Лидл 135 - Свежо януарско начало на новото 20 ;)

  • 113 943
  • 2 175
# 2 115
При магданоза слагам мъничко вода, но той си има и от измиването. На мен ми се получава. Даже и дръжките смилам. Но това за в яденето да слагаш, докато готвиш. За поръска си оставям малко и го нарязвам листа на ръка, след като махна от котлона или фурната и обърквам топло. Аз по принцип готвя с много магданоз. Не използвам екзотични подправки много, не ги научих. Магданоз, чубрица, джоджан, копър, черен и червен пипер ползвам най-много и май само тях. Рядко босилек за домати с нещо си.
Виж целия пост
# 2 116
Аз магданозите ги режа с ножица
Скрит текст:
Виж целия пост
# 2 117
Фани, амоняка се набавя отделно. После го слагаш в шише дето фъска от друг препарат или такова дето се продава празно и пресипваш амоняка в него. Амоняка при нас се продава при почистващите препарати, в България - нямам представа от къде може да се купи. Може би от аптеката?
Виж целия пост
# 2 118
А защо трябва да се тровите с амоняк за едни прозорци? С обикновен препарат за прозорци на Медикс се чистят идеално прозорците. Напръсквам, и минавам с машинката за прозорци на Лидл.
Виж целия пост
# 2 119
Фани, аз съм антисоциална, не заговарям мъже ей така Stuck Out Tongue Winking Eye
Трета, замразения карфиол ги купуваш замразен или ти си го замразяваш? Гледам, че пак цената на предния започна да става космическа...
Стъкления чопър става и за зеленчуци, и за пилешко С кожа дори. За кафе не е удачно, хем умирусва, хем не вярвам малко количество да смели.
Виж целия пост
# 2 120
В Испания чистят с амоняк домовете си, но това нещо мирише толкова тежко и натрапчиво,че не бих го използвала.
Виж целия пост
# 2 121
Искам да споделя, че чушките в буркан от 2,69 лв., които са от петък, са страхотни! Нямат нищо общо с тези от редовния асортимент, дори сладнят. По съдържание имат оцетна киселина, но е твърде малко, за да се усети. Заредих шкафа, дано по-често пускат продукти на тази марка.
Виж целия пост
# 2 122
На тази марка харесвам киселите краставички  (макар и за тях да имаше И негативни отзиви, но въпрос на вкус). Heart Eyes
Виж целия пост
# 2 123
За магданоза в чопъра (от моя опит) съм съгласна, че може да се ползва само непосредствено преди готвене. На мен ми се искаше да мога да накълцам по-големи количества, защото го замразявам в пликчета във фризера. По същия начин замразявам и копър, но при него рязането е лесно.
Имам такава ножица, но и с нея "врътнята" ми е повече от улеснението.
Пробвала съм да режа магданоз и с подобен уред, но и при него резултатът е по-скоро "смазан" отколкото нарязан.
Скрит текст:

Засега ще си остана на варианта с нож, колкото и да е досадно.
Благодаря за препоръките.
Виж целия пост
# 2 124
Бях купила карфиол в началото на зимата...беше евтин тогава, и замразих във фризера малко. Две глави накъсани на розички...
То сега много скъп...неоправдано е да купиш. Грехота направо 😩
Виж целия пост
# 2 125
Тета, онзи ден в Т-маркет някакъв покафенял карфиол-джудже  беше на "промоция" 3,50 лв килото- на следващия ден същия карфиол (почти изгнил!) струваше 4,50 или 5 лв за кг. Ами, да си го ядат... Smile При тези цени по-добре направо замразен. Просто още не съм пробвала замразен карфиол в чопъра- значи става? Grinning
Виж целия пост
# 2 126
То и есента само за малко  го намалиха. Скъпа стока се оказа...
Виж целия пост
# 2 127
Как е на вкус замразеният и чопъриран?
Виж целия пост
# 2 128
момичета кажете хубаво нес кафе в Лидл и евентуално на каква цена,мерси
Виж целия пост
# 2 129
Виждала съм миксове карфиол, моркови и броколи замразени. Готвила съм ги със сметана във фурната, но не си спомням някакъв по- определен вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия