Португалия - 3

  • 36 337
  • 566
# 525
Да, може и на място, на гишето
Виж целия пост
# 526
Или самостоятелно онлайн на сайта на Бг Еър нужен е номер на резервация или на билет и фамилия, 24 часа преди полета. Ако сте само с ръчен е по-добре онлайн, за да спестите минаване през гише. Ако имате регистриран багаж е без значение. Ако не сте си купили места, при онлайн регистрацията ги разпределя автоматично, на гише може и евентуално да дадат желано.
Виж целия пост
# 527
3,10 е цената на билета в трамваите, номер 15Е върви по линията на реката от големия площад на комерса,до Кулата на Белем (спирка Принцеса).
Убер навсякъде приемат.От летището до хотел на Авеню Либердаде ни излезе около 15 евро в една посока. Идват в рамките на 2-3 минути.

Има един ресторант който препоръчвам с 4 ръце - Leitaria da Anunciada (пак в района на авенюто).Около 60 евро ни излиза хранене + вино за двама.Феноменално добър хумус,най-вкусният,който някога съм яла.


Билетите за Синтра струват 6 евро за две посоки от гара Росио. Пътуват на всеки час,дори съм виждала и през 40 минути.
Това ми беше 4-тото ходене в Португалия и планирам вече 5-то,но да си наемем кола и да обиколим цялото крайбрежие.

И да,голямо катерене, много изморително на края на деня. Върнах се с -2кг при все,че обед и вечер бяхме на ресторанти(порциите им са големи). За съжаление за вегетарианци и вегани менюто е строго ограничено,защото специализират в морски храни и месо.
Виж целия пост
# 528
За храната в Португалия аз нищо добро не мога да кажа, освен че е доста безвкусна. Но на мен най-много ми харесва испанската кухня.
Виж целия пост
# 529
Най-вкусните морски неща съм консумирала в Португалия. Смятам, че техния октопод с картофи е в пъти по-вкусен от рецептите в Гърция. Както и едни от най-вкусните сладкиши. Освен натите, в една сладкарница в Порто ядохме някакви уникални кошнички с всевъможни други пълнежи освен крема на натите
Виж целия пост
# 530
Ами аз съм капризна и паштейш де ната не харесвам, както и разни крем карамели и яйчени неща по принцип. Морски дарове рядко ям и няма какво да ме впечатли толкова.
Виж целия пост
# 531
Ами,  това е друго и е въпрос на вкус. А не защото кухнята е лоша или безвкусна. Напротив. Разнообразна и вкусна е. Единствено ми липсваха доматите.
Виж целия пост
# 532
Всичко, което съм опитвала в Португалия ми е било безвкусно, а и други българи са го потвърждавали, затова се учудвам, че на някои хора им харесва.
Виж целия пост
# 533
Чак пък безвкусно, не е. Вие сте си доста капризна явно, пък и зависи къде сте яли.
Октопода в Португалия е уникален.
Виж целия пост
# 534
Аз за първи път чувам, някой да харесва испанска, ама да не харесва португалска кухня.
Колко толкова българи са се изказали, че португалската кухня е безвкусна? Направо се чудя, дали съм ходил там
Виж целия пост
# 535
Аз за първи път чувам, някой да харесва испанска, ама да не харесва португалска кухня.
Колко толкова българи са се изказали, че португалската кухня е безвкусна? Направо се чудя, дали съм ходил там

И аз се чудя къде съм била. Всъщност след Португалия доста дълго време тъгувах по хубава морска кухня и сладкиши.
Виж целия пост
# 536
Кухнята им беше вкусна, моят съпруг яде основно от рибното им меню и няма нещо,което да не хареса.
Имаше един бакалао (лаврак на български?)с катофи,лук,запечено в сметана и кашкавал отгоре,за което каза,че му липсва вкус (от въпросния ресторант,който препоръчах и единственото нещо,за което имаше забележка),но всичко друго беше добре.
Аз както казах,малко се озорих,защото за вегетарианци има буквално по 3-4 неща и това са паста със сметана или доматено пюре(аз ако искам паста,ще отида в Италия), ризото с гъби, хумус, някаква салата или пържени картофи и това беше. Веднъж ядох веганският вариант на прословутата им наденица(изключих името вмомента) и беше ужасна.
Друг ресторант,който препоръчвам е Duque (rua do Duque 5),там ядох зеленчуци,задушени в кори за баница. Пържените им картофи(3,50 евро) са феноменални. Малко маси,но всичко се готви на момента и е вкусно.
В Синтра ядох готвен праз със соево мляко,което беше също много вкусно,но далеч от типичната им кухня.

Преди 17г,когато за първи път отидох там като студентка ядохме зелева супа с нещо си -  помня отвратителния вкус. Още я има по менютата.

И аз забелязах отдавна,че много ядат тестяно,тип кроасанчета, кремчета в тесто, бисквити.

Забравих да кажа за трамваите,че в тях се плаща само с банкова карта и не приемат банкноти.
Виж целия пост
# 537
Да, давайте насам всички възможни португалски гадости Grinning Бих се върнала само заради кухнята им Grinning  
- бакалао, топящо се в устата, прокарано с прекрасно бяло винце;
- вкусния сандвич Франсезиня с какви ли не месца и прекрасен доматен сос, уникално....
- октоподите, режат се като масло, а за вкуса..... чак още ми е в устата....
- невероятните Пащел де ната....













Виж целия пост
# 538
Преди няколко дни бяхме в Испания , сега сме в Португалия,Ами нищо общо няма. В Испания само разни тапаси и няма къде да ядеш нормална храна. Тук в Португалия е съвсем различно,безброй ресторанти с различна и много вкусна кухня. Потвърждавам за францесиня в различни вариации,риби, невероятен октопод и калмари. Днес поръчах нещо непознато за мен,оказа се боб със шкембе, кървавица и месо,с гарнитура ориз, много, много вкусно!
Виж целия пост
# 539
Тези снимки ме поразиха право в сърцето. Няма човек тръгнал за Португалия на когото да не кажа да яде този октопод. Подкрепям с две ръце, че по-вкусен октопод не съм яла никъде. Опитвам да го правя и вкъщи, но не е същото 🙂.
И колкото и да обипам Испания (и там имам няколко любими неща за хапване), храната в Португалия е по-добра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия