АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

  • 18 299
  • 505
# 480
Здравейте Simple Smile Отбих малката, оказа се наистина, че имам много малко кърма вече. Иначе при нас кърменето беше голям успех от първата секунда на раждането, защото я сложих на гърда. До преди 2 седмици не беше вкусвала АМ. Тя не иска КМ, иначе аз си го квася..ако и го дам с плодове или нещо друго го яде, ама да го пие вечер не..При мен отбиването беше провокирано от това, че виждах, че на малката не и стига и защото аз започнах да чувствам дискомфорт като тя суче, вече не беше това приятно усещане. Четох една статия на Хедра и разпрознах симптомите, че май вече е време. Беше ми доста криво и се чувствам виновна, идеята ми беше да я кърмя до 2, ама на нея не и прави впечатление. Само веднъж ми бръкна в блузата, иначе си търси бутилката, а преди не е пила от бутилка почти никога. Иначе аз ходя на работа откакто тя стана на 6м и въпреки това запазихме кърменето. Тя продължава да се буди нощем и както Freya е написала нищо друго не минава освен мляко..Исках да я отбия и от биберона, ама ще зачакам малко. Иначе и ние направихме прощъпулник и малката вече се отпусна да ходи и навън.
Виж целия пост
# 481
Раздвижвам малко темата Christmas Tree. Какви подаръци планирате за предстоящите празници? Аз си мисля за дървена кухня с аксесоари, но се чудя дали не е малко рано.
Виж целия пост
# 482
Аз ще заложа на книжки - интересно ѝ е да разглежда, да ѝ разказвам, да отваря капачета. Евентуално ако харесам и някоя интерактивна играчка. Като порасне и започне да разбира - повече. За сега мисля, че и това ще е достатъчно, имайки предвид, че се забавлява повече да играе с предмети от ежедневието.
Скрит текст:
Покрай цялата ситуация нямам никакво настроение за празници Sad
Виж целия пост
# 483
Повечето родители на момиченца залагат на кухня, което си е супер 😺. В края на този месец в Лидл би трябвало да пуснат много хубава дървена кухня, всяка година го правят.
Ние сме с момче, но и при него предметите от ежедневието и личните ни вещи са предпочитани, та подарък трудно ще измислим. Все пак ще следя за идеи тук 🎄🎁
Виж целия пост
# 484
Аз изобщо не мисля да залагам на играчки, особено някакви супер обемни. От каката има толкова много, че буквално се спъваме в тях 😁. Освен това всяка нова играчка е повод за нов скандал между децата Grinning.  Ако ще взимаме играчка ще е нещо дребно от типа на сортерите. От детска кухня нямаме нужда - той човека се е научил да вади всичко от шкафовете и надали ще се задоволи с по-малката алтернатива на  тенджерите и купите. Забелязвам, че му харесват игри в които трябва да прибере предмети в кутия или да сложи и махне капачка.
Общо взето на тази възраст интереса им към каквото и да е е краткотраен за това по-скоро ще заложа на дрешка или ботушки. А и при тази ситуация с вируса избягвам да ходя в големи магазини от типа на Джъмбо и Хиполенд.
А как е положението при вас с ходенето на гърне? Зарко проявява интерес, сяда и дори се напъва да чишка вътре. Има случаи в които стои и не ми дава да го вдигна, защото му се ака - съответно си върши работата вътре. Но сме много далече от това да  и дава сигнал, че му се прави нещо.
Виж целия пост
# 485
Моето момче също много се заиграва с предмети, които се слагат един в друг и неща с капачки. Понякога едвам успявам да го нахраня, защото постоянно иска да слага капачката на бурката от кухнята. Най-любимите играчки са дистанционните. Научил се е, че червеното копче прави нещо и може да ви се завие свят от пускане и спиране.
За коледни подаръци, още не съм мислила, но смятам тази година да имаме елха и опаковани подаръци отдолу ❤️ елхата сигурно ще има да пада, но ще рискусвам.
Аз започнах да го слагам на гърне около 10 месец и в началото имахме успех. Винаги щом го сложим вършеше поне едната работа вътре, а сутрин и двете. Никога не е казвал, че му се ходи, но си вършеше работата там. Отскоро сяда, седи известно време, но нито пишка, нито ака. Помайва се и става, после се скрива някъде и върши работата на памперса. Не знам на какво се дължи, но продължавам да го слагам и се надявам да е период.
Виж целия пост
# 486
И при нас любими са книжките, капачки, мини пъзели и сортери, кутии и матрьошки.Заради интереса и към нещата от дома си мисля за кухнята, но може би ще изчакам. Другата ми идея е колело, подходящо за възрастта, но пък идва зима и е по-добре на пролет, тъкмо ще ходи и по-добре.

Слагам я на гърне след ядене и после на определени интервали, но рядко се случва нещо там. Обикновено закъснявам и тя си върши работата още към края на яденето или докато и мия ръцете.

Настоение и аз нямам много, още повече че едва ли ще се приберем при тази ситуация. Освен това, при нас е локдаун, а с приятели няма да казвам от кога не съм се виждала. Именно за това, ще се опитам да създам атмосфета поне вкъщи.
Виж целия пост
# 487
Аз с гърнето ще изчакам поне още месец. За сега си стои в стаята, понякога си играе с него, разглобява го.
Вашите дечица спят ли вече на възглавничка?
Виж целия пост
# 488
Вашите дечица спят ли вече на възглавничка?
Сложих му възглавници около годинката,ама то това шиле така се върти, че му е я под дупето я под краката, та не виждам особена полза от нея 😁
Виж целия пост
# 489
Не съм слагала възглавница, именно защото много се върти и мести все още.
Виж целия пост
# 490
И нашето момче много обича да прибира. Имаме няколко кутии с дупки и фигурки за пускане, голям кеф е да пуска и вади. Ако нямате подобно, според мен ще се хареса много. Аз за Коледа съм решила да потърся някакъв сет с животни, удобен за ръчичката размер. Прави ми впечатление, че са му много интересни и така ги разпознава повече от колкото, когато му ги показвам в книжка - имаме няколко такива и са любими, редовно си ги взимаме за приспиване с нас. Същата идея имам и за сет от пластмасови плодове и зеленчуци.
Относно гърнето - ние също имахме временен успех. От 8 месец до 1,1 си ходеше на гърне, когато му се акаше казваше “Ъъъъъ” и като го сложа, веднага вършеше работа, пишкането също беше успешно почти винаги - за това не даваше знак, но аз го следах през час на гърне и той си знаеше. Общо взето изкарахме лятото без памперс вкъщи, само на вън и нощем... иииии след това изведнъж нещо се обърка 😀 Желанието за гърне се изпари. Обяснявам си го с това, че беше 10 дни болен и тогава го слагах по-малко на гърне и явно е изгубил навика. Сега се учим наново, като за да го задържа седнал на гърнето използвам или дистанционното на ТВ или свири на едно бебешко пиано.
Виж целия пост
# 491
Здравейте, аз вече купих коледните подаръци. Идеята ми е да имаме елха украсена с играчки и съм купила отделно такава елха от плат с платнени играчки, които се закачват с велкро. Тя много се кефи да отлепя и залепя неща с велкро, така че се надявам това да има успех. При нас в Холандия пуснаха дървените играчки в Лидл и съм и купила кухня, не само с идеята да си играе с нея, но и да я използва, ще и сложа нейните принадлежности - панички, вилички, чашки, лъжички да си ги взима от там като се приготвяме за ядене. Сега си ги взима от нейното шкафче. Също сме и взели няколко пъзела, комплект за чистене с метличка и т.н., Зоологическа градина с реалистични животни и около 15 различни книжки на български и холандски. Много са и интересни книжките и прекарва доста време в разглеждане като очаква да и показвам и обяснявам. От баба й и дядо й, ще получи балансиращо колело с каска за бебета (те не са точно балансиращи, защото са с 4 гуми, ама така го водят). Сигурно ще и е рано за него, макар че го дават от 12 месеца, но това няма значение, ще го използваме, когато му дойде времето..А от другите баба и дядо не знам. Ние се опитваме да следваме Монтесори вкъщи, за това гледам да контролирам подаръците доколкото е възможно. Ще сложим всички подаръци под елхата, но няма да и ги дам всичките. И в момента има много играчки, но извадени на рафта й има 8 + книжките и една дървена интерактивна маса със сортер и рибки за ловене с магнит. Идея за подарък е тази маса - тя я получи за рождения си ден, аз не бях много навита, защото има няколко активности на нея, но тя си играе адски много с нея и всеки ден открива нещо ново. Много се забавлява и на Дуплото.
Относно гърнето, аз я слагам от около 10 месечна и в началото и ние имахме успех, но идеята ми съвсем не е да я науча на тази възраст, а да знае за какво е и да го опознае. В момента я слагам, но тя държи да се разхожда из стаята. Принципно децата влизат във фаза за интерес към гърнето от около 16-18м. и чак след тази възраст започват да осъзнават как работи тялото им и тези нужди за пишкане и акане. Нямам болна амбиция, когато тя даде сигнал и проявява истински интерес, тогава. Тук в това отношение са доста лежерни и не получаваш никакъв натиск нито от яслата, нито от консултации, педиатър, други родители.
Да кажа оправихме спането, спряхме нощното мляко, почти не се буди и спи от 7:30 до 6 сутринта. Само последните нощи проплаква на сън, защото избиха 2 кътника.
Виж целия пост
# 492
Лелеее и кътници имат някои деца вече. Моето забрави, че трябва да му растат зъби и още чакаме вторите резци долу Joy (само с 6 зъба е).
Виж целия пост
# 493
Моето също е с 6, от 7 до 9 месец ги изкара и веще 6 месеца нищо 🙂
Виж целия пост
# 494
Моето е с 12 със сигурност, може и 13 да са, но не дава да видя и хапе 😀
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия