Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВИЕНА тема 12

  • 11 796
  • 296
# 270
Актуално по темата за туризма:

"Тема на днешната пресконференция бе и идващото лято и туристическият сезон.  Според Курц постепенно граничните контроли в рамките на ЕС ще започнат да отпадат. Идеята е, че те ще бъдат премахнати, когато и двете гранични държави са на сравнително едно и също ниво на преодоляване на кризата с коронавируса. Засега Австрия е в постоянен контакт с Германия и Чехия.

Приблизително същата е идеята и при полетите. Възможен сценарий е държави, които имат сходно ниско ниво на разпространение на вируса да допускат полети помежду си. „Това е вероятно пътят към новата европейска реалност. Може да си я представим като клуб, в който човек може да членува само, ако няма никаква заплаха за здравето на другите”, даде пример младият канцлер. Според него това лято е най-добре да се остане в Австрия и самият той вече е взел такова решение."


Източник: bulgaren.org
Виж целия пост
# 271
И аз не виждам как ще си отворят границите август...
Заега мисля да не пиша на компанията, едва ли някой ще се засили да ми върне парите на този етап или да ми предложи каквото и да е било друго решение...
Виж целия пост
# 272
Blueeyes,
Върнаха ли парите Раян и лесно ли беше? Вие ли им писахте или те предприеха инициатива за връщане на пари? Ние имаме билети с тях( не до Виена, ама с тях) и ми предложиха само ребукинк. Но ние сме три семейства на една резервация и всеки иска( ако въобще ни се пътува) различни дати за ребукинг, та най- добре да си вземем парите.
Здравей, получихте мейл, че сменят отново часовете за полетите с безумно ранни и имаше опция за връщане на парите, която заявихме. Още не са ги върнали
Виж целия пост
# 273
Пътуването до БГ е проблем и за самите българи в Австрия, там живеят 30 000. Голяма част от тях са с австрийско гражданство, съответно нямат българско. За разлика от други държави в Австрия няма двойно гражданство. До колкото разбирам и те се ориентират от сайта на австрийското външно министерство. Някои имат имоти и възрастни роднини в БГ. Ровнах в сайта на нашето МВНР, но явно не се ориентирам добре. Намерих само иф че Австрия е с ниво на риск 4.
Виж целия пост
# 274
Заради коронавирус: Забравете за лятна почивка. Където и да било по света.
Виж целия пост
# 275
Да раздвижа темата с надежда скоро да споделяме само положителни новини.Blush

Австрия планира пълно отваряне на границите с Унгария, Чехия и С … от средата на юни

Австрийската концепция за летен туризъм 2020

България засега не фигурира в близка перспектива, но ситуацията е доста динамична, няма да се учудя, ако юли-август отворят границите и за нас.
Виж целия пост
# 276
Ние имаме планирано пътуване за края на август, дано се осъществи, защото трябаше да е март, един път го отложихме, но втори път няма да ни позволят.
Виж целия пост
# 277
Нещата са доста спокойни тук. Народът е яко плъзнал. Все едно забравиха за корона. На 15ти юни вероятно с целия ЕС ще отворят граници. Но да видим. Също карантината трябва да падне. Засега влизат в страната само живеещи постоянно и си правят тест, за да не спазват карантина. Уж туристи не. Но бих казала, че виждам и туристи..явно изостанали тук ли и аз не знам. Дана юли август е наред всичко и без притеснение да пътуваме.
Виж целия пост
# 278
Дано, искам да направя една декемврийска Виена.
Виж целия пост
# 279
Австрийците ми пуснаха мейл за изискванията в самолетите и на летището, маски, отстояние, дезинфектанти и т.н. На пристигащите се прави PCR тест срещу 190 евро, готов е между 3-6 часа.
Виж целия пост
# 280
Може и в Бг да си го направите срещу 150 лв и до 4 дни преди пътуване. Превод на немски и готово. Чудя се пускат ли вече без постоянен адрес?
Виж целия пост
# 281
Нямам купени билети, предполагам ми изпращат мейла информативно просто защото много пъти съм летяла с тях. Доста е дълъг и с препратки. Ако някой лети е интересно да разкаже подробности. Май за първи път от години ще изпусна шопинг намаленията Simple Smile Явно от 15.06 действително ще отпадне изискването за карантина на туристите в ЕС. Да видим.

Разцъках им сайта за края на юни. Както и в началото на март си има цени СФ-Виена двупосочен с ръчен багаж за 175 лв. Има обаче много дни без полети, а в дните които има е само по един на ден, съответно не може да се избере удобен час.
Виж целия пост
# 282
Здравейте,
Бях писала преди време за отменената ни резервация за пътуване до Виена и отказът на нашия домакин в Airbnb да ни възстанови сумата. Резервацията беше за периода 19-22 Май, а Райън еър отмениха полета ни.
След като домакинът отказа да ни възстанови цялата сума, се възползвах от опцията, предложена от Airbnb и им писах, че имаме т.нар  "основателна причина " за отмяна на резервацията. Резултатът е, че ще ни възстановят 100% от сумата. Така че, ако има и други с резервации в Airbnb, не се отказвайте да си искате обратно заплатената сума.
Дано скоро можем да осъществим пътуването ни до Виена!
Виж целия пост
# 283
Ох, чудя се дали ще отпадне този задължителен тест до лятото...
Виж целия пост
# 284
Аз се чудя за догодина през март, гледах самолетни билети по 28 лв. Ама то сега човек да не смее нищо да предприеме още...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия