Моята възрастна котка - гериатрична тема

  • 39 838
  • 568
# 15
Абсолютно същия проблем го имаме и ние. Не мога да разбера кашля ли или се опитва да повърне нещо, защото после преглъща. И аз си мислех, че може да е белодробни паразити, понеже аз от година и нещо не съм я обезпаразитявала вътрешно, от както даде някаква алергична реакция, докато й чистеха зъбите и се наложи да я спасяват спешно. Цялата се беше подула и ветката не знаеше от какво е. След инцидента втори път се беше подула и ветка каза, че сигурно пчела я е боднала. Като й давам хапчета тя просто не може да ги глътне и цялата й уста става в пяна, та ме е страх да я обезпаразитявам с хапче, да не вземе някаква алергична реакция пак да даде. После бях решила с Бродлайн да я обезпаразитя, ама сега е със съмнения за ХБН, и пак не смея, щото не знам колко е токсично за бъбреци и черен дроб. Та, все си мислех, че тази кашлица може би идва от необезпаразитяване. Значи, не е от това, щом Гликоза е обезпаразитила и пак е същото... Освен наистина да се опитва да повърне косми. Но тя никога не вади косми през устата. С изпражненията ги вади. Малцова паста до сега не съм давала. Каня се да пробвам, ама още не съм се ориентирала към коя да поръчам. От Зооплюс какво мога да поръчам? Има ли хубави малцови пасти?

Гранулите за възрастни котки, където ги водят, обикновено са точно по-големи, с цел да ги хрупат и да им се чисти зъбния камък. В Зооплюс нали качват потребителски снимки и могат да се видят какво представляват като големина гранулите?
Брит-а Сензитив, който аз купувам за цялата рода (с алергии, без алергии, с чувствителен, нечувствителен стомах наравно) са сравнително плоски кръгли гранули. А, преди да ги задигнат от пазара бяха с форма на оризови зърна, много ми харесваше тази им форма.
Виж целия пост
# 16
Всичките ми котки са кашляли по споменатия начин и май всички го правят. Мисля, че е по- скоро от космите. Аз му купувам котешка трева. Случва се да я повърне, но какво да се прави. Важното е да се чисти.
Виж целия пост
# 17
Олекна ми. Един проблем по-малко да го мисля. Моята котка продължава да слабее и не ми харесва тази работа... От както е на диета ренал постоянно е гладна. Храня я през два часа с малки порции РК ренал пауч. По-голямо количество ако й дам го повръща. Ама храната е нископротеинова, не се нахранва с нея. Купила съм й и гранули ренал, ама като не пие никаква вода... Не ми харесва тая работа. Контролният ни преглед е след седмица, ама май няма да дочакам...

Какъв трябва да е ефектът от котешката трева? Повръщане?
Виж целия пост
# 18
Не винаги повръщат. Полезна е за стомахчето, освен това обира космите. Моят я обожава, всеки ден пасе по малко.
Виж целия пост
# 19
А, малцовата паста тогава за какво служи?
Виж целия пост
# 20
Нямам представа, за пръв път чувам.
Виж целия пост
# 21
И малцовата паста е уж за намаляване на погълната козина.
На Miamor купувам аз - с малц и с мултивитамини. Редувам ги. Допадат му на моят котарак.

От тревата моят рядко повръща.
Виж целия пост
# 22
Glikoza, каква е козината на Дуся? Моят "кашля" от време на време (коремно), но обикновено изкарва козина. Не всеки път.
Миналата година му купувах френска трева на семена. Покълна и ядеше от нея. Доста е икономична... "Садя" по малко и покълва много бързо.
Има гранули за възрастни котки, мисля че ги водят 7 или 8+. Ще разпитам подробно в магазина, защото не помня марките. Аз купувам по обикновено 5-6 различни по 200гр и му ги смесвам.
Дуся е късокосместа, но не изкарва козина като кашля. Не съм се сетила, че може да е от козината. Васко изобщо не кашля така.
Дуся се затруднява и с тревичката, защото няма зъби. Давам й къси стръкчета, за да не се налага да ги отхапва.
Гледах в един мол в голям зоомагазин храните за възрастни котки, нямаше дребни гранули. Добре е да не са с ориз, защото оризът запича.
Не съм се сетила да гледам потребителските снимки за вида на гранулите в Зооплюс. Благодаря за идеята, ще го направя.
Малцова паста и на двамата купувам в еднократните опаковки, къса се края и се дава наведнъж. Тя е полутечна и я харесват. Давала съм им Миамор, Витакрафт, Пърфект фит. Давала съм също малцова паста от тубичка, но там е някак си гъста и не им хареса.
Виж целия пост
# 23
Моят Харо е с къс косъм, но това не пречи да му намирам космите навсякъде. Предполагам доста и поглъща.
Мислех че е рано, но е започнал да сменя козината.
Виж целия пост
# 24
Моят е започнал да мени козината си от февруари. Не е рано. Късокосмест е и той, ама пуска косми като за 10.
Виж целия пост
# 25
Миналата година мисля по-късно започна смяната. Сега от поне 2-3 седмици сваля козина.
Аз съм с такава четка и съм доволна. Косматият и той е доволен, размазва се от кеф.
Миналата година щерката ми се караше, че бил оплешивял от мен.
Виж целия пост
# 26
И аз го четкам, ама те тези косми нямат край. Веднъж си направих екперимент, четках го, докато не напълних една чанта с косми. И излизаха още и още, но накрая ми писна.
Виж целия пост
# 27
Една пролет се смях, че мога да дам козината на някоя баба да я опреде Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Glikoza, ти беше показала снимка на Васко пред една много хубава и гъста котешка трева. На мен нещо не ми покълна тревата. Пораснаха две стръкчета и до там, пък и не изглеждаше като твоята, ами като съвсем обикновена трева. Не знам малко ли съм поръсила, като качество ли не съм улучила... От къде я взимаш ти тая твоята трева и как я гледаш, че да става такава буйна? Simple Smile

Купих си чистак нова дълга метър саксия и бих искала да я напълня с котешка трева. Остава да поръчам и Миамор-а. Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Идва пролет. Може да берете за котките си нормална, крехка трева от някоя чиста полянка. Аз и така правя понякога.
Иначе аз купувам готова, пораснала трева.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия