С какво да заменя хляба?

  • 10 379
  • 78
# 30
Е, от тая гледна точка не знам... Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Лаваш (арабски хляб) може да пробвате, вкусно е, пак е въглехидратно но е алтернатива на хляба! Ако ядете по една на ден няма да е проблем!
Виж целия пост
# 32
Хм и каква алтернатива е лавашът/арабският хляб, като е с все същото пшенично брашно?!  Wink
Виж целия пост
# 33
Хм и каква алтернатива е лавашът/арабският хляб, като е с все същото пшенично брашно?!  Wink
Зависи дали иска в менюто си пшенично брашно или не? За мен е по-добре от хляба.. естествено че има много по полезни алтернативи, само че за мен те не са хляб
Виж целия пост
# 34
И според мен лавашът не е подходящ, защото основната му съставка е бяло брашно. Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.
Виж целия пост
# 35
Тогава крекерите които са препоръчали са добър вариант, както и оризовките!
Виж целия пост
# 36
Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.
Аз модифицирах рецептата за кето хляб по мой вкус. Към базовата рецепта от яйца, масло, вода, бадемово брашно, хуск, сол и бакпулвер, аз добавям обилно настърган кашкавал или моцарела. Служи за "лепило", т.е. хлябът не е ронлив и поне на мен ми е много по-вкусен. Добавям и повечко семена и става много подобен на пълнозърнест хляб с ядки.

Понеже кето хлябът става доста влажен и на мен това никак не ми допада, процедирам като с кантучините - когато се изпече, го нарязвам на филии, подреждам ги на решетката и ги връщам във фурната, да се изсушат на слаб огън. Така вече имам симпатични хрупкави филийки, без глутен и без въглехидрати.
Виж целия пост
# 37
Thewishmaster, благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 38
А този протеинов хляб къде се продава? Можете ли да предложите подобни готови десертчета? Благодаря!
Виж целия пост
# 39
Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.
Аз модифицирах рецептата за кето хляб по мой вкус. Към базовата рецепта от яйца, масло, вода, бадемово брашно, хуск, сол и бакпулвер, аз добавям обилно настърган кашкавал или моцарела. Служи за "лепило", т.е. хлябът не е ронлив и поне на мен ми е много по-вкусен. Добавям и повечко семена и става много подобен на пълнозърнест хляб с ядки.

Понеже кето хлябът става доста влажен и на мен това никак не ми допада, процедирам като с кантучините - когато се изпече, го нарязвам на филии, подреждам ги на решетката и ги връщам във фурната, да се изсушат на слаб огън. Така вече имам симпатични хрупкави филийки, без глутен и без въглехидрати.
Може ли да дадеш по-подробно рецептата и грамажите на продуктите, благодаря !
Виж целия пост
# 40
Ще опитам, но предварително се извинявам, че няма да съм много прецизна, защото готвя на око. Разбивам 4-5 яйца, 3-4 супени лъжици разтопено масло, 1 чаша вода или кисело мляко, 200-300 грама настърган кашкавал или моцарела. Добавяме 1 пакетче сусамово или тиквено или някакво друго ядково брашно. Може и смес от разни ядкови брашна и 5-6 пакетчета хуск (ако е в голям пакет - 5-6 супени лъжици). Трябва да се получи гъсто тесто. Изсипвам го в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печен и пека на слаба фурна. После нарязваме на филии и нареждаме на решетката на фурната и сушим за 30-40 минути.
Виж целия пост
# 41
Contest, аз си купувам протеинов хляб от големите вериги - Billa, Фантастико и т.н.
Виж целия пост
# 42
Ще опитам, но предварително се извинявам, че няма да съм много прецизна, защото готвя на око. Разбивам 4-5 яйца, 3-4 супени лъжици разтопено масло, 1 чаша вода или кисело мляко, 200-300 грама настърган кашкавал или моцарела. Добавяме 1 пакетче сусамово или тиквено или някакво друго ядково брашно. Може и смес от разни ядкови брашна и 5-6 пакетчета хуск (ако е в голям пакет - 5-6 супени лъжици). Трябва да се получи гъсто тесто. Изсипвам го в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печен и пека на слаба фурна. После нарязваме на филии и нареждаме на решетката на фурната и сушим за 30-40 минути.
thewishmaster Благодаря ти Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 43
thewishmaster, и аз благодаря! Ще пробвам рецептата задължително.
Виж целия пост
# 44
Сладко да ви е, момичета!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия