Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Генитален херпес и естествено раждане

  • 423
  • 8
Добър ден, мами .
На последната консултация с АГ обсъждахме раждането .
Сега съм в 8ми месец .
Имала съм генитален херпес преди години няколко пъти и още веднъж  в първия месец от бременността.  От тогава не е излизал.
Очаквах лекаря със сигурност са каже секцио но той вчера каза че щом не е излизал толкова много месеци мога да си родя естествено дори е желателно.  Обясни ми че ако не се появи до  раждането няма никакъв смисъл да ме режат .

Много се замислих за това защото не го очаквах. Живях с мисълта че аз дори не мога да мечтая за естествено раждане ,но ... по думите му не просто мога ,но и ще е добре тук като няма по -хубаво от това да родиш по естествен начин .
Единственото улосвие е да не излезе този херпес .
Дайде мнение моля ....
Виж целия пост
# 1
Има право лекарят. Имах приятелка с такъв проблем, роди си нормално.
Виж целия пост
# 2
Принципно е риск. На мен с второто раждане ми изби в деня преди плановото секцио в 39 седмица. Той избие ли е заразен седмици, отделно че е заразен и малко преди да избие. Аз много исках нормално раждане, но не ми се рискуваше и двата пъти, просто рискът за бебето е твърде голям. Реално е по-вероятно да може да родиш нормално и всичко да е наред, но го има и процентът вероятност да се зарази бебето. Та при мен това наклони везните, ако ще рискът да е 1 на 1000, не исках да съм това 1.
Виж целия пост
# 3
Аз имам херпес зостер, който уви излиза на неочаквани места. В началото всеки месец почти, вече веднъж на полугодие. Родих нормално, кърмих, синът ми е с толкова много антитела, че като се разболя от Варицела, едва избиха 5 пъпки.
Иначе знам, че е опасно, но само ако по време на раждането е избил.
Виж целия пост
# 4
Важното е да не е активен. Има много жени, заразени с вируса, които не са имали никога проявление или е било назад в годините. Ако няма активни лезии, няма проблем за естествено раждане.
Пък за кърмене още по-малко има значение. 
Херпесът е заразен при избили пъпки, които пускат секрет. Ако няма пъпки, не е и заразен. Аз самата имам и то доста агресивен. Може да се направи ДНК изследване само първите 2-3 дни след избиване и разраняване на пъпката, докато не завехне. Тогава е и заразен, през останалото време не.
Виж целия пост
# 5
Това между другото е много разпространено разбиране, че при HSV-2 е заразна само течността от блистерите. За съжаление не е точно така. Ето информация от сайта на СЗО.

Същевременно, пак казвам, рискът да се зарази бебето при раждане при носителство отпреди бременността, е много малък.

Виж целия пост
# 6
На моя комшийка детето е с доста диагнози заради херпес и естествено раждане. Аз не бих рискувала като знам последствията.
Виж целия пост
# 7
хора,какво ще рече ,че ако не е избил е заразен? ако няма блистери които са се образували то в семенната течност (в случая на мъжа) ли го има и има опасност да зарази партньорката? знам че няма лек и стои ''заспал'' в човек докато не бъде провокиран по някакъв начин.Това значи ли че всеки път секса без презерватив е риск всеки път?Получава се трудно мъжа да е способен за поколение по редица рискови фактори Sad
Виж целия пост
# 8
Аз родих естествено. Последния път ми излезе около месец преди раждането. Живи и здрави сме.
Лятото, по време на бременност е много досадно, защото заради жегата и бремеността излиза по-често и се тревожите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия