си нонстоп на компютъра и да работиш 24 часа, ако ще и 12 да е. Някак си направи нещо като график - от толкова до толкова работа, после нещо свършваш или излизаш, както там ти е удобно, после пак поработваш и т.н., според твоите работа, други задължения или развлечения.
Виж целия пост
# 17
Като забременях работих един месец от вкъщи и полудях. Имам котка и не ме остави на мира животинчето. Много се ядосваше, че вися на компютъра и всячески се опитваше да ми досажда. Като родих пробвах също да работя два месеца у нас, като се прибере ММ и гледа детето. Още по-зле беше... През 5 минути ме прекъсваше да ме пита нещо... Отказах се просто. Почнах да уча сериозно, пак същата работа. Котка, бебе, мъж, роднини.. Отделям се сама е една стая, дето никой не влиза по принцип. Ей, като съм там съсредоточена, всички рязко започват да имат работа в тази стая... Joy
Виж целия пост
# 18
При мен е въпрос на нагласа.
Приемам, че съм на работа. Фактът, че служебният адрес съвпада с домашния, е без значение. Хората докато са на работа не притичват до вкъщи, за да готвят или чистят, следователно и аз не го правя. Не позволявам да ме занимават, защото съм на работа и имам срокове, които гоня.
Виж целия пост
# 19
Аз работя по 2-3 часа от вкъщи.
Обикновено когато детето е на училище,а съпруга ми на работа.
Гости приемам само ,ако сме се уговорили предварително.
В началото имаше периоди,когато си изключвах телефона.
Живеем в комплекс затворен тип и казвах на портиера ,че не желая никой да ме притеснява.
За няколко месеца се научиха и роднини и познати,че не може да идват ,когато им скимне.

Обаче има периоди,когато ми е ясно,че няма да мога да работя вкъщи.Например ,когато правим ремонт,когато детето е болно и е вкъщи,през почивните дни....Въобще не се ядосвам...изчаквам.
Когато детето е във ваканция също не се натоварвам с много работа.
Виж целия пост
# 20
Аз също от 2 години вече работя от вкъщи. "Офиса" ми е в спалнята, за момента няма как да се преместя в друга стая  Grin През деня никой не ме притеснява, но пък като знам, че има чакащо пране, чинии и вечеря за готвене... някак пак не мога да работя спокойно. Работя малко, после уж за почивка върша домакинските работи. Вечер като се прибере приятеля ми си сяда на лаптопа и си пуска музика и си мълчи, ако ме вижда, че работя, но така или иначе през деня по цял ден съм на някое радио не ми прави впечатление и не ми пречи да работя шума и музиката. Но ако остане за целия ден вкъщи, просто не мога да работя, все някъде искаме да отидем, нещо работа да свършим... и после работя по нощите, за да спазя срокове, когато гоня такива Grin

Има си и плюсове и минуси. Трябва сама да намериш своя ритъм и да се опиташ да игнорираш случващото се около теб. Не можеш ли да опиташ да си пуснеш някаква музика, която ти харесва или успокоява дори, и да работиш със слушалки, за да не чуваш останалия шум?
Виж целия пост
# 21
Изникна ми един въпрос, който също ме вълнува, но няма особена ориентиция по въпроса. Момичета, при вас как стои въпросът с осигуряването - фирми ли имате, на ТД ли сте, на ГД?
Виж целия пост
# 22
Изникна ми един въпрос, който също ме вълнува, но няма особена ориентиция по въпроса. Момичета, при вас как стои въпросът с осигуряването - фирми ли имате, на ТД ли сте, на ГД?

Аз лично съм на трудов договор. Работодателят ми е от друг град /родния ми/, а пък аз се преместих да живея при  приятеля ми и за да си остана при него ми осигури лаптоп с нужния софтуер и имам достъп до всички документи, които са ми нужни /работя като счетоводител/. Като се прибирам подписвам нещо, ако е нужно, комуникираме си по вайбър. В краен случай по куриер пращаме документи, ако нещо е много спешно.
Виж целия пост
# 23
Аз работя някои дни от вкъщи, но всички са по направления. Мъжа ми в офиса, детето на градина. Иначе абсурд! Някои дни, когато малката е вкъщи и работя, ако си подредя нещата и тя е в настроение, се получава. Но... не всички дни са такива. И после съм пет пъти по-уморена.
Въпрос на организация е. Аз имам работно време де, нищо че съм от вкъщи, та го спазвам. Ако нямах сигурно щях да си измисля и да си го организирам така че да не ме занимават...
Виж целия пост
# 24
Хех... Да ти разкажа ли как е с деца и неразбиращ мъж.? Simple Smile Моя май започна да схваща де.

Аз съм на граждански договор.
Виж целия пост
# 25
И аз съм на ГД.
По-лек случай съм. Живея само с баща ми, даже той е в долния апартамент.
Единствено ме дразни, сутрин, като правя тренировка, качва се по 20 пъти - какво да купя, какво да правя с отоплението, студено ли ти е. С деменция е.
Иначе му казвам - работя. И не ми се появява повече. Почивам си като сготвя на обяд, после вечеря.
Но нощната работа не е за мен. Рано лягам. Рано ставам.
Виж целия пост
# 26
Аз в момента съм на борсата и я съчетавам с работа от вкъщи. Но работя без какъвто и да било договор. Мислех си да продължа с това, но не изкарвам чак такива пари, че да си създам фирма, колкото да се осигурявам в нея.
Виж целия пост
# 27
Не е нужно да създаваш фирма. Можеш да се осигуряваш сама, като фрийлансър.
Виж целия пост
# 28
Не е нужно да създаваш фирма. Можеш да се осигуряваш сама, като фрийлансър.
Трябва да се регистрираш като самоосигуряващо се лице и един вид пак имаш фирма, или греша?
Виж целия пост
# 29
Не, нямаш фирма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия