Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 5

  • 21 359
  • 367
# 210
Ей, много ти благодаря, Титания, ще помисля върху това, което ми писа Flowers Hibiscus

И малко прогностика от мен за вас:

Днес, до 16.37 ч., Луната все още транзитираше във Водните Риби и ни настройваше нежно и мечтателно. Интуицията ни работеше отлично, творческите процеси вървяха възхитително, но е възможно да ни е било малко мързеливо и отнесено... Все пак Луната е намаляваща, дни преди фаза Новолуние, а Марс е в мечтателните Риби, имаме и няколко ретроградни планети вече, нормално е да бъде така и да се чувстваме по този начин.

Това обаче рязко се променя с навлизането на Луната в Овен, което се случи преди броени минути, в 16.38 часа по-точно.

Когато е налице Огнена Луна, както е сега, атмосферата става много по-динамична и пламенна, по-ентусиазирана и жарка. Възможно е да ни се прииска да бъдем по-активни чисто физически, да пожелаем да се разходим навън, да спортуваме или да изчистим основно у дома. Възможно е да започнем спор с някого или да започнем някаква инициатива за нещо. Овенът като зодиакален знак е Кардинален, тоест обича да бъде лидер, да е водач, да командва околните, да задава общия тон. Единствената планета в Огнен знак ще бъде Луната от днес следобеда до сряда рано сутринта. Така че на представителите на Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/ мъничко ще им просветне пред очите, но като цяло не им е много комфортно в момента, заради водещите стихии, които са следните:

Наблюдаваме цели 4 планети, транзитиращи в Земния елемент - ретроградните Плутон и Юпитер се намират в Козирог, а Уран и Слънцето - в Телец. Въздухът пък е представен от ретроградния Сатурн във Водолей, Меркурий на своя трон в Близнаци и ретроградна Венера също в Близнаци. Водни остават Марс и Нептун в Риби.

Аспектите между планетите са предимно хармонични: налице е например разпадащ се вече благоприятен бисекстил, включващ Слънце в Телец, съвпад Плутон-Юпитер в Козирог и Луна в самото начало на Овен. Тригонът Слънце-Юпитер прави успешни мъжете, дарява им самочувствие и шансове за финансова стабилност и устойчивост. Квадратът Венера-Нептун може да даде заблуди и илюзии в любовта, или лъжи и измами в интимните връзки.

Утре ще се радваме на секстил Луна-Меркурий. Ще съумяваме много добре да изразяваме себе си и желанията си. Ще имаме дар-слово, ще биваме правилно разбирани, ние самите ще разбираме околните правилно Simple Smile

Първите дни на новата седмица ще бъде много подходящо да се захванем с разчистване на пространството - и вътрешното, и външното. Изхвърлете всичко старо, излишно и ненужно. Или го дарете, подарете. Това, което не ви трябва вече, може да се окаже благословия за друг. Важното е да почистите - дома си, офиса си, там, където се намирате. Премахнете също и всички стари мисловни модели и схеми. Диша се по-дълбоко и спокойно, когато въздухът е чист, а пространството - празно и подредено. Оптимизирайте, опростявайте, Луната продължава да намалява и да се доближава до Новолунието, когато ще намисляме списъка си с новолунни желания. Но засега е добре за нас да почистим и разчистим. Всяко нещо с времето си Simple Smile

На 20 май следобеда Слънцето ще излезе от Телец и ще влезе в Близнаци, а на 22 май и Луната ще го последва, като вечерта ще започне Новолунието във 2-ия градус на Близнаци. Темите ще гравитират около нашите обучение, образование, общуване с другите хора, системи за комуникация, транспорт, пътувания, учене на нови неща, търговия, обмен, сръчност, занаяти. Водеща ще стане Въздушната стихия, с три акцента - съвпад Меркурий-Венера в Близнаци, съвпад Слънце-Луна също в Близнаци, но на отстояние от първия, и тригон на Сатурн във Водолей със съвпада между двете Светила /Слънцето и Луната/ в Близнаци. Ще доминират разумът, умът, интелектът, идеите и мислите. Ще бъде интересно Новолуние. Подвижно, Въздушно, динамично Simple Smile

А сега се готвим за него. Чувстваме. Действаме. Разчистваме пътя. За Новото. Като дойде Simple Smile Щастлива неделя на всички!
Виж целия пост
# 211
Благодаря!

Като ви чета ми се иска да зная повече за тази прекрасна окултна наука. Аз също съм скорпион, но асц. ми не е рак, пак е скорпион. Имах отвратителни периоди от дете до сега (в ранните си 20 съм). Наистина трудни за преглъщане външни събития, страдания, предизвикателства.. какво ли не. Да не говорим за вътрешния ми емоционален свят. Но от съвсем скоро чувствам, че нещо огромно е приключило. Сякаш съм излязла от омагьосан.. Не мога да го опиша, все още го изучавам.

На 13 май (точно 2 месеца след началото на lock-downа) ни съкратиха половината екип от работа. Като казвам половината, всички, които сме там отскоро. Това сме хората, които подписахме договор ден след като Меркурий започна да се движи ретроградно. Имах усещане, че тази работа няма да продължи дълго. Въпреки, че ситуацията е много деликатна и се грижа за родител, имам изпити, мисля за разходите покрай квартирата и финансово се лъкатушкат нещата, аз съм някак много странно спокойна. Повече ме стресираше, че интуитивно очаквах да дойде настоящия момент, а сега като вече е факт и страхът ми се сбъдна, просто не се тревожа за нищо.
Виж целия пост
# 212
Включвам се с малко закъснение, но Титания, благодаря за всичко, което ни споделяш.Hug Прогнози, тълкуване, специално и за споделеното на Венера в Козирог, беше интересно да прочета.

vihrogonche, благодаря и на теб, че споделяш с нас прогнози. Blush
Виж целия пост
# 213
Новолунието,което очакваме на 22.05. в 20ч и 39мин е едно от малкото сравнително позитивни през тази година. Първо в картата на явлението /за София/ няма включени знаци,което означава,че енергията по домовете ще е безпрепятствена. Второ и много по-важно е,че имаме  точен тригон със Сатурн във Водолей, който е достатъчно силен в своя знак,нищо ,че е ретрограден.И дори в създадената обстановка,считам,че ретроградността му е по-скоро позитивна и ще ни накара да се върнем назад и да си припомним работещи правила и закони,които волно или неволно сме загърбили. Тъй като Новолунието е в Близнаци , 2-ри градус на знака, желанията ще важат за по-дълго време .Принципно ще са свързани с приемане и предаване на информация, вербално общуване,пътуване,из-
готвяне на документи и договори, най-вече проучване за неща,които ни интересуват,писане на разни неща. Идеална ситуация е,че управителят на Новолунието - Меркурий,който управлява и 7-ми и 10-ти, е също в Близнаци и  в съвпад с ретро Венера,която управлява 6-ти и 11-ти дом. Това са домове на работата на заплата /6-ти/ и партньорствата. Вероятно
старите връзки и партньорства ще са по-добрият вариант,но ако се работи по стари проекти от миналата година,а не се правят нови планове. Точният квадрат с Нептун в Риби ще даде неясни и неперспективни нови идеи.Добре е да имаме няколко варианта на всяко желание Grinning ! Този квадрат ще работи сравнително добре само в областта на творчеството и то без реализация в близкия един месец. Съвпадът  Меркурий/Венера има добър творчески аспект с ретро Юпитер ,което още веднъж подчертава необходимостта да имаме многовариантност на проектите. Другият квадрат е по-неприятен : Новолунието с Марс в Риби ,който показва,че ще се сблъскаме със скрит противник,ако ни се наложат някакви разговори. Марс е в трети дом в картата на Новолунието и управлява 5-ти и ,забележете !, 12-ти в Скорпион - домът на скритите врагове и неприятели.Подмолен Марс - не стига,че е скрит в Риби,притихнал в засада,а е и свързан с 12-ти дом, домът на Риби. С други думи казано -  да чуваме какво ни говорят,но да слушаме себе си. Марс в трети може да ни скара с кръвни роднини,поради скрити намерения. Тези квадрати обаче ,тъй като са с марсова енергия, могат да ни подтикнат към действие,след двумесечното бездействие заради карантината. Въпреки тези неща,това Новолуние ще ни извади от ступора и насаждания страх - пет планети във въздух си е доста "вятърничава" работа Grinning Grinning Grinning ! Българите казваме :"Залудо работи, залудо не стой" ,т.е възможно е усилията ни да не се увенчаят с пълен успех,но ще си подготвим почвата за бъдещи такива.
 П.П .Голям пропуск от моя страна - докато писах ,не съм видяла,че самото Новолуние прави страхотен творчески аспект от 72 гр. с набедения Нептун /извинявам му се Grinning/ . Така,че  "лошия" квадрат между съвпада Меркурий/Венера и Нептун се разпада с помощта на Новолунието на два творчески аспекта. Затова - сега му е времето на творим на думи ,а за делата ще му дойде времето. За пояснение : Новолунието и Венера/Меркурий са на разстояние 18 гр.,което е много слаб творчески аспект,но го има.
Виж целия пост
# 214
На 4 юни вечерта Лунните възли ще сменят своите знаци на пребиваване: Южният ще се премести от Козирог в Стрелец, а Северният - от Рак в Близнаци. Предстои период от около година и половина /докъм края на 2021/, когато оста Близнаци-Стрелец ще насочи колективното ни внимание към следните теми:
* образование, обучение, учене на нови неща
* пътувания, пътешествия на близо и далеч
* връзки с чужбина, чужденци, учене на чужд език
* боравене със словото, общуване, комуникация
* обмен, търговия, занаяти, сръчност, документация
* естествено любопитство, любознателност
* търсене на истината, философстване
* приключения, търсачество, докосване до непознати територии
* баланс между знанията на битово ниво и познанията, свързани с възвишеното, езотериката, вечните екзистенциални въпроси.
Последната година и половина акцентът падаше предимно върху оста Рак-Козирог, тоест налагаше се да жонглираме между дом и работно място, между семейство и кариера, между деца/роднини и професионално израстване. Сега ще се вълнуваме от проблемите на образованието, общуването между хората и пътуванията. Предстоят интересни времена и нови уроци Simple Smile

Титания, благодаря ти за информацията!

Идвам с въпрос: защо според някои астролози Лунните възли вече транзитират в новите си знаци, а според други /като мен/ това все още предстои, в началото на юни? Благодаря предварително за отговора. Хубава вечер от мен Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 215
Скрит текст:
На 4 юни вечерта Лунните възли ще сменят своите знаци на пребиваване: Южният ще се премести от Козирог в Стрелец, а Северният - от Рак в Близнаци. Предстои период от около година и половина /докъм края на 2021/, когато оста Близнаци-Стрелец ще насочи колективното ни внимание към следните теми:
* образование, обучение, учене на нови неща
* пътувания, пътешествия на близо и далеч
* връзки с чужбина, чужденци, учене на чужд език
* боравене със словото, общуване, комуникация
* обмен, търговия, занаяти, сръчност, документация
* естествено любопитство, любознателност
* търсене на истината, философстване
* приключения, търсачество, докосване до непознати територии
* баланс между знанията на битово ниво и познанията, свързани с възвишеното, езотериката, вечните екзистенциални въпроси.
Последната година и половина акцентът падаше предимно върху оста Рак-Козирог, тоест налагаше се да жонглираме между дом и работно място, между семейство и кариера, между деца/роднини и професионално израстване. Сега ще се вълнуваме от проблемите на образованието, общуването между хората и пътуванията. Предстоят интересни времена и нови уроци Simple Smile

Титания, благодаря ти за информацията!

Идвам с въпрос: защо според някои астролози Лунните възли вече транзитират в новите си знаци, а според други /като мен/ това все още предстои, в началото на юни? Благодаря предварително за отговора. Хубава вечер от мен Flowers Hibiscus
Като се следят различните карти, предполагам.
Според сидералната, Кету влиза на 20 септември в Скорпион ( по- конкретно в съзвездието Джиештха).Така че според ведическото учение, актуална ще бъде оста Скорпион- Телец.
Виж целия пост
# 216
Идвам с въпрос: защо според някои астролози Лунните възли вече транзитират в новите си знаци, а според други /като мен/ това все още предстои, в началото на юни? Благодаря предварително за отговора. Хубава вечер от мен Flowers Hibiscus
Защото  "твоите"  Simple Smile  Лунни възли са математически изчислени и те се движат само в една посока - ретроградна, каквато е естествената им посока на движение, т.е само R . Други  астролози ,като мен, работят с действителните Лунни възли, които имат права и обратна посока на движение, т.е и R  /нормална/ и D /обратна/. В ефемеридите са отбелязани и двата вида, като "моите" Simple Smile са с буквичката "т" в коремчето на знака за Северен лунен възел.
Виж целия пост
# 217
Добре де, не ми става ясно сега, заблуди в любовта и т н, а кога периода ще стане подходящ за това?
Виж целия пост
# 218
Катерица, Титания, благодаря и на двете ви.
Тъкмо одеве и справката в Ефемеридите си правих, за всеки случай.
И се зачудих защо има два вида Северен лунен възел, ха-ха-ха, благодаря ти /пропускът е мой, не знаех за това/.
Виж целия пост
# 219
Аз малко странен въпрос имам,но може ли транзит от определена планета да влия лошо върху съня.От близо две седмици спя лошо,все сънувам нещо и се будя.В тоя период отчетох и два дена,в които имаше много силна луна-мисля,че беше в Скорпион тогава.Едната нощ се събудих и светлината направо режеща и проникваща през пердето..
Виж целия пост
# 220
Рико, разбира се, че има такива транзити. За мен това са такива към наталната Луна - тр. Уран съвпад Луна, тр. Плутон квадрат Луна. Дълги периоди, на практика години.
Пълнолунията също влияят.
Забелязала съм, че отработвам някои транзити на сън - имам бърз лек аспект към Нептун - сънувам море, сини води.
Виж целия пост
# 221
И аз имам въпрос, може да е много лаишки, но се чудя...
Нали всеки знак си има противоположен? Напр. Козирог -Рак, Водолей - Лъв, Овен -Дева и т.н
Какво става, ако Слъчевият ми знак е противоположен на Луната ми или Слънцето ми е точна противоположност на АС ми?
Виж целия пост
# 222
plutonian,в момента имам тригон на транзитен уран към луната,но изобщо не ми е хрумвало за връзка със съня точно на тоя аспект.Благодаря,ще огледам и за аспекти на Плутон..То беше ясно,че ако има връзка със съня... ще е от транзитираща  бавна планета,но никъде нищо не съм чел по темата досега.
Виж целия пост
# 223
И аз имам въпрос, може да е много лаишки, но се чудя...
Нали всеки знак си има противоположен? Напр. Козирог -Рак, Водолей - Лъв, Овен -Дева и т.н
Какво става, ако Слъчевият ми знак е противоположен на Луната ми или Слънцето ми е точна противоположност на АС ми?
Според написаното означава, че Слънцето и Луната са ти в опозиция , т.е. си родена по пълнолуние. Според ведите, да се роди човек по пълна луна, е много благоприятен показател.
Виж целия пост
# 224
Titania, vihrogonche, много благодаря за прогнозите! Според тях, предстои точно това от което имам нужда и към което съм насочила усилията си.
Ricko7, чела съм, че сънищата ни са проекция или защитна реакция към събития, които ни се случват в момента. Хората сънуват десетки сънища всяка нощ, но рядко помнят дори един.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия