Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

  • 764 991
  • 21 685
# 3 015
нормално ако разсъждава човек след като САЩ могат да помогнат на С.Корея, а не могат да го направят с Китай значи, че има нещо съмнително в посока "аз съм създал вируса - аз знам за антивируса".
Виж целия пост
# 3 016
нормално ако разсъждава човек след като САЩ могат да помогнат на С.Корея, а не могат да го направят с Китай значи, че има нещо съмнително в посока "аз съм създал вируса - аз знам за антивируса".

Не знам нищо за Северна Корея - т.е. не знам на кое за тази страна да вярвам, но мисля, че санкционните мерки не подлежат на съмнение и медицински са много зле и откъм оборудване, и откъм лекарства / не съм сигурна дори, че единственият им одобрен от СЗО производител не го затвориха заради санкциите/. Т.е. на С. Корея има много какво да й се помага, Китай съвсем не е в същото положение.
Виж целия пост
# 3 017
Т.е. на С. Корея има много какво да й се помага, Китай съвсем не е в същото положение.

Според информацията, която съм чела за тази страна, която е доста потайна междодругото, много домакинства там нямат дори ТВ, а тези който имат, чуват само това, което иска управата на страната. Те са като на друга планета, има хора там, който не подозират изобщо как живеем ние, те не знаят и смятат, че този техния живот е нормален. Хора веднъж излезли и видяли за какво става въпрос, не се връщат там, за съжаление е много трудно, нямат парични средства, а държавата умишлено не ги пуска зад граница и държи всичко под затворнически контрол. Дори си имат собствена интернет мрежа, която доста се различава от съвременната. По голямата част от населението живее в страшна беднотия, дори бих казала, че страни като Сиера Леоне и Либерия са с години по напред от тях и всичко е заради драконовските мерки на главата на населението, този глава няма как да бъде сменен, защото на изборите напрактика има 1 кандидат, доколкото съм чувала и чела, има строги наказания за хора, който не гласуват. Преди няколко дена Ви споменах за това, че хора който не са оплаквали починалия главатар(не му знам името) са били затваряни, така че от тия се очаква всичко. Тая беднотия води до много сива икономика там, е това е много опасното, масово тоя черен пазар е свързан именно с Китай и затова има тоя страх за разпространение на вируса.
1. Много хора изобщо не са чували за вируса
2. Здравоопазването в някой райони, напрактика липсва, шанс имат богаташите в Пхенян само.
Ако там пламне епидемия, ще избие поне 30% от населението, дори може би повече. Затова е тази намеса на САЩ там, за да не се допусне епидемия в този район.
Виж целия пост
# 3 018
Не виждам защо коментираме
толкова много  това изказване на Тръмп.
Всички знаем ,че в последните няколко години се водят непрекъснати преговори м/у американската страна и Северна Корея предвид разоръжаването и още други наболели въпроси.
Наблюдава се леко затопляне на ледовете.За мен това са политически отношения .
Виж целия пост
# 3 019
Това с политиката изобщо няма връзка, проблема е че шанса да пламне епидемия в Северна Корея е 99% и за всички седнали да прочетат нещо за тая страна е напълно ясно, че ако това стане, много голяма част от населението ще загине, нормално е САЩ в тоя случай да иска да им помогне!
Вие говорите за Африка, ама Африка не е залепена за Китай и нямат сива икономика тясно свързана именно с Китай, така че най-голямата опасност за друго огнище на епидемия е именно Северна Корея, ако сега на Китай им е трудно да спрат епидемията, смятайте че при Северна Корея е направо невъзможно.
Виж целия пост
# 3 020
Това с политиката изобщо няма връзка, проблема е че шанса да пламне епидемия в Северна Корея е 99% и за всички седнали да прочетат нещо за тая страна е напълно ясно, че ако това стане, много голяма част от населението ще загине, нормално е САЩ в тоя случай да иска да им помогне!

Нормално е САЩ да поиска да извлече политически дивиденти. И аз мисля, че се обсъжда излишно много.
Виж целия пост
# 3 021
В едно видео, в което някакъв китайски милионер говореше против управляващите и как всичко се крие, давали грешна инофрмация, заразините били 250 милиона и т.н... та той казваше, че китайците не искат и да чуят за помощ от американците. В Китай постоянно втълпявали на гражаните как Америка е едва ли не Сатаната. Никога нямало да приемат помощ от Америка. Интеврюиращият му каза, че много американски граждани искали да пращат помощи към Китай и тогава той каза това.
Виж целия пост
# 3 022
Какво значение има дали Тръмп се е обадил на Ким. Всичко е игра. На Тръмп му предстоят избори. Мисли само за ПР.
Днешната бройка на заразените май е по-нормална.
Виж целия пост
# 3 023
Приказките на Тръмп може да означават нещо , може и нищо . Няма как да разберем . Северна Корея така или иначе си е под национална карантина . Малко хора влизат там , лесно могат още да ги ограничат докато мине епидемията . Интересни въпрос е дали е тръгнала зараза там или не . Ако да положението е лошо , ако не ,значи това си е празнословие на Тръмп .
Виж целия пост
# 3 024
Какво значение има дали Тръмп се е обадил на Ким. Всичко е игра. На Тръмп му предстоят избори. Мисли само за ПР.
Днешната бройка на заразените май е по-нормална.

Естествено, всичко е свързано и с ПР, то това не е тайна за никой.
Така ще Ви го напиша, Тръмп дава 100лв на бедния, защото богатия си има, хем ПР, хем помощ за спиране на разпространение на коронавирус, което и САЩ ги устройва.
Виж целия пост
# 3 025
11 новозаразени в Япония.
3ма са във Уакаяма, 8 в Токио.
Случаите в Уакаяма стават 5, двама са доктори, другите трима са пациенти на болницата ,в която са работили лекарите.
Всички случаи в Токио са на служителите и семействата им в таксиметровата компания.
67 новооткрити заразени има и на круиза "Diamond Princess". 38 са безсимптомни.
Общата бройка на кораба става 285.

https://www.dw.com/en/coronavirus-france-announces-first-covid-1 … europe/a-52386140
Първи смъртен случай е Европа. Починал е 80 годишен китайски турист във Франция.

https://www.bangkokpost.com/world/1856784/vietnam-quarantines-ar … -over-coronavirus
Виетнам постави под карантина 10000 души в най-засегнатият район.

Редактирах, за да добавя линкове.
За новините от Япония не пускам линкове, защото са в японски сайтове.
Виж целия пост
# 3 026
Този турист е същия, който още в началото беше зле, предполагам. И дъщеря му беше с него. За последните 24 часа какви са цифрите заболели, починали, оздравели?
Виж целия пост
# 3 027
Заболели - 67 182
Извън Китай(вкл. Макао, Тайван и Хонконг) - 689
Сериозни/ критични - 11 080
Починали - 1527
Излекувани - 8096
Подозирани - 8969

А това са данните от вчера

Болни: 64 438
Сериозни/критични: 10 227
Извън Китай (вкл. Хонконг, Макао и Тайван): 587
Смъртни случаи: 1383
Излекувани: 6723
Подозирани: 10 109

Новите случаи за 24 часа са 2744.
Новите случаи извън Китай са 111
Починалите са 144
Излекувани са 1373

Данните ги взимам оттук.
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/
Сайта предоставя линкове към новините, най-често правителствени бюлетини, преди да качи информацията.
Виж целия пост
# 3 028
Подозираните случаи са намаляли с 1140. Оптимистично ми се струва, че те намаляват.
Виж целия пост
# 3 029
Поглеждам ги тия цифри с нови заразени, излекувани, починали и прочие и взе да ми минава нещо през ума, не знам дали може да има някакъв резон, но ще го напиша: тези тестове за вируса се видя, че не са толкова надеждни и едва ли трябва да им се вярва на 100%. Не знам какво точно отчитат, но си мисля дали не е възможно такова нещо: корона вируса да е почти 100% убиец, но всъщност много хора да карат тежък сезонен грип и да ги таксуват с корона вирус. Тестовете бог знае къде може да бъркат, но щом веднъж показват едно, после друго, може да са малко несигурни. От друга страна са другите факти. Знае се ,че всяка година от сезонния грип умира някакъв процент от хората, които го карат. Прочетох че в САЩ при техните 327 милиона са починали към 100 човека от баналния грип. Колко ще са в Китай при почти1,5 млрд? Ако прибавим и факта, че поради епидемията от Ковид19 много хора с усложнения от сезонен  грип може да са починали, защото не са успели да получат навреме помощ, ще се получи една доста солидна цифра.
Та, мисълта ми е, че в Китай може да има доста хора, които са починали от сезонен грип и са таксувани като умрели от корона вирус и по тази логика много хора оздравели от корона вирус всъщност са карали тежък сезонен грип с усложнения, но са се оправили, защото са стигнали до лекарска помощ. Не изключвам, разбира се, да има оцелели и след среща с новия масов убиец. То дори след чумата са останали живи хора, та къде ти тук няма да има. И може би Ковид 19 е по-малко масов вирус дори в Китай, обаче когото хване, пиши го бегал.
Дали е възможно, ще се разбере с отминаване на сезонния грип и затоплянето на времето, когато вирусните инфекции ще отшумят. Тогава ще остане новия вирус може би и тогава ще се види колко масово се разпространява на практика.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия