Нашите кухни - 82

  • 51 080
  • 885
# 420
Хубаво е да се пусне фурната празна за известно време да обгори,защото първоначално има неприятна миризма.
Виж целия пост
# 421
Благодаря!
Виж целия пост
# 422
Здравейте,

Предстои ми направа на кухня, приблизително 3 л.м. Знаете ли фирми около Добрич,където може да се поръчат шкафове и плотове, евентуално да се направи проект за сносна цена...? Много ми харесват идеите на ИКЕА, но не мога да си позволя 4-5 Хил. Лв.

Simple Smile
Виж целия пост
# 423
Здравейте,

Предстои ми направа на кухня, приблизително 3 л.м. Знаете ли фирми около Добрич,където може да се поръчат шкафове и плотове, евентуално да се направи проект за сносна цена...? Много ми харесват идеите на ИКЕА, но не мога да си позволя 4-5 Хил. Лв.

Simple Smile
Евтини кухни може да се поръчат на Виденов и Хоп мебели. Също така ако готова кухня Ви пасне на мястото,също може да се намери на ниска цена. Колкото и да е скъпа и качествена една кухня, пак най-много на 10-тата година ще плаче за подмяна, а уредите след като им изтече гаранцията или макс на 5-тата година, колкото и да са от висок клас.
Моята кухня в момента е изградена по поръчка от фирма ORT през 2007 г. до сега само съм сменила фурната и миялната.Шкафовете и плота до сега се държаха безупречно, но вече започват да си показват, че трябва да се сменят. Предната ми кухня беше от най-обикновеното ПДЧ и също издържа около 10 г. Така че и скъпа и по-евтина кухня почти еднакво се експлоатира. За това сега за новата къща, която строим съм решила, че няма да робувам на марки и скъпи плотове и гръбчета.
Виж целия пост
# 424
Хубавото на икеа е че всичките им елементи са стандартни и после може абсолютно спокойно да си заменяш-например вратички-и вече имаш “нова” кухня. Не знам дали за 3 м би струвала 5хил.
Виж целия пост
# 425
Ами аз точно това щях да пиша. Че тая кухня, дето се износвала за 5г, може да ѝ смениш вратичките. Едва ли вътрешната част на шкафчетата е износена. Няма кухня, на която да не можеш да ѝ смениш вратичките. Не е необходимо да е Икея.
Разбира се, Виденов не продават само вратички. Трябва да си ги поръчаш.
Но пък фирма Роси, реже, кантира и даже слага дупки за пантите.
Реално, дори без майстор посредник, ти изработва вратичките.
Само че, ще трябва да дадеш точни размери.
Също и евентуално, ако ти трябват дупки за дръжките, ще трябва да си ги пробиеш. В Лидъла продават едни много хубави винтовертчета за 75 лева.
Виж целия пост
# 426
Препоръчайте ми хубави и евтини кухни в Бургас , може и готови модули , които да се напасват или по проект , от които някои е доволен. В фейсбук на мерих кухни и мебели по поръчка ЕТ Феникс- Георги Русев , някои ползвал ли е услугите им? Ако може да даде отзив?
Виж целия пост
# 427
При газифицирано жилище какво бихте избрали за готварски плот: комбиниран газов или индукция? Говорим за 4-ка плот. Принципно сме се насочили към комбиниран, но пък индукционния е по красив:). От двата модела като пари пак води индукцията, но пък всички професионални кухни са на газ. В голяма дилема сме. Газта така или иначе ще присъства в жилището, така че от гледна точка на безопастност нямам колебания.
Виж целия пост
# 428
При газифицирано жилище какво бихте избрали за готварски плот: комбиниран газов или индукция? Говорим за 4-ка плот. Принципно сме се насочили към комбиниран, но пък индукционния е по красив:). От двата модела като пари пак води индукцията, но пък всички професионални кухни са на газ. В голяма дилема сме. Газта така или иначе ще присъства в жилището, така че от гледна точка на безопастност нямам колебания.
Аз бих избрала комбиниран. Махнах газта, защото винаги усещах помещението ми да мирише на газ-бях с бутилка и ме беше страх.Сега съм с индукция, но ако жилището е газифицирано бих избрала комбинираният-за да съм сигурна, че ако нещо стане с газта ще имам алтернатива и ...не мога директно да си сложа сача на индукцията😁.Има много удобни тенджери и ...всякакви такива, които не стават на индукцията. А, за мен, газта ми е по-бърза(знам, че не е така, но все ми си струва, че там всичко завираше по-бързо).
Виж целия пост
# 429
Бих и съм избрала индукционни котлони. Бързи, удобни, лесни за почистване. Стават и страхотни палачинки.
Виж целия пост
# 430
аз съм пристрастна,но наистина газта е безспорен лидер,още повече че сте газифицирани
чистенето е едно и също-ако си нацапал,дали ще е един или друг плот,какво значение има?
за плот,не намирам смисъл в електрическия,виж фурна-да!-имам и газ,и ток

а пък доводът с палачинките,няма и да коментирам Sweat Smile
Виж целия пост
# 431
За палачинките писах, защото има съмнения дали могат да се правят на индукционен плот. Могат. Почистването е крайно лесно, защото самия плот не се загрява и нищо не загаря по него. Бързината на готвене е съизмерима с тази при газовите котлони.
Единствен плюс за газовите е независимостта от наличие на ток.
Виж целия пост
# 432

чистенето е едно и също-ако си нацапал,дали ще е един или друг плот,какво значение има?


Това би могъл да напише само човек без опит с индукционен котлон.
Виж целия пост
# 433
За палачинките писах, защото има съмнения дали могат да се правят на индукционен плот. Могат. Почистването е крайно лесно, защото самия плот не се загрява и нищо не загаря по него. Бързината на готвене е съизмерима с тази при газовите котлони.
Единствен плюс за газовите е независимостта от наличие на ток.
не съм съгласна-плюсовете на газта са далеч повече,на прима виста поне 3
*най-близко до естественото готвене на огън
*бързата манджа,не винаги е плюс Ill, но на газ се готви и много бързо,и много бавно
*със сигурност е по-евтино от тока

Черна станция,е,хайде,пък да не си мериме опитностите, че инъче ще трябва да доказвате и вашите Ill
чистенето зависи от цапането
аз цапам еднакво и на единият и на другият вид котлони, а чистенето ми е еднакво често-на финала на готвенето минавам цялата работна повърхност
Виж целия пост
# 434
Не в въпрос на опитност - имала съм газов котлон някога докато живеех с нашите. Ако нещо изкипи или потече, загаря, неизбежно е заради високата температура, а на индукционните котлони просто няма такава. Да не би аз да съм писала това в линка ( а няма статия за чистене на индукционен котлон).

https://bg2.decoratex.biz/poryadok/chistka-gazovoi-pliti.html

А това на картинката щеше ли да бъде измислено, ако нямаше нужда?




А и изброените предимства не са предимства за мен. Какво значи "най-близко до естественото готвене на огън"? Това може да се каже за скарата (едно е на жар, друго е на ток), но иначе става дума за загряване на дъното на тенджера и толкоз. За мен предимството на газта е, че може да се готви на лок и с разни много тежки чугунени съдове. Други няма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия