Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За децата, отговорностите и още нещо

  • 6 670
  • 144
# 105
Категорично съм съгласна, че жената не трябва да търпи гореизброеното, и че по-добре сама, с помощ от близките.
аз пък не съм съгласен да съм близък на подобни жени. Smiley
Спокойно, Бонго. Няма опасност подобна жена да ти предложи близост.
Виж целия пост
# 106
Моят бивш мъж беше патриархално възпитан и смяташе, че цялата поддръжка на дома трябва да пада върху жената и децата. Т.е. ние ежедневно готвим, режем салати, слагаме маси, вдигаме маси, мием, бършем, чистим, оправяме на котките, веднъж в седмицата се ходи на голям пазар до минимум два до четири различни магазина, веднъж, понякога два пъти седмично се перат две до три перални, сушат се, сгъват се, простират се и т.н. малки ежедневни дейности. Това включваше и приготвяне на храната му за работа за седмицата, рязането й на малки парчета и слагането й в кутии като е предварително измерена. Излишно е да казвам, че той ядеше най-много, неговите дрехи за пране бяха най-много, изобщо той беше най-големият консуматор вкъщи, а ние бяхме обслужващ персонал, който трябваше да се върти на пета около него. Редовната му реплика беше, че това са мои задължения.

Неговите задължения бяха да се окоси тревата веднъж на десет дена и когато трябва да се сменят гуми и масло на колата да ги смени.

Само съпоставете времето и усилията, които са необходими за извършването на горните дейности. Гуми и масло се сменят два пъти годишно. Карам нова кола, няма нужда от никакви диагностики, ремонти и поддръжка извън, това което е по спецификация и, което ми правят в сервиз за нула време и на съвсем прилична цена. Тук има чудесна пътна помощ, която струва пренебрежителна сума, абонирала съм се, ако закъсам, заключа се или ми свърши бензина на пътя, идват до максимум половин час.

Повече такъв мъж не искам ни да видя, ни да чуя докато съм жива.
Няма как да съм щастлива, ако аз се гърбя с всичката работа като черноработник, а някой си развява гащите и се радва на живота. Ако и да ме забелязва като жена, защото това никога не ми е липсвало. Аз съм забелязвана жена и от него и по принцип.
Моля те, напиши ми, с колко деца си поела стъпката развод. И аз съм на твоето дередже, с две деца съм и КАТЕГОРИЧНО ми писна.

Имам едно дете, Деси. И с пет да бях пак така щях да постъпя, аз имам собствени сериозни доходи, от никого не завися. Шансове много дадох, защото не е било само лошо, напротив човекът си има и добри качества, за които други жени биха убили. Обаче аз не можах да изтърпя. И още една неприятна за мен черта у него (която си върви с патриархалното възпитание) е, че винаги за всичко смяташе че е прав. Човек, който обича да се налага върху всички и за всяко нещо. Аз пък не се оставям когато смятам, че съм права и направо капнах и физически и психически.

Честно, втори живот живея сега. За съжителство с мъж не искам и да чуя. Виж за секс може, ама си мисля, че трябва да го избера да е женен, че да не му хрумне да ми висне пред къщи да се събираме.
Виж целия пост
# 107
Babri, детето си е с теб, предполагам? Деси също, едва ли смята да остави децата при баща им?
Виж целия пост
# 108
Да, не смятам. Единствените ми притеснения са дали ще мога да се справя финансово. Работя и заплатата ми е много добра, но и знам, че няма да получавам издръжка, т.к. нямаме брак, съответно не можеш накара никой насила.
Виж целия пост
# 109
В България родителят дължи издръжка на децата си и без брак.
Виж целия пост
# 110
Да, не смятам. Единствените ми притеснения са дали ще мога да се справя финансово. Работя и заплатата ми е много добра, но и знам, че няма да получавам издръжка, т.к. нямаме брак, съответно не можеш накара никой насила.
Ако е припознал детето си и е вписан в акта му за раждане, има същите права и задължения, както баща в брак.
Та, търси си издръжката.
Виж целия пост
# 111
Дори да не сме регистрирани, съгласно измененията в семейния кодекс?
Виж целия пост
# 112
Една жена родила дете на един мъж, той го е припознал. Няма значение заедно ли живеят, отледно ли, той за друга ли е женен - детето е негово и дължи издръжка.

Платете си една консултация при адвокат, ще ви се изплати многократно още с първата издръжка.
Виж целия пост
# 113
Без значение семейното положение, стига да е баща в акта за раждане, издръжка ще вземеш. Обаче размерът има значение. В съседна тема четох, че всъщност едно дете харчи по-малко от 200 лева на месец, щото яде по-малко от един баща, например, така че бившите реват за издръжка, за да си купуват кафенце с чужди пари.
Виж целия пост
# 114
То яде по-малко, ама всеки сезон носи нов номер обувки - не можеш да му сложиш миналогодишните ботуши да му стискат. Лекарства, облекло, образователни нужди - даже моето дете в яслата има платено учебно пособие, представям си как е нагоре в годините.
Виж целия пост
# 115
Babri, детето си е с теб, предполагам? Деси също, едва ли смята да остави децата при баща им?


Да, лейди Рамкин, разбира се, че е с мене.

По принцип, теоретично смятам, че когато хората се разделят децата не бива да са потърпевши. Или поне трябва да се минимизира негативния импакт върху тях. Опитът ми и в двете посоки, като дъщеря и после жена сочи точно обратното. И аз съм пострадала и детето ми донякъде, въпреки че се опитах да го съхраня.

Може би аз не съм попаднала на баща и съответно после на мъж (сега ми хрумна, че двете може и да са свързани) обаче аз към мъже очаквания нямам.

Успех, Деси! Дано се наредят нещата по най-добрия за тебе начин.
Виж целия пост
# 116
Да попаднеш на баща и на мъж.
В тази връзка разговарях наскоро с моя приятелка, която забелязах, че е склонна да вини родителите си, за личните си житейски разочарования. Даже открито го прави.
Гордее се с хубавите черти от характера на баща си, срамува се от “лошите”. Същият подход има към мъжете и детето си. Естествено, с неуспехи в комуникацията и отношенията. Подобно наблюдавам при много други жени, и не знам в крайна сметка от какво точно са доволни, и от какво - не.
Пострадали обаче - винаги Simple Smile
Виж целия пост
# 117
Бившият ми съпруг докато бяхме женени, ставаше за съпруг, той е лежерен и не се е впрягал никога на домашни теми. Обаче виж, като бивш съпруг се изложи много. Та все една от двете роли не пасва и ако ще се развежда човек, най-доброто е бившия да се дръжи ОК като нормален бивш - тоест да си плаща издръжката, да не се мярка на живо и да не говори глупости на децата. За съжаление тия три неща често се окават мираж. Моя случай е ОК, че поне не го виждам никога, нито го чувам, но пък има и такива бивши, които досаждат и те вече наистина са мега кофти вариант.
Виж целия пост
# 118
Аз, обаче, смятам да използвам максимално бащата на децата ни, относно присъствие. Т.е. работя от 9.00-21.00 часа два на два. В дните, в които съм на работа ще ги взима от детска и училище, а като си дойда от работа ще си ги прибирам.
Дано да не възразява!
Иначе стандартния начин: да ги взима съб и нед не ме устройва.
Виж целия пост
# 119
Desita, голяма си оптимистка Simple Smile Дано се получат нещата! Аз не бих разчитала на бивш мъж за такива подвизи...пък и как ще ги прибираш след 21.30, ако не живеете наблизо.. ти си знаеш.

Моят бивш едно нещо само го помолих като се развеждахме - да води дъщеря ни на художествена гимнастика, защото аз с 3 деца няма да успея и това. Клетви, обещания - за детето ще направел всичко, ще я води винаги!!! Заведе я точно нито един път и разбрах, че никога няма да помогне с нищо и не се и ядосвам от това. Оттогава за 8 години само 1 път съм му търсила съдействие, просто две от децата бяха много болни и нямаше как хем с едното да съм в болница, хем с другото вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия