Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВИЕНА тема 12

  • 29 427
  • 593
# 405
Gurgeltest, е съвсем различен тест. Той се прави само в къщи.За туристи има навсякъде безплатни, не се чака. Резултата пристига по Email,не се изиква нищо допълнително.
Виж целия пост
# 406
Много благодаря, момичета! Просто гледах клипче в you tube за него и прочетох сайта, даден по - назад в темата. Но съпругът ми ще бъде vor Ort от понеделник и ще види как стоят нещата. Ние сме немскоговорящи, но просто ми се иска информация предварително и то от хора, които са във Виена. Иначе си прочетох изискванията. Целта ни е да се позабавляваме малко на Пратера и да се поразходим, нищо кой знае какво нямаме като план.
От хотелите, с които комуникирах, искат да им представяме всеки ден тест, а ако изберем апартамент за настаняване, то няма да има нужда от това, освен при самото настаняване.
Виж целия пост
# 407
За неваксинирани от днес отново старите маски са задължителни.
Виж целия пост
# 408
Да, снощи ми каза ММ, влизат от днес тип FFP2, ще взема от тях.
Виж целия пост
# 409
Целта ни е да се позабавляваме малко на Пратера и да се поразходим, нищо кой знае какво нямаме като план.
Ще е супер, няма много туристи! Приятно изкарване Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 410
Това, че нямя многа туристи е лъжа. Пълно е. Ние живеем в 6ти до Музеите и мариахилферщрасе. Сега се прибрахме и миналата седмица беше нещо страшно. Освен това менажирам едно апартаментче и почти няма празно, даже американци идват (поне така са се записали).
Цяла нощ под прозореца ни заведения , звуци и какво ли не, вярно е в център, но все пак края на септември...и аз не очаквах!
А пътят с кола 22 часа дотам вместо 12 часа направо беше невероятно...
Който отива с кола, не тръгвайте уикенд.
Виж целия пост
# 411
Много туристи си има, ние се върнахме, ще напиша коментар за тестовете, но не ми е останало време просто.
Виж целия пост
# 412
Това, че нямя многа туристи е лъжа. Пълно е.
Това трябва да го кажеш на министърката на туризма, информирам се от икономически издания. Избягвам да си смуча информация от пръстите.

Благодаря за очарователния тон, впечатлена съм Heartpulse

Всичко най-най.
Виж целия пост
# 413
Изкарахме си прекрасни няколко дни във Виена. Първо да кажа за тестовете: от България летяхме с бърз антигенен тест от Рамус, направен в София в деня на пътуването, рано сутринта. на летището във Виена митничарката ни го поиска и ни даде две зелени талончета, че сме проверени за ковид, аз съм с ваксина. Двама мъже след това събират тези талончета. Това е за влизане в страната. Настанихме се в хотела, също показахме тест и ваксина за мен. На следващия ден отидохме до пункта за теставане на Ernst Hapel Stadion - там тестват БЕЗПЛАТНО - и бърз антигенен, и PCR правят. На всички останали места - в аптеки, пунктове на Пратера, по центъра се плаща 25 EUR. Разликата е в това, че на стадиона пункта е от община Виена, а на останалите места е от аптеките. Т. нар. Teststrassen са това. На стадиона нямаше никакви хора, на едното гише на контейнера регистрират, на другото вземат пробата. За регистрация са нужни: паспорт на лицето, което ще се тества, телефонен номер - дадох моя български номер и адрес на пребиваването - дадох адреса на хотела. Още в момента на регистрация получих тест смс, за да проверят дали е верен номера. След това получих код за достъп за резултата. След това трябваше да получа още един смс с линк към резултатс, който се забави доста. Тествахме сина ми около 11.30ч, линка дойде около 17ч. Отидохме на Пратера докато го чакахме, но тъй като се забавиха, се върнахме на стадиона и ни разпечатаха резултата по изключение в съседен фургон. Не го практикуват по принцип. В този ден просто идваха смсите с линковете с голямо забавяне. Нямат връзка двете системи по между си, затова не може да си получите резултата от пункт на Пратера например. Искаха ни теста на два от атракционите, на Виенското колело задължително е с тест, в някои ресторанти също го искаха, но не навсякъде. Преди да отпътуваме за България предходната вечер отидохме отново на стадиона и направихме тест, регистрацията се прави наново със същите данни и документи, не се пазят в системата им. Този път дойде доста бързо смс с линка за резултата. Свалих си го на пдф и с него пътувахме към България. На Калотина ни поискаха само ваксините на нас с ММ.
Това са координатите на пункта на стадиона, работното време е от 06.00-21.00ч.

Много доволни сме от Novotel Suit Wien, супер локация, цена/качество беше екстра.
Ходихме и на зоологическа градина и в градините на Schönbrunn.
По центъра също се разхождахме. Имаме и за друг път посещение какво да видим още.
Виж целия пост
# 414
Здравейте , плануваме пътуване до Виена за период от 3 нощувки този уикенд , но съм леко разколебана , не сме пътували откакто влязохме в Ковид периода и се притеснявам ...

Не сме ваксинирани , летим в петък сутринта , затова мисля да пуснем ПСР или антигенен в четвъртък . До тук добре , ще влезем с тест , но той ще важи до петък или в най-добрия случай до събота ... следващите дни през престоя ни до колкото разбрах трябва навсякъде да представяме отрицателен тест , къде се правят тестове и платени ли са ?
Другия въпрос ми е когато летим набратно , в понеделник , какви докуемнти трябва да представим за да се качим на самолета ? Отново тест предполагам , но къде ни съветвате да го направим ?
Виж целия пост
# 415
Описала съм подробно какво и къде се прави. Локалното правило за Виена е следното: валидност на антигенен тест - 24ч, валидност на PCR - 48ч. Не виждам как ще се вместите във времето, ако правите тестове предния ден. Времето тече от пробовземането, а не от излизането на резултата. Ние пуснахме на сина ми антигенен в деня на полета, за да се вмъкнем в момента на настаняване в хотела в тези 24ч. За PCR трябваше да чакаме резултат на следващия ден, а това няма как да стане чисто времево.

miss stanislava, забранили сте си входящите ЛС.
Виж целия пост
# 416
Helene S, благодаря за информацията. Какви са изискванията за деца във Виена? Ние ще летим с дете на 10 години. Колко време важи за тях ПСР теста? А антигенния тест? Чета, че ПСР важи 72 часа за деца до 12г. Възрастните сме ваксинирани. Ние ще летим с ПСР за детето, понеже от хотела ни го изискват. Не можело с антигенен  тест.
Виж целия пост
# 417
Не мога да кажа, за съжаление, синът ми е на 14.
Виж целия пост
# 418
Благодаря! Ще питаме на място в хотела. Има по-лек режим за деца до 12г, но направо се обърках от толкова четене…
Виж целия пост
# 419
Смениха го от 12 г , на 6 години. На всички деца над 6 години искат тестове вече
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия