Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дали е време за второ дете?

  • 3 672
  • 57
Здравейте! Аз съм майка на 3-годишно момиченце. Винаги съм искала да имам поне две деца. След раждането(секцио), заради, което получих инфекция и последващите 2 години, в които не си доспивах въобще(дъщеря ми се будеше всяка нощ и не беше от най-лесните), започнах да се замислям дали въобще да имаме второ дете. Този месец обаче ми закъсня няколко дена и реших да си взема тест, който беше отрицателен и малко след това ми дойде цикъла. Помислих си, че ще се успокоя, но всъщност се разочаровах, тайничко ми се искаше да е положителен и осъзнах, че много искам второ, но... Тук идва но-то. От една година работя и започнах да уча нова професия, юни месец трябва да приключа и учреждението, в което работя ми изготвя договор, с който ми плаща, обучението и аз съм задължена да работя 5 години там и незнам как биха реагирали при една бременност, а и нямат кадри и аз съм такава, че винаги мисля за другите и какво биха казали. Незнам, но след теста тази сутрин само мисълта за второ дете ми е в главата, вие какво мислите?
Виж целия пост
# 1
Ами зависи на колко години си. Ако си достатъчно млада за да не те бъркат тези пет години работа, започвай работа. Ако си над 30 години и толкова искаш второ дете, действай за дете.

Все пак виж как стоят законово нещата с това обучение, което ти плащат, както и въпросния договор. Да не се окаже, че ще връщаш парите за обучението? То в нашата държава какво ли няма вече...
Виж целия пост
# 2
Аз вече съм на трудов договор там, уча от юни тази година, вече съм за платила по-голямата част от обучението си, но се разбрахме с работодателя той да го плати и юристите в момента изготвят този договор(става въпрос за държавна администрация). Иначе съм на 28 години, но винаги съм мислела, че след 30 години ще ми е късно да раждам, макар че не е така, пък и не искам децата да имат много голяма разлика.
Виж целия пост
# 3
Виждам около мен познати с дете в първи клас и бебе в количка. Идеална разлика ми се струва. Първи клас, ако човек не се уреди със занималня, си е кофти преживяване, а и не малко деца имат нужда от едно рамо като първолаци, така че е улеснение по това време мама да си е вкъщи. Аз на второ не се навих, а и годините са ми множко тепърва да мисля за друго дете, но ако бях родила първото по-рано и се бях решила на второ, щях така да направя.

Разбира се, това е лично мое мнение. Ти ще си нареждаш нещата така както решите с таткото. Той какво казва?

Разликата между децата е въпрос на лична гледна точка. Със сестра ми имаме година и два месеца, а моя близка приятелка има със своята около 14 години, ами и в двата случая сме си сестри и се имаме.
Виж целия пост
# 4
И аз съм чувала, че такава  разлика е хубава, бебе и  първолак., но ми се струва много далече някак си. Относно таткото, аз мислех, че той въобще не е на вълна бебе в момента, обаче като му каза, че е възможно да съм бременна и че според мен е много неподходящо в момента да съм, той каза защо пък не и като цяло реагира позитивно. Трябва да проведем сериозен разговор с него.
Виж целия пост
# 5
Според мен подходящият момент за второ дете е тогава,когато ти самата  се почувстваш готова за това.Аз знаех,че с бившият ми мъж не искам второ дете.Сега съм на 41 с нов мъж и много,много искам. Преди два месеца забременях,за съжаление  завърши неуспешно,но още не съм се отказала. Ти си толкова млада,когато нямаш колебания сава ще разбереш,че е дошло времето. Успех!
Виж целия пост
# 6
Това е най-хубавата разлика между децата. Казвам ти го от личен опит. Големия сега е 7-ми клас и буквално ставам луда от курсове, учене и какво ли още не. Ако малката също беше в училищна възраст сигурно щях да полудея. А сега ще стане така, че когато малката тръгне на училище, баткото ще е вече в 8-ми клас, ще ми е минала лудницата покрай матурите и кандидатстването, и ще имам свободата да й обърна внимание и на нея. Добре е да го имаш предвид това
Виж целия пост
# 7
Аз бих изчакала Simple Smile.
Още сте много млада, детето Ви мъничко и е време за кариера и за бъдеще.
Имате време и за още едно дете, но първо обърнете внимание на ученето, то сега е важно.
Виж целия пост
# 8
Мисля, че такъв разговор се води единствено с партньора.
Виж целия пост
# 9
Разлика 7години от личен опит не препоръчвам. Децата не играят заедно, нямат общо интереси зади възрастта ( едното на 4, другото на 11 влиза в пубертета и тръшка врати). Най-добрата разлика според психолози е 3.5години. Щом го искаш, провери всичко първо и давай Simple Smile.
Виж целия пост
# 10
От една година работя и започнах да уча нова професия, юни месец трябва да приключа и учреждението, в което работя ми изготвя договор, с който ми плаща, обучението и аз съм задължена да работя 5 години там...
Провери си договора. Виж дали няма някакви неустойки, които трябва да плащаш, ако не го изпълниш.
После иди на лекар и си направи пълен преглед.
Ако всичко е наред по горните 2 точки, проведете един разговор с мъжа ти и ако и двамата го искате, действейте.

Разликата е относително нещо, на един му е по-удобно едно, на друг - друго.
Виж целия пост
# 11
Аз бях решила да изчакам да завърша обучението и да поработя известно време, харесвам си работата, но ме обзе някакво странно желание, че искам бебе сега, но най-вероятно ще изчакаме, така е най-разумно.
Виж целия пост
# 12
Голяма разлика е и имам познати,които изпитват трудности с такава.Нашите са с 4,5 г разлика и ми се струва идеалната!!Когато баткото стана на 4г изведнъж се почуствах готова за 2ро.Ако са един пол не мисля,4е е проблем да са дори и 7г,но ако са от различен - просто никога не се заси4ат в живота?!Така ли е?!
Виж целия пост
# 13
Аз нямам наблюдение за разлика 7г, аз с брат ми имам 3г разлика и растейки бяхме близки, много си играхме, сега пак сме близки, но сме доста далече един от друг. Мъжа ми също има разлика три години със сестра си и също са много близки, една приятелка имат 5 години разлика със сестра си и са изключително близки. Мисля, че разлика до 5 години е най-добре. За мен лично 3 години е най-хубавата разлика, но по стечение на обстоятелствата се оказа, че не мога да я постигна. Ще почакам още, пък дано да е за добро, колкото и да ме изгаря отвътре това желание. Понякога е по-добре да послушал разума.
Виж целия пост
# 14
Всичко е в твои ръце. Попитай се "Искам ли второ дете?" и ако усетиш, че искаш, давай. Не чакай някой да ти напомня, да те подсеща и т.н.
Според мен не трябва да мислиш за някакви работодатели, как ще се чувстват, ще си намерят нов човек, не ги мисли тях. Няма незаменими хора.
Дори не мисли и как ше се справиш. Ще се справиш и ще отгледаш децата. Като ти дойде до главата ще се мобилизираш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия