Камъни в жлъчката - тема 7

  • 38 235
  • 842
# 30
Какво пиете при кризи?
. А камъчетата, които ви дадоха в бурканче какво ги направихте, не ми трябват за спомен 😁
Запазих само два големи
Виж целия пост
# 31
И при мен беше така, дори преди операцията извадиха камък от папилата, пет дни на системи И обезболяващи докато видят къде е и направиха ERCP, след 2 седмици операция. Камъните си ги пазя, не знам защо. Ще ги оставя за сега.
Какво пиете при кризи?
Направих една криза и веднага реших да махна жлъчката. Преди няколко дена се оперирах. А камъчетата, които ви дадоха в бурканче какво ги направихте, не ми трябват за спомен 😁
Виж целия пост
# 32
Правя чести кризи от два месеца и все още не мога да се реша да я махна.
Съберете смелост и си решете проблема.
Виж целия пост
# 33
Правя чести кризи от два месеца и все още не мога да се реша да я махна.
Явно кризите са все още търпими, аз също отлагах една година, докато станаха убийствени и нямах търпение да дочакам датата на операцията. Щом са почнали веднъж, ще стават по-зле. Не се мъчете.
Виж целия пост
# 34
Правя чести кризи от два месеца и все още не мога да се реша да я махна.
Явно кризите са все още търпими, аз също отлагах една година, докато станаха убийствени и нямах търпение да дочакам датата на операцията. Щом са почнали веднъж, ще стават по-зле. Не се мъчете.

А пробвали ли сте с бабини рецепти?
Виж целия пост
# 35
Единствената "рецепта" е лапароскопия Wink
Виж целия пост
# 36
Единствената "рецепта" е лапароскопия Wink
Ето това е истината, с бабини рецепти най-много да се усложните.
Виж целия пост
# 37
Отново се включвам да пиша за лимона и зехтина. Изоставих ги за повече от месец. През това време ядох печен патладжан понякога и от високомаслените сиренца Бри, но по-често. Освен това започнахме да готвим със слънчогледово олио, но то също дразни жлъчката. Сега отново готвим със зехтин. И шоколад не спирам да ям.....Жлъчката ми се влоши, но до криза не стигнах. Успокоих я с ровахол и започнах отново лимона и зехтина. Сега тя е почти добре. Вече рядко се обажда. След колосалното безобразие и психоза, които ни спохождат в момента възнамерявам да ходя на ехограф и най-после да напиша дали размерът на камъните в нея е намалял и с колко. Зехтинът я успокоява, за разлика от слънчогледовото масло. Някои тук пишеха, че той не стигал до нея, а предизвиквал единствено контракции! Май не е така.......В състава на ровахол са включили и зехтин.

Сега да разкажа и историята на мой близък, който е със сериозни кризи и чака с огромно нетърпение операцията. Опита с лимон, зехтин и ровахол, но полза нямаше.......Можем да смятаме, че щом се е стигнало да кризи, единственият правилен подход е операцията. При него се е появила някаква поясна болка, която била както отпред, така и отзад. Питаше ме дали ме е спохождала такава.......Не, никога! Но той сам си призна, че преди да стигне до кризите, жлъчката му ту се е влошавала, ту подобрявала........И в моментите на подобрение е преяждал с някакви пилешки шницели! Тоест всеки може да направи достатъчно добро или лошо за себе си........Сега бил на някаква жестока диета с чай и хляб и почти нищо друго........И пак болките били ужасни!

По-нагоре има въпрос за бабини рецепти. Възможно е да има и друго освен лимона и зехтина, но предполагам, че е резонно да се опитва преди да се е стигнало до кризи. И да не се злоупотребява  с мазно и пържено, а после да се търсят бабини и всякакви др. рецепти. И аз много обичах пържени тиквички, патладжани, картофи, но сега сме ги намалили до еднократно хапване веднъж поне на 3-4месеца, дори и на 5-6.
Виж целия пост
# 38
последната ми криза беше края на януари. В началото се пазех повече сега не толкова, но също се ограничавам. Доки каза че с бабини рецапти и илачи може да стане по зле. Някой от тук от форумами беше изпратил убийствена рецепта с английска сол и клизми. Не благодаря. Не мисля да я махам за сега. Споредмен се натрупа от бременноста и сега вече ми се е успокоила.  Като се сетя от време на време пия чай от глухарче. Това е. Ограничих пърженото и е много добре защото и другите в семейството взеха да го избягват покрай мен. Единстевено пържени ксртофи си позволявам колкото да опитам. 
Виж целия пост
# 39
последната ми криза беше края на януари. В началото се пазех повече сега не толкова, но също се ограничавам. Доки каза че с бабини рецапти и илачи може да стане по зле. Някой от тук от форумами беше изпратил убийствена рецепта с английска сол и клизми. Не благодаря. Не мисля да я махам за сега. Споредмен се натрупа от бременноста и сега вече ми се е успокоила.  Като се сетя от време на време пия чай от глухарче. Това е. Ограничих пърженото и е много добре защото и другите в семейството взеха да го избягват покрай мен. Единстевено пържени ксртофи си позволявам колкото да опитам. 


Интересното при мен е, че не ям пържено, мазно, а люто и пикантно никога в живота ми не съм обичала и не употребявам. Проблемите с жлъчката ми се появиха след втората бременност. Правя кризи много често и то от примерно, ако съм яла както вчера направих криза от спагети хапнах овкусени само със зехтин.
Виж целия пост
# 40
При жените често камъните са в следствие на бременността и хормоните. Simple Smile
Виж целия пост
# 41
При жените често камъните са в следствие на бременността и хормоните. Simple Smile
Да и при мен е след втора бременност
Виж целия пост
# 42
А с алкохола как сте? До живот ли се забравя за него?
Виж целия пост
# 43
За живот без или със жлъчка?
Аз съм без от 5год. и си пия всичко,но рядко и по малко Blush
Виж целия пост
# 44
За живот без или със жлъчка?
Аз съм без от 5год. и си пия всичко,но рядко и по малко Blush
Без жлъчка, извадена е преди месец.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия