Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рим - 23 тема

  • 46 394
  • 725
# 525
Ние се върнахме. Всичко беше идеално. След като прочетох всичко тук и подготвих всичко преди да тръгнем, там нямахме никакви проблеми.
За екскурзовод, по препоръка във форума, се свързахме с Биляна Христова- слагам линк към страничката:
https://www.facebook.com/bilianatourguiderome/
Много ни беше полезна и много хубаво изкарахме с нея. Ходихме до Тиволи, Ватикана и по площадите в Рим и Св. Петър. Според мен, който ходи за първи път , като нас е задължително с гид. Аз съм много доволна от своя избор. Разказа ни изключително интересни неща, помогна ни с транспорта, показваше ни, къде и какво да хапнем, накратко "въведе" ни в Рим. Самата тя е много приятна и мила дама, много добре подготвена и силно я препоръчвам!!! Благодаря и на вас за идеята за гид!!!.
За тестовете за децата- 22 евро в аптеките. Пред всяка аптека, която прави, има палатка - влизаш, плащаш на касата, взимат пробата и след 2 мин имаш резултат и ти принтят паса, никакъв проблем. Но сертификата си го гледат сериозно на повечето места. Особено на връщане към България, даже вида на ваксината ми гледаха. Във всеки музей искат сертификат. В транспорта няма кой да гледа изобщо. В ресторант също не са ни искали сертификати, нито в магазините никъде.
Иначе е спокойно, във Ватикана можеше да се разхождаме свободно, нямаше блъсканица, снимаш се, не чакаш. В Св. Петър също. Никъде не сме чакали и 2 мин. на опашка- нито на Колизеума, нито Палатин, нито Ватикана.
Изобщо всичко беше супер. Пак благодаря на всички за подкрепата и помощта🤗🤗🤗🤗🤗
Виж целия пост
# 526
А ковид сертификата на хартия ли го носехте, щото моят в приложението Green pass не показва вид на ваксината?
Виж целия пост
# 527
На хартия. Но на връщане на летището не ми се вадеше листа и показах на телефона, нямаше проблем никакъв. На връщане на летището в Италия ми искаха теста на 3 места, все различни неща гледаха, изобщо не са ориентирани, но гледаха много. В България минах за 1 минута.
Виж целия пост
# 528
Бързите тестове в аптеките официално струват 15 евро
Виж целия пост
# 529
Възможно е, но под 22 евро лично аз не видях. Спрях се на аптека, покрай която минах, докато обикаляхме в центъра, близо до Св. Петър. Вероятно в не толкова централните може да има и на по- ниска цена. Може да има връзка и с издаването на документа, защото на нас го даваха на хартия, а италианците директно ги завеждаха в системата.
Виж целия пост
# 530
ваксинираните нужно ли е да правят други тестове и подлежат ли на карантина?
Виж целия пост
# 531
ваксинираните нужно ли е да правят други тестове и подлежат ли на карантина?
Не.
Виж целия пост
# 532
Следя темата, защото щяхме да пътуваме няколко семейства сега в петък до Рим и всичко ми беше много полезно, като информация. За жалост вчера ни анулираха резервацията от мястото, където щяхме да се настаним, под претекст, че не можели да си изтеглят цялата сума за нощувките от картата, а само част. Какво ли не им предлагахме като варианти, за да си вземат парите. Това разбира се е лъжа - просто изнудват за повече пари, защото се оказва, че в момента в Рим е пълно, почти няма свободни места за този уикенд, а цените са станали космически!
Виж целия пост
# 533
Първи ноември е неработен ден в Италия и вероятно затова е пълно.

През airbnb ли потъчахте?
Виж целия пост
# 534
Първи ноември е неработен ден в Италия и вероятно затова е пълно.

През airbnb ли потъчахте?

Не през booking. Опитваме чрез тях да се разберем с мястото за настаняване. Не е коректно.
Виж целия пост
# 535
Празник, непразник такива цени са неоправдани:Това е цената за двама за две нощувки (30 и 31.10) и както се вижда някои са апартаменти, други Б&Б....дори като почина папата цените бяха по-ниски.
Виж целия пост
# 536
Да, а ние бяхме запазили за 3 нощувки 8 възрастни и 4 деца. Представете си сега какви пари ще ни коства това. Абсурд, няма как да стане!
Виж целия пост
# 537
Аз бях объркала кода на картата веднъж при  една резервация в Рим. Пробвали са преауторизация, не е минала и от Букинг ми изпратиха мейл да сменя картата до 24ч, за да не я анулират. Смених я и всичко беше наред.
Дано ви разрешат проблема и не ви пропадне почивката.
Виж целия пост
# 538
Тази събота и неделя- 3 нощувки за 13 човека- 7 възрастни, 6 деца, до Ватикана, B&B Domus Prati,  4 стаи, ни излезе 940 евро общо. Като закуската беше супер, всеки ден зареждаха безплатно хладилника с бутилки вода, мляко, нутела, сладко, йогурт и дребни неща за ядене. Отделно всяка сутрин носиха пресни кроасани и кафе. Стаите бяха огромни и имаше всякакви необходими неща. Всичко беше включено в тези 940 евро. При положение, че и те са били със сигурност на печалба от нас, тези другите малко са попрекалили...
Виж целия пост
# 539
Редактирам поста си.
Bobi_ko, посоченото от Вас място хотел ли беше? Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия