Антикризисният щаб на НЕМСКАТА тема - 204

  • 29 472
  • 749
# 45
Имам време поради принудителната отпуска и ми се правят някакви вкусни неща, за които в ежедневието нямам време. Проблемът ми е, че при нас никъде по магазините няма брашно. Имате ли идея откъде да намеря? Не ми е вариант да си поръчам 25 кг торба.
Сутринта бях за зарзават в кварталния магазин. Там имаше пакети по един килограм.
Мога да ти пратя, пиши ми ако искаш на лични.
Виж целия пост
# 46
Био маркетите, рафтовете за безглутенови продукти; кокосово, бадемово, нахутено брашно, мисля, че няма да са толкова вървежни и ще има.
Виж целия пост
# 47
Днес в един дм нямаше даже ленено семе.
Отделно с безглутеновите трудно се замества пшеничното брашно...

Днес бях в едно Алди -фраш, никой не спазва дистанция, няколко човека с маски.
Мъжът ми беше в Хорнбах, има контрола, допускат само опр. брой хора. Той каза, че вътре никой не спазва дистанция и е било препълнено.

Аз днес се ядосах, трябваше да ида до ЛЛ, за да си взема рецептата, само защото е нов квартал и трябва да ми сканират картата...😡
Виж целия пост
# 48
Докато схвана какъв е този нов квартал. Първо помислих, че е нов квартал като квартал на БГ и са ти искали лична карта, за да те пуснат в него. 😂
Брашно имало при нас, но ние нямаме за козунаци се оказа. Пак ще трябва да се пазарува или ще ги оставим за българския Великден.
Виж целия пост
# 49
Аз правя немското Hefezopf с шоколад вътре, за което ми трябва 500 гр. брашно за 1 доза. За толкова имам сили. За българския Великден нямам и време: сега си го меся в петък, а иначе трябва в събота.
Виж целия пост
# 50
Аз в събота имам намерение да замеся еднин пробен козунак, малък, като репетиция за нашенския Великден. Може и козуначено руло с мармалад да е, ще видим. Яйца няма да боядисвам, ще купя готови от магазина, а за следващата неделя ще боядисам.
Виж целия пост
# 51
Аз вероятно ще пробвам в събота да направя козунак, една нова рецепта ми пуснаха. А яйца в четвъртък ще боядисам, че децата си питат и си искат. За тях сега е Великден. Вероятно за българския пак ще искат Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Аз моля, ако някой има изпробвана рецепта за козунак или руло, но със суха мая да я постне. Миналата година правих козунаци, хубави станаха, но нещо не им достигаше според мен, не знам какво, но не бяха като на баба например. А много се постарах...Въобще възможно ли е със суха мая да стане хубав козунак с конци? 🤔
Виж целия пост
# 53
Една приятелка много похвали този козунак - https://-spam238-/kozunak-sas-suha-maya/ Аз никога не ги докарвам както трябва. Ама каквото, това.
Виж целия пост
# 54
И аз смятам да боядисвам яйца, но козунак няма да правя. Днес купих. Яйце де, не козунак. Нямаше много избор. Миналата година улучих с толкова тънка черупка, че се счупиха при варенето. Тази година ще се запася.

Обаче май ще трябва да мия прозорците. Целите са в полен, а вратата към градината - в кал 🤐
Детето рови из градината и после маже...

Реа, може, разбира се. Тънкостта е в месенето. За да станат конци, маслото се слага след първото втасване, слага се по малко и се меси, докато поеме всичко.
За да са ароматни, трябва да втасва тестото дълго на по-ниска Т, а не турбо втасване в печката при 30-35 С.
Виж целия пост
# 55
Записвам си всички съвети 👍 Имам голямо желание да се получат като истински. Обичам да меся и да пека разни неща, но пусто за козунаците въобще не знам много и общо взето се мъча вече две години. Дано тази пък успея 😉
Виж целия пост
# 56
Ох, говори ми за прозорци, asyalein. Днес цял ден с това се занимавах. Едната ни стена е цялата в прозорци, френски, 8 на брой. Добре, че имаме машина Керхер, не знам без нея как бих се справила. Пердетата изпрах, поизгладих и закачих. И терасата ни е доста голяма, сложих я в ред, пресадих малко цветя, насадих нови. И сега мисля, че ще заспя след малко над чашата с червено вино.
Виж целия пост
# 57
И аз преди записвах, много ги обичам, ама без глутен не стават.
Значи: всички продукти трябва да са със стайна Т.
Там, където месиш и втасва тестото, не трябва да става течение.
Трябва да се меси много, даже се препоръчва блъскане по плота, така глутенът се свързва и изгражда “скеле”.
Сигурно имаше и нещо друго...
Аз си взех от дм соев лецитин и сега с него печивата стават по-добре. Ама това вече е екстра. Аз за друго го взех и пробвах при моите безглутенови бърканици, та затова споделям. Иначе в Дм е голяма опаковка и не си заслужава за един козунак.

О виж пердетата ги забравих. Може утре да ги пусна. Последния път ги изпрах с Wäscheweiß. Така смърдяха, че ги пуснах пак с прах. Ама после трудно ги закачам, че тежат.
Аз прозорците бързо ги мия, но докато разчистя первазите и минава време...
Виж целия пост
# 58
Asyalein аз по принцип повече с бадемово и кокосово брашно разни неща бъркам, защото уж спортувам и по-нисковъглехидратно да е, но от време на време обичам да омеся нещо 😉 Ще го поблъскаме това тесто тази година повечко.
Виж целия пост
# 59
не помня кога за последен път съм правила козунак, но ще да е било преди бая време, още като живеехме от другата страна на локвата. Но си спомням, че ключа за конците е втасване поне 2 пъти и се теглят, а не се меси като хляб при второто "месене". Нито имам желание, нито търпение. И яйца няма да правя тази година. Изобщо не ми се занимава. Мислех, но декупажни и сега като не мога да пазарувам на воля и да разглеждам и да избирам каквито салфетки ми е кеф, изгубих всякакво желание!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия