Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

  • 7 780
  • 148
# 90
Мъка ми е и на мен липсата на градина. Не знам как точно ще се случи... Реве ми се!

Ние ще ходим на РД, но ще сме само ние, навън в двора. Вкъщи не бих.
Виж целия пост
# 91
Аз лично за себе си съм решила все още да не се събираме с никого. Най-вече вече заради детето, че е много гушлива и социална. Като си я познавам, ще се изпопрегръща със всички, а хич не ми е спокойно. За момента излизаме в горда самота, без други хора и деца покрай нас. За момента до края на месеца, пък после ще видим. Нещо не ми харесва много ситуацията с отворените МОЛ-ове и предпочитам да пазя известно време социалната дистанция. Имам възрастна майка вкъщи и не ми се рискува да довлечем нещо. Тъй че отказваме всякакви покани, но около нас, слава богу, са основно доста разумни родители, които също предпочитат да поизчакат със социалните контакти. Иначе като ги гледам по детските площадки, човек ще реши, че животът им зависи, ако не се заврат един в друг. И не говоря за децата, а за родителите им.
Виж целия пост
# 92
А детските площадки разрешени ли са вече за посещение? И аз гледам, че водят децата по тях, но моето не го водя все още. Щеше ми се и около мен да са разумни родителите в това отношение, но уви - заобиколена съм от хора, които дори преди да падне извънредното положение се събираха с приятели, правеха детски партита за РД и т.н. Понякога ме карат да се чувствам като пълен идиот, че спазвам мерките. Но аз съм си такава, не само в тази ситуация. По принцип гледам да спазвам правилата, дори и в тях нещо да не ми отърва. Все пак са правила, наложени за всички, а не само за тези, които ги харесват.

Само с най-добрата ми приятелка сме от едно тесто. Тя също спазва всичко стриктно. Има три деца около възрастта на моето и само с тях съм склонна да събера детето си в момента (но отново навън някъде), защото съм сигурна, че и тя като мен е правила всичко необходимо за предпазване.
Имам подозрения, че ще се окажат прави тези, които твърдят, че короната не е много по-страшна от повечето грипове, които ни морят ежегодно, но за всеки случай предпочитам да спазвам дистанция все още. Не съм паникьосана, но съм предпазлива.
Виж целия пост
# 93
От края на миналата седмица е разрешено да сме на площадките.
Виж целия пост
# 94
Детските площадки НЕ са разрешени все още. Качвам снимка на Заповед № РД-01-272/20.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването, 11точка.
Виж целия пост
# 95
Пише от ясно по-ясно "на закрити обществени места".
Четене с разбиране му викаха в училище.
Виж целия пост
# 96
Да, но детски площадки на закрито ... Освен да имат предвид детските кътове...
Виж целия пост
# 97
закрити обществени места е пояснение към съоръженията, не за детски площадки на закрити обществени места. Твърде ясно го пише. Отделно, всеки може да чете и разбира, както намери за добре.
Редактирам се, за да допълня, че чисто граматически, ако се имаше предвид "детски площадки на закрити обществени места", то след думите "спортни" щеше да има запетайка, сочеща изброяване,  а не "и", за площадки, и после пак "и" за съоръжения.
Но всъщност това се учеше около 6 клас в училище.
Виж целия пост
# 98
А се вижда, че си пропуснала уроците.
Ясно и недвусмислен е написано. А това дали хората имат капацитет да го разберат, е отделна тема.
Виж целия пост
# 99
Здравейте!Искам да попитам нещо.Ако си гледам децата прекрасно,ако ги възпитам добре,ако им дам основата за един хубав и достоен живот и им изградя добра ценностна система,каква е вероятността да останат в жилището,в което са израснали с мен,но което аз ще напусна, тъй като е на баща им, когато станат пълнолетни? Той си мечтае да останат при него,но тъй като не прави кой знае какво да заслужи обичта им,аз се съмнявам,че ще го предпочетат.И все пак, като станат тийнейджъри,ще се променят.
Виж целия пост
# 100
За съжаление, човек не винаги прави правилни избори, дори сам за себе си, после често съжалява.
Каквото и да решат, за теб винаги ще остава утехата, че си направила най-доброто за децата си.
Колко време има, докато настъпи този момент?
Виж целия пост
# 101
Малкото е на 10, момчето.Момичето е на 11.Наближава момента,в който ще започнат да бушуват хормони.
Виж целия пост
# 102
Момичета, за да не отварям нова тема ще попитам тук. Някой знае ли какви помощи получава една самотна майка в България и от какво се определят те?
В конкретният случай - разделени родители (без брак) с дете на 4г.
Виж целия пост
# 103
Никакви. Освен ако се вкара в дохода за детски надбавки.
Виж целия пост
# 104
Само издръжка и детски. Мин. издръжка е 152 лв, детските 37 лв.
Ако сте социално слаби, там можеш да търсиш вратички. Ако работиш - забрави!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия