Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Операция на миома - 7

  • 42 944
  • 569
# 510
След операция на миома винаги се препоръчва цезарово при раждане. Заради шевовете в матката.
Виж целия пост
# 511
Gerka99, аз не съм чула да има такава зависимост.
Илития, извинявай, но да си направиш операция на миоми като част от подготовка за забременяване и да не ти обяснят, че след подобна манипулация почти винаги е задължително раждането да е цезарово, независимо колко време е минало и колко сложна/тежка е била… FlushedFlushedAstonished
Как да се доверяваме на белите престилки като очевидно изобщо не смятат за необходимо да уведомяват пациентите си за последствията от всяка една манипулация?!

PS Това е абсолютно стандартна практика, в Германия също е силно препоръчително цезаровото след премахване на миоми. А там няма лиготии с цезарово по желание.
Виж целия пост
# 512
Благодаря за инфото, не знаех. Надявах се след възстановителния период да имам шанс за нормално раждане. Сега съм наясно, че явно няма да се случи и съм ядосана, че това не ми го казаха.
Виж целия пост
# 513
Важното е да родите здраво детенце. Дали нормално или с цезарово, няма такова голямо значение.
Виж целия пост
# 514
Благодаря за инфото, не знаех. Надявах се след възстановителния период да имам шанс за нормално раждане. Сега съм наясно, че явно няма да се случи и съм ядосана, че това не ми го казаха.
И ско родите с цезарово по- малко майка ли ще се чувствате?
Виж целия пост
# 515
Въпросът изобщо не е в това дали ще си по-малко майка! А в това, че лекарите предоставят непълна и едностранчива информация…Най-вероятно надълго и нашироко са и обяснили колко е страшна миома по време на бременност, но нито дума за евентуалните рискове и последствия от бременност след рязане на матката. Информирано съгласие му се вика…
Виж целия пост
# 516
GerKa99,  е права. Не е важно самото раждане, а да си информиран какво следва след това.
Виж целия пост
# 517
Здравейте дами! Пиша ви и аз с миомни мъки. Миналата година (Август 2020) ме оперираха лапароскопска 2 миоми едната 3см другата над 5см беше. Бяха ми се появили преди 10 години, когато бях на 18 и така бавничко си растяха и взеха, че дръпнаха на големина последните 1-2 години. Оперира ме др Иванов в София Мед, ако някой има опит. Всичко хубаво, ама сега отидох на контролен преглед и бам нова миома, на абсолютно същото място като миналата голямата и сега е 4см. За 1 година от нищото. (Определено бях под голям стрес през годината също, чудя се понякога дали пък и това на влияе.) Та въпросът ми е, имате ли опит с повторни появи така? Много ме е страх, че ще извадя сега тази и след година пак ще излезе! Докторът ми казва да забременея, ама аз не съм планувала деца скоро, и ми е малко мъчно така да вземам такова сериозно решение на база това да спрат да ми излизат миоми (пък и не е като само аз да участвам в това решение). Но за моментът просто повторната операция ме притеснява, дали да отида и при втори специалист...Просто някой ако е имал подобно изживяване или опит с Др Иванов (аз бях страшно доволна от него, но тайничко се притеснявам дали пък не е махнал всичко и оттам така да е пораснала нова, но това са си мои страхове, които може изобщо да не са верни.) Благодаря много, аз продължавам да чета и съм готова да отговарям на въпроси от моя личен опит Simple Smile
Виж целия пост
# 518
4 см.  Не са много, задължително трябва второ мнение, имам позната на която уж  и махнаха възлите, но. ..При проверка след 2-3 месеца при друг лекар се оказа, че нищо не е махнато.
Виж целия пост
# 519
И на мен така ми каза лекарят - "ще махна лапароскопски 6см ти миома, но забременявай и раждай, защото не се знае къде какво расте и пак може да си отгледаш някоя". Е, аджеба, като те оперират не вадят ли всички възли?
Виж целия пост
# 520
Защото не е толкова просто, колкото изглежда. Малък възел, в стената на матката, да ровиш да го търсиш, за да го махнеш, може да травмира кухината и после да имаш проблем със забременяването и износването на една бременност. Логично е този възел в един момент да започне да расте. И пак да стигнеш до операция, ако мине опледелен размер. Не случайно възли под 4 см, които не предизвикват проблеми, не се оперират. Затова повечето специалисти, при такава анамнеза, съветват да се забременява, защото дългосрочните прогнози са ненадеждни. Не знаеш кога пак ще се наложи операция.....
Виж целия пост
# 521
4 см.  Не са много, задължително трябва второ мнение, имам позната на която уж  и махнаха възлите, но. ..При проверка след 2-3 месеца при друг лекар се оказа, че нищо не е махнато.
Ей така се раждат митовете и легендите! И как си представяте да ви оперират и да не махнат нищо?

Към авторката... и как разбрахте ме миомата е на абсолютно същото място ? Simple Smile

Дазел е обяснила много добре. Няма как да се махнат всички миоми, особено когато операцията е лапароскопска. Ако е отворена могат да се махнат повечко, но пак остава някоя друга мъничка. Матката е много силно кръвоснабден орган и ако случайно изкърви, то за минутки се губи огромно количество кръв.
Виж целия пост
# 522
Благодаря много на всички за бързите отговори. Знам, че миомата е на същото място защото лекарят така ми каза. Цитирам го "Ако те погледне друг специалист и му кажеш, че оттам са ти махали миома няма да ти повярва" до такава степен е на същото място (задна стена). Моите си бяха само двечки и лекарят каза, че всичко на 100% е изчистил. Това, че някакво парченце може да е останало, и оттам да пораснала нова миома така рязко и бързо, са си някакви мои мисли породени от притеснение и незнание (при липса на обяснение защо се появяват, човек всякакви неща започва да си мисли). Предполагам докторът си е свършил добре работата, просто съм притеснена, че ако расте с по 4см на година, след 6 месеца вече няма да ставам даже за лапароскопска и ще трябва отворена. Просто се надявам някой да ми каже, че има някакъв друг вариант освен повторна операция (което, не значи че не трябва да си я права). Много съм се наплашила това да не се окаже ежегодно удоволствие, докато накрая не ми извадят матката. Така, че обмислям второ мнение, пък ако кажат други тогава ще го мисля. Имате ли опит с професионалист, който взима пациенти бързо? (знам, че при много се чака със седмици да влезеш) Пак благодаря момичета за бързите отговори!
Виж целия пост
# 523
Растат заради хормонален дисбаланс.Дори и да се махне, ако здравословното състояние не се подобри ще се появяват пак.Моите ги откриха в периода, когато бях под стрес , в средата на 30 те, и току що появили се проблеми със щит.жлеза.Нищо чудно да съм си ги имала от млада, просто да са били в зародиш  и да са пораснали като ми се разбъркаха хормоните.
Виж целия пост
# 524
Аз съм оперирана и лекарката ми каза, че пак се появяват, защото това се води един вид заболяване и една миома никога не е сама, винаги има други клетки около нея. Не е въпрос на добро изчистване само. За щастие при мен още няма нови, 6 месеца съм след лапароскопия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия