Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на храбрата шивачка - 22 тема

  • 26 728
  • 837
# 750
Може и  дреха с подплата , вискозна ама по качествена не лигава.Едно  време имаше  едни такива , Отгоре бяха  с много  тънък фин шушляк  непромокаем , но беше вънено , не памучно . Показания плат обаче ми се вижда  много тънък.Става за подплата. Отгоре може да се сложи някакъв непромокаем плат. Пак да се тигелиора.
Виж целия пост
# 751
https://www.ivna-bg.com/?268,krache-za-podgyv-6-mm  това краче става ли за моята шевна машина PFAFF на Лидъл?
Виж целия пост
# 752
Да, става това краче. Предполагам си видяла клипът, в който се показва как се шие с него? Не е много лесно и някои дами предпочитат да шият без него, макар да го имат. Трябва да се зашият два-три бода, да се оставят конците двадесетина сантиметра, за да се дърпат и да стане лесно вкарването в крачето.
Виж целия пост
# 753
Благодаря за включването Simple Smile Не съм гледала клип и съм пълен лаик в шиенето Simple Smile
Виж целия пост
# 754
Имам такова краче,изобщо не го ползвам, с него е мъка , шия си без него.
Виж целия пост
# 755
https://www.youtube.com/watch?v=zFeLzscngJY
Моля, пак заповядай! Няма да се разсърдя на една пастичка с много крем и сиропирана.
Виж целия пост
# 756
Ооо ама в средата на клипчето има и лесен начин за започване - значи ще си купя такова краче Simple Smile
Виж целия пост
# 757
На клипа изглежда лесно, но както Миленски ти е казала, мъка е. Става само за платове, които не се разтеглят и не се разнищват много по краищата. Обърни внимание, че платовете в клипа са само такива. Аз също не го ползвам.
Виж целия пост
# 758
знам, че темата е мн изтъркана, но от къде напоследък си сваляте кройки?
Виж целия пост
# 759
http://materials.tell4all.ru/?s=%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D … %D1%83&type=1
https://grasser.ru/vykrojki/platya/plate-vykroyka-617/
https://vikroim.ru/
https://porivan.ru/vykrojki/
https://wesew.ru/page/skachat-besplatno-vykrojku-platja-s-v-obra … vyrezom-gorloviny
Това е малка част от сайтовете за кройки. В някои има кройки които са платени, но повечето са безплатни.
Виж целия пост
# 760
На клипа изглежда лесно, но както Миленски ти е казала, мъка е. Става само за платове, които не се разтеглят и не се разнищват много по краищата. Обърни внимание, че платовете в клипа са само такива. Аз също не го ползвам.
Може би трябва да се  ползва игла за трико или бод за трико?
Та какви са условията за шиене на трико - КАКЪВ бод ,КАКВА игла???
Виж целия пост
# 761
Иглите за трико се ползват, ако платът е разтеглив. Те са антистатични и отблъскват конеца от себе си. По този начин се образува бримка, в която влиза носа на грайфера и не стават пропуски на бодове. Тези игли са STRETCH и SUPER STRETCH №75, или №80. Ако имате избор на игли, дъ бест, дъ фърст са ORGAN (джапонезе), а след това SCHMETZ (дойч). Това краче се ползва главно за подгъв на чаршафи. Те обикновено се шият с прав шев, защото са от неразтегливи платове. Разбира се, че еластично трико също става за спално бельо, но само ако някой добър самарянин ти е подарил такъв плат. Неописуем кеф е да се въргаляш в него, защото ляга добре, не става на барбут и тялото ти е на седмото небе. Половинката ти е също толкова ентусиазирана след омачкването на чаршафите. Не е като на сатенен чаршаф, на който спят холивудските звезди, но се хлъзга ужасно. Разгледай видовете шевове и в кои случаи се ползват: https://bg.craftme.eu/%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B … 0%BF%D0%BE%D0%BB/ 
Само не и прав шев за разтеглив плат. Може, но троен, който е стъпка напред, назад и пак напред.
Виж целия пост
# 762
И ако има съединителен тегел, това краче или изпуска, или набира подгъва... общо взето е смотано.. и за чаршаф да поръбиш не става, защото с него няма как да оформиш добре ъглите и пак стигаш до обикновеното краче.
Виж целия пост
# 763
Ами аз като не съм шивачка и не умея да направя много тесен подгъв помислих, че това ще е голямо улеснение за мен затова попитах сега ще си помисля дали да го закупя това краче макар, че на клиповете които изпрати електричар има два начина на започване и не ми се вижда много сложно Simple Smile
Виж целия пост
# 764
Аз го ползвам за подгъв на поли и рокли клош от тънки материи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия