Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно пералнята - тема 7

  • 21 020
  • 642
# 570
Самсунг са с голям люк и можеш да отвориш на пауза по всяко време на пране или плакнене.
Никога не са ми изпадали дрехи.
Виж целия пост
# 571
Да, по всяко време на пране ми отваря люка, отключва ми я секунда след натискане на пауза абсолютно всеки път, но досега не съм видяла водата да надвишава нивото на люка, дрехи мокри се виждат, но вода не надвишава нивото, тоест като отворя тя не може да се излее и затова всеки път ми отключва.

Потвърждавам, че и при мен е така.
И при плакнене, когато не са разпределени правилно дрехите, съм натискала пауза и съм ги намествала. После пак я пускам пералнята.
Виж целия пост
# 572
При Миле можеш да добавяш само в началото на програмата. Нищо че люка е малък. След като напълни вода опцията за добавяне на пране изчезва. Остава само опцията за отказ от програма и тогава водата се източва и пералнята спира. Също така програмата веднъж стартиране не може да се измени. Например пуснеш дрехите и от предния път температурата е останала на 60, не се усетиш да я намалиш а трябва да е 40, се налага да откажеш програмата и да я пуснеш наново.
Виж целия пост
# 573
Здравейте!
След 16 години вярна служба перанята ми, комбинирана със сушилня Зероват Хувър е със сериозна повреда и планирам смяна. Харесах този отново комбиниран уред на Индезит (Indesit Innex XWDE 961480X), но не намирам отзиви и информация какъв тип е сушилнята, моля някой да сподели. Благодаря.
Виж целия пост
# 574
Специално за make41. Обещах ти и днес направих опита, който и ти си направила.

Скрит текст:
Бяло пране 3,200 кг на програма бяло памучно пране - 60 градуса, продължителност 3 ч 20 мин, както винаги включих бутона за допълнително изплакване, 100 мл прах Персил. От прането изкарах хавлия, която сложих в леген, за да видя какво ще пусне. Резултатът е, че няма никаква пяна.

Следващия път ще пробвам с течен препарат. Simple Smile
Виж целия пост
# 575
100 мл. прах (измерено с дозаторна чаша) е твърде много за 3 кг. пране според мен Simple Smile.
Виж целия пост
# 576
https://www.persil.bg/bg/начало/помощ-пране/калкулатор-за-дозиране.html

Съобразявам твърдост на водата и замърсеност на прането. Вярно е, че може и с по-малко прах, но ако е мека водата и слабо замърсяването. Simple Smile
Виж целия пост
# 577
Сега да споделя за моите перипетии. Продадох пералнята...обяснено е на хората за проблема. Сега взех друга пак Gorenje WS846LN. Наистина последните две, които използвах имаха този проблем с пяната, който обясних. До снимки не стигнах, понеже гледах час по скоро да я разкарам. За сега всичко изглежда ОК. След направената проба има леко замътняване на водата, но явно още не мога да дозирам правилно препарата. Използвам само течни перилни препарати. Слагам Калгон и много малко омекотител. Водата тук е много твърда, някой беше попитал. Само да уточня, че преди да пусна някоя машина в експлоатация, се запознавам подробно с инструкциите. Спазвам всички правила за използване и не си правя експерименти. Дори разговарях с отдел рекламации, там потвърдиха, че пералните са пригодени да отговарят на европейските стандарти и е възможно да не изплакват добре. Естетвено процедурата е дълга за рекламация и предпочетох да я продам.

didka  Много благодаря за пробите, които си направила. Чудя се дали не е от течния препарат? Ще взема и на прах, за да направя сравнение. Аз използвам само Ариел и Персил. Ако не е тайна каква марка е пералнята ти?
Виж целия пост
# 578
Kaлгона изчисляваш ли го добре? В перилните препарати които ползваш дали няма същата съставка за омекотяване на водата? Възможно е да правиш водата прекалено мека и това да води до не добро изплакване или да слагаш много препарат. А в комбинация, като знам и горение как пере...
Виж целия пост
# 579
make41, въобще не е тайна - световно неизвестна - Hoover.
Най-важното е, ако имаш опция за допълнително изплакване, да я ползваш винаги.
Виж целия пост
# 580
Скрит текст:


Ето и от тази пералня същите номера. Този път слагам и снимка за тези, на които не им се вярва. Прани са кърпи на програма за пране на цветни дрехи памук. Сложих 15 мл. течен препарат Ариел, по-малко от това, което пералнята посочи като количество. След като свърши програмата, която беше час и петдесет и девет минути, пуснах допълнително изплакване с допълнително вода за още 45 мин. Снимката е след допълнителното изплакване. И след двете приключвания на програмата имаше пяна. Това е второто пране на пералнята. Вече не знам..............коя пералня пере!!!

didka Не е важен модела. Аз не робувам на модели, даже и външния вид не ме касае. Явно няма да намерим като старите перални вече.
Виж целия пост
# 581
Аз нещо не вдявам от снимката. Не вярвам да е от бирата, която пия.
Виж целия пост
# 582
Здравейте! Предстои ни да купуваме пералня, кой модел е за предпочитане? Предполагам, че има форумска пералня с положителни отзиви.
Виж целия пост
# 583
Какво значи колкото пералнята определи, казахме ви вече колко е нормалното дозиране между 50-70 мл. Тя пералнята може да ви посочи 150мл как ще го изплакне никак, дори и на Miele автоматичното дозиране се настройва ръчно колко да дърпа.
Виж целия пост
# 584
Жената иска водата да е бистра, планинска, но не осъзнава, че чешмяната вода не е такава и е третирана с химикали. Аз нямам какво повече да кажа по този "КАЗУС"!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия