Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Операция на миома - 7

  • 4 194
  • 80
# 75
Здравейте всички,

Отглеждам си аз едни миомни възли от известно време и сега след 1-2 ин-витро процедури едната от тях е станала голяма колкото матката, а дори и по-голяма от нея и ме съветват да я махна, преди да продължа със ЗЕТ. Планирана е вече лапароскопска операция. На собствени яйцеклетки така или иначе не разчитам, единственото, което ме притеснява е да не се изтънят стените на матката ( с което ме плашат разни познати)  и това да се окаже проблеми при бременност. Защото аз уж точно, за да избегна проблемна бременност, се реших да махнем миомата, но знам ли? Другото, което е - периодът на възстановяване. Вече съм на 42 и ако изчакам половин година до трансфера, ще чукна 43. Има ли тук забременели и родили жени след премахване на голяма миома? Не мога да посоча точни размери, но миналата есен съм имала общо 4 миомни възела, два от които около 2/9 и 2/7 см, а сега единият явно е още по-голям.
Виж целия пост
# 76
И аз се интересувам от забременели и родили жени след премахване на голяма миома. Worried Вчера хирургът доста ме наплаши с всичките варианти, до които може да се стигне при операцията, вкл. премахване на тръби или дори - отстраняване на матката...в случай на кръвоизлив.

Моите са със същите размери на дамата преди мен, имам насрочена операция за първи юни, за съжаление -  отворена. Worried Лекарят каза, че матката ми е с размер на бременност в пети месец и няма друг вариант.

Исках да ви питам, след операцията има ли такива от вас, на които са предписали хормонално лечение, за да се предодврати повторно нарастване на миоми до опитите за бебе? Зная, че тия гадини дават рецидив.
Виж целия пост
# 77
Здравейте,през август миналата година имах лапаромиомектомия на интрамурален миомен възел около 6-7см.Миомата беше съпроводена с меко казано ужасен цикъл с много обилно и продължително кървене и съсиреци,като с всеки изминал месец ставаше все по-продължително.Нямах миг покой през тези дни от месеца,изпитвах ужас.Не можеш да мръдна никъде.При всяко движение изтичаше нещо или падаше.
След операцията всичко беше добре,възтанових се сравнително бързо,за около 2 седмици си бях минала към стария режим.През февруари трябваше да бъда на преглед,но го отложих за малко във времето и след това се създаде ситуацията около вируса.Тук идва проблема,че през февруари и март нямах цикъл,а през януари ми дойде доста по-рано от очакваното.Отдадох го на стрес,но след като и през март се повтори ми стана ясно,че има проблем.През април ми дойде и този месец отново(май),но пак с 14 дневно закъснение.За мен това не е типично,защото въпреки проблемната миома цикъла ми е бил точен и винаги преди това.
Усещането беше неприятно защото получавах всички предменструални симптоми,но цикъл нямаше.Тялото ми се чувстваше като в цикъл,но...
Утре съм на преглед най-после,но съм притеснена да не би отново да има някакъв проблем.
Виж целия пост
# 78
Endless Love, стискам палци, успех и сподели после как е минало.
Как ми е познато всичко - ужаса когато съм в цикъл, безсънните нощи, невъзможността да мръдна без усещнето, че ми изпадат вътрешностите... Надавам се всичко да е наред 👌
Виж целия пост
# 79
Endless Love, стискам палци, успех и сподели после как е минало.
Как ми е познато всичко - ужаса когато съм в цикъл, безсънните нощи, невъзможността да мръдна без усещнето, че ми изпадат вътрешностите... Надавам се всичко да е наред 👌

Много благодаря и хубав ден!
Виж целия пост
# 80
Здравейте!

Някой има ли впечатления от д-р Петър Марков,началник отделение в Токуда?

Откриха ми миома,с не малки размери и ме посъветваха да отида и при него на преглед и операция?

Ако има значение на 26 години съм,не съм раждала и много се притеснявам за избора на специалист.Не съм ходила по болници и лекари и изобщо не съм запозната,но ми казаха,че не трябва да чакам много.
Най-големия възел притиска пикочния мехур и не изглежда добре работата.

Ще съм благодарна ако споделите мнение!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия