Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

COVID 19 - Отменени полети и казуси с туроператори

  • 7 285
  • 69
# 60
Аз съм във вече крайна истерия във връзка с международните полети, по-специално САЩ.
Има ли някой някаква информация кога се очаква да полетят Луфтханза, Лот или Тюркиш?
Виж целия пост
# 61
Ако ми върнат парите май 2021 г. ще стане тъкмо година и половина да ми ги въртят без лихва.

Абсолютно несъстоятелно е да смятате , че някой въобще си мисли да печели от това да върти някакви мижави суми на фона на хилядократно по големите които са се въртели през минали години.Тук по бг.крайбрежието си е пустош , писах си с Гърция , във отворилите 30% от обектите клиентите се броят на пръсти.Това което се показва по границите струпано на 1 място изглежда много , но всъщност 15 - 20 000 на фона на огромния капацитет ( само хотелите в Гърция са над 10 000) изглежда капчица в морето.На всичкото отгоре голяма част от показаните са гастърбайтери и собственици на имоти които отиват да си ги нагледат , т.е. - не са туристи !
Същата работа е с полетите - от хилядите фъркащи насам натам са останали единици и дори да обявят полети клиенти няма - просто хората още ги е страх да пътуват.Да не говорим , че в Северна и Южна Америка гадния дребосък се вихри яко.  Sad
Виж целия пост
# 62
Аз съм във вече крайна истерия във връзка с международните полети, по-специално САЩ.
Има ли някой някаква информация кога се очаква да полетят Луфтханза, Лот или Тюркиш?

В смисъл искате да летите? KLM си летят още от април.

Петерко, не мисля, че някой печели, но явно никой не мисли, че и ние клиентите сме на загуба. А?
Виж целия пост
# 63
Съседният на нас имот е на хора живеещи в Америка, дойдоха си преди 2 седмици. Явно има начини.
Виж целия пост
# 64
KLM
В смисъл искате да летите? KLM си летят още от април.

Тц, не ми вършат работа,  но ще ги проверя ей сега. Благодаря много!
Виж целия пост
# 65
Преди две седмици имаше вратичка за прибиране от Америка даже без карантина - пропуск в наредбата, ако сменяш самолета в Германия те водят пристигнал от Германия даже без карантина.
Мисля, че оттогава промениха нещата.
Виж целия пост
# 66
Здравейте! Резервирали сме почивка в Тунис от 31.08.2020. Туроператор е Абакс, а ние сме закупили пакета чрез друга агенция.
В договора ни е записано, че можем да анулираме 45 дни преди пътуването без неустойки, но само в случай че са направени някакви разходи по нашата резервация - самол.билети, хотел. Превозвач е България еър и от Абакс ни казват, че чартърите са резервирани още през януари.
Никой не ни дава никаква информация - звънях в Абакс, звънях в тур.агенция, звънях в Министерството на туризма и във Външно министерство.
Това, което е обявено в Мин.на туризма в момента е, че в Тунис се влиза само с 14-дневна карантина, което нас не ни устройва, както и след задължителен тест за Ковид-19. От агенцията твърдят, че нямало такова нещо, а от Външно казват пък, че са в непрекъснат контакт с посланика ни в Тунис и наистина за момента има карантина за влизащи от България.

Искам да ни дадат ваучери, но те и за това не ми дават ясен отговор. Други познати, които ще пътуват с нас, писаха писмо до агенцията с молба да се отправи запитване към Абакс (защото Абакс не говорили с клиенти, а контактували само с агенциите), дали ще издадат ваучери. Агенцията и това не иска да направи.
Проблемът е, че ситуацията в момента е неясна, не знаем, дали ще пътуваме и какво ще се случи с капарото ни. Даже докъм 7-8 август трябва да внесем и останалата сума. А ако кажат, че ще се пътува, но само с тест, трябва да се бръкна още 400лв, които нямам излишни в момента.

Ако се откажа сега, ще загубя 1000лв, а нямам възможност. Кризата удари всички ни и наистина не мога да предоставям безлихвени кредити на тур.агенциите.

Някой има ли идея какво бихме могли да направим в случая?
Виж целия пост
# 67
За съжаление Абакс не са от  фирмите, които биха влезли в положение на клиентите си. Сърбала съм им попарата с една измислена почивка в Сицилия, от която само Етна си заслужаваше. Шефката им е изключително арогантно и нагло същество, което казва на черното бяло, без да му мигне окото. Ако не ви съдействат от Министерството на туризма или КЗП, не знам какво бихте могли да направите. Натискайте държавните институции за съдействие, поради високия риск на дестинацията и последващата карантина. Наблегне те и върху допълнителните разходи, които се налага да направите във връзка с почивката (тест за covid-19). Това изискване не е фигурирало в договора и наличието му се различава съществено от договореното, поради което пакетът се оскъпява значително и ви е финансово неизгоден. Вземете документ от работодателя си, че не е съгласен да  отсъствате за още 14 дни карантина. Задължително се обърнете писмено към КЗП и МТ. Дали ще помогне - не знам, но в никакъв случай недоплащайте, ако няма да пътувате, че оттам пари не връщат!
Виж целия пост
# 68
Много благодаря за насоките.
Тя карантината е в Тунис, не в България. За момента България се води рискова с 3-та степен и заради това при влизане в Тунис има 14 дневна карантина.

Министреството на туризма ме посъветваха да пишем до агенцията, която да отправи запитване към Абакс  за издаване на ваучери. Но агенцията явно нищо не прави - писахме мейли, нищо. От Абакс били казали, че ще се пътува.

Лошото е, че нямаме много време - до 15-07 трябва да решим ще пътуваме ли или се отказваме, за да не им дължим поне други неустойки. Подозирам, че нищо няма да се случи и ще си загубим капарото. По принцип, ако не се влошат много нещата и екскурзията се състои, бихме искали да пътуваме, а не да се отказваме. Но към момента има много неизвестни и ние не знаем какво да правим.
Виж целия пост
# 69
Лили, това, че карантината е в Тунис, не в България е само и единствено във Ваша полза. Щом в момента България се води рискова с 3-та степен и заради това при влизане в Тунис има 14 дневна карантина им напишете официален имейл, колко много се радвате, че ще пътувате, след като те ще ви поемат разноските за карантинния период. Това го пиша съвсем сериозно. Направите ли го ще видите какъв сейр ще гледате. 😀 Наблегнете, че ако не го направят ще заведете съдебно дело за разноските, които се е наложило да направите за по-дългия престой. Нищо не ви пречи да се консултирате с адвокат, няма да ви вземе повече от 50 лв макс 100 лв., но ще ви спести повече. Ако имате познат адвокат питайте го за мнение. Няма да ви е лесно, гаранция ще изхабите много нерви, но в крайна сметка са вашите пари. Пишете им през ден, Най-малкото за  да ги тормозите, кореспонденцията трябва да е писмена, за да има следа. 😀 Тези не са добре, кой си мислят, че трябва да плати престоя на карантината и кой луд ще им се върже да отиде на почивка, за да стои затворен 14 дни в хотелската стая!?! Повярвайте, те много добре знаят, че докото има изискване за карантина за влизащите българи в Тунис, няма как да реализират почивката. Блъфират, ако мине номерът! Еййй, какви гадове са... Успех и не им се давайте. 😀
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия