Вкусните питки на Карина

  • 56 194
  • 227
# 30
Сияна

7 г суха мая са 2 1/4 ч л .. но понеже твоята е активна трябва да вземеш по малко ..примерно само 1 1/2 ч л ...
да става с други видове брашна..но имай предвид че пълнозърнести..и т.н поемат малко повече брашно ..тестото трябва да бъде еластично, гладко и да не залепва ...
Виж целия пост
# 31
Момичета,понеже приготвянето изисква доста време за втасване и почивки,а аз все бързам,ще се развали ли вкуса,ако ги омеся вечерта,примерно,а ги изпека сутринта??
Нат,не отнема чак толкова много време.По-добре се реши и ги направи-няма да съжаляваш! HugИначе ми се струва,че ще ти превтаса тестото в хладилника. newsm78
Момичета,много се радвам,че ви харесаха питките! WinkИ какви снимки само!  bouquet
Виж целия пост
# 32
Благодаря ви,Лалка и Марабу!  bouquet
Дано ми се получат(с месенето и аз нямам опит) ooooh!
Ще пиша по-нататък ...дано се хваля Wink
Виж целия пост
# 33
Благодаря ви,Лалка и Марабу!  bouquet
Дано ми се получат(с месенето и аз нямам опит) ooooh!
Ще пиша по-нататък ...дано се хваля Wink

Спокойно щом аз се справих и ти ще успееш.
По принцип хич ме няма в тия тестени работи (баници, питки и т.н), но този път ми се получиха идеално. Така че явно си е лесна рецепта и не иска много майсторлък.   bouquet
Виж целия пост
# 34
Съвсем спокойно може да омесиш тестото и да го оставиш в хладилника ( то там ще втасва ама по бавно ) сутринта смао остави на стайна температура за 30 минути да се стопли малко и оформи и пъхай в тавата  Simple Smile

Виж целия пост
# 35
Топли съм сигурна, че са превъзходни, а как са на вкус изстинали?  newsm78 За гости разсъждавам, дали могат да се направят от предния ден  newsm78
Виж целия пост
# 36
Шоши, според мен са още по-хубави изстинали.
Беше останала една самотна на другия ден  Laughing, та я опитах.
Виж целия пост
# 37
И аз да се похваля със страхотни резултати!И понеже в нашето семейство много обичаме чесън,сложих в ароматното олио една пресована скилидка,червен пипер и шарена сол-станаха невероятни!  chef  bouquet
Виж целия пост
# 38
Дойде ли събота,ги мятам и аз   chef Чудя се дали вътре не може да се мушне по малко сиренце,че моите деца всичко ядат със сирене  newsm78
Виж целия пост
# 39
Ето ги и моите, все не ми остава време да ги покажа. Много са вкусни, обаче да се ядът същия ден,         
на следващия не са така хубави.

Виж целия пост
# 40
Много са вкусни, обаче да се ядът същия ден,         
на следващия не са така хубави.

Така и не разбрахме какви са на другия ден. Joy Изпекох 2 тави и дружно с комшиите ги ометохме. moresmile Даже и рецептата разпространих.
Виж целия пост
# 41
Да попитам тези питчици стават ли в хлебопечката, и ако да с каква мая ги правите? newsm78
Виж целия пост
# 42
Тази питки в хлебопечката не стават .. но тестото може да го замесиш в хлебопечката ( по добре от нея никой не меси  Wink )
Може да използваш суха мая или прясна това няма значение..макар за мен с прясна става по вкусно  Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Това са моите питки. Станаха наистина вкусни но 100 мл. олио ми се сториха прекалено много та сложих по малко а и като ги намазах с шарена сол ми заприличаха на мръсни питки Sick
http://good-times.webshots.com/photo/2079430700055650003ZoIelB
Виж целия пост
# 44
   Като ги хвалите толкова тия питки, реших и аз да ги направя! Снощи замесих и оставих тестото в хладилника, на сутринта ги направих и опекох! Жестоки са  Peace! Моите мъже ги ометоха още горещи и така и не можах да ги снимам  Mr. Green! Не сварвах да ги мажа с олиото и да слагам в чинията  Joy! Понеже нямах сух чесън направих една скилида пресен чесън на кашичка и станаха страшно ароматни - като чеснови хлебчета!
  Започвам и аз да ги препоръчвам  Mr. Green!
 П.С.  За мой късмет е останала една самотна, с която да се похваля  Joy
http://snimka.bg/album.php?album_id=65809&photo=8
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия