Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

  • 26 740
  • 751
# 15
Момичета, на бебчето му излезе лишей. Имаме 2 котки до които то не се е докосвало. Просто ги събрахме в една стая. Купихме топ матрак (за който питах в миналата тема Simple Smile) и го сложихме в хола, където ходят и котките. Още след първата вечер заедно с тях му излезе този лишей. Педиатърката изписа някакъв крем за мазане. Чудя се какво да правя...да отделя ли котките и бебето пак? До сега бяха в различни стаи. Събираха се за по-малко от час без да са имали контакти. Докато бях бременна котките си бяха плътно с мен, лежали са отгоре ми, галила съм ги и т.н. Дали има ваксина, която да мога да сложа на котките? Или просто бебето не е достатъчно голямо, за да прекарва време с тях. На 7 ++ е. Нямах възможност да обсъдя с педиатърката какво да направя по въпроса и затова питам тук, ако някой е имал същият проблем. Ще съм благодарна на всякакви мнения.
Виж целия пост
# 16
Dark, моето бебе има хемангиом под гушката. Педиатъра каза да изчакаме щяло само да се махне, бебето било малко за терапия и т.н, но и при нас расте и вече почнах да се притеснявам. За това се разрових и поразпитах. Та се оказа, че моя близка е имала същия проблем с нейното бебе и ми препоръча д-р Масларска или проф. Бранков от Токуда. Ние записахме час за другата седмица при проф. Бранков, работи и с направление. Ще мога да кажа мнение след прегледа. Във форома има и тема за хемангиомите и там проф. Бранков отговаря на въпроси. Simple Smile
Виж целия пост
# 17
И дъщеря ми има хемангиом от бебе и лекар ни посъветва да го наблюдаваме и да изчакаме, тъй като вероятно сам ще изчезне. При много деца се срещал такъв проблем и минавал от самосебе си. С времето наистина започна да изчезва и вече почти е изчезнал напълно.
Виж целия пост
# 18
И моето момче има няколко, най-големия е в окосмената част на главицата. Казаха, ми, че изчезват от самосебе си. Само наистина наблюдавай и ако се променя направи консултация.
За лишея-може да не е от котките, а да е съвпадение. Детето е на 7 месеца, не е толкова малко вече, освен това дори и в различни стаи те пак имат контакт, дори и само по вашите дрехи. Ще си изгради имунитет, аз също имам котка и никога не съм ги разделяла.
Виж целия пост
# 19
Vivru, благодаря.  Просто първия въпрос на педиатърката беше дали имаме домашни любимци, а и се появи точно в деня, в който прекара най-много време с тях. Ще видим как ще го третираме.
Виж целия пост
# 20
Посиняването действително е от боята в лепенката, но на нас ни бяха казали да стоим само 2ч след ваксина. Явно е до предпочитание на педиатъра.
Виж целия пост
# 21
Да, на нас 24ч ни каза. Сменях я няколко пъти и я махнах днес.

Някой ходил ли е на неврохирург за бебе в Св. Иван Рилски? Имаме направление да й видят главичката и фонтанелата за всеки случай.
Виж целия пост
# 22
Дарк, моето детенце се роди с хемангиом на крачето, голямо колкото 2ст и много черно. Педиатърката ни каза да отидем при д-р Демерджиева в Токуда, тя е дерматолог. Погледна го с някакъв уред, не знам как се казва, но ни посъветва само да го следим. Вече е на 9 месеца и е почти незабележимо. Не сме третирали с нищо. Забравих да напиша, че хемангиома се разширяваше, защото и бебчето растеше много бързо, но както писах вече е почти незабележимо.
Бебето ми е на 2 месеца и малко под пъпа има образувание, което разбрах, че се нарича хемангиом. Показах го на педиатъра, не каза нищо. Записах час при д-р Масларска в Токуда, но се чудя дали всъщност не трябва да го види дерматолог или хирург? Някой скоро да е ходил при проф.Бранков?
Виж целия пост
# 23
Здравейте, тези от вас които дават Девин розова на бебетата си как точно подгрявате водата за млякото?
Виж целия пост
# 24
Аз ползвам бебелан, затоплям в каната и после в наливам в термос.
Виж целия пост
# 25
Здравейте, тези от вас които дават Девин розова на бебетата си как точно подгрявате водата за млякото?
Преварявах я до 1г и я слагах в термоси. След годинката я претоплям в микровълновата, но тя пие адаптирано само сутрин и преди лягане и според мен 10 сек не са проблем в микровълновата.
Виж целия пост
# 26
Някой ходил ли е на неврохирург за бебе в Св. Иван Рилски? Може ли да ми препоръчате някой доктор? Трябва да отидем да видят главичката и фонтанелата на дъщеря ни за всеки случай.
Виж целия пост
# 27
А с чешмяна или с бебешка вода в по-добре да се прави млякото?
Виж целия пост
# 28
До 6я месец му преварявах вода от чешмата, после минах на бебешка вода, така ме посъветва педиатърката, в началото да си я преварявам.
Виж целия пост
# 29
А с чешмяна или с бебешка вода в по-добре да се прави млякото?
За нашето дете винаги сме приготвяли с чешмяна, преваряваме в кана. Една част изсипвахме в стъклено шише, за да има винаги преварена вода, но със стайна температура.
И Бебалан купувахмее, сега като се замисля, но предимно чешмяна. Минерална в никакъв случай!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия