Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се възползвам от синя зона без да сменям адреса на личната карта

  • 432
  • 5
Здравейте! Имаме следния казус:
По постоянен адрес се водя в един квартал, но по настоящ съм под наем в друг квартал (в рамките на един и същи град). Имам собствен автомобил, но от скоро обаче там където съм под наем ще става синя зона. При консултация ми беше обяснено, че трябва да отида в общината, да попълня документ в който да декларирам, че запазвам постоянния си адрес, но временно живея под наем на адреса на квартирата, при което ще ми бъде даден жълт лист, с който отивам и си взимам стикера за синя зона и няма да се наложи да сменям адресната си регистрация и личната си карта. Отидох в общината, а там ми обясниха, че трябва хазяите да са с мен и да носят нотариален акт на апартамента, който аз обитавам под наем. Без да бързам да ангажирам хазяите отидох в билетния център където се издават стикерите за синя зона и поисках потвърждение от тях, че ще получа такъв ако изпълня всичко, а от там ми отговориха, че стикер се издава САМО за адреса по лична карта и друг вариант няма. Можете ли да ми обясните аз ли нещо не съм се обърнал към когото трябва или какво още трябва да направя за да си взема стикера за синя зона без да сменям адреса по лична карта? Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Не може без да смениш адреса. Ето изискванията: https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1


П.П. За София ли питаш?
Виж целия пост
# 2
Не става въпрос за София, а за Бургас. Благодаря ви.
Виж целия пост
# 3
Ето ги правилата за Бургас – https://www.transportburgas.bg/bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8 … D1%82%D0%B2%D0%BE
Виж целия пост
# 4
В Ямбол не е нужно да си сменяш адреса по лична карта,но трябва да имаш настоящ адрес и задължително се ходи с нотариалния акт на жилището.
Виж целия пост
# 5
Здравейте, аз имам същото питане, но за град Варна. Ще живея в синя зона ,и ми трябва абонамент за паркиране, но не искам да си сменям лична карта или талон на колата. Казаха ми , че можело с нотариално заверено пълномощно , че човек с адрес по лична карта в синя зона има право да ми кара колата, но не съм сигурна. Някой има ли повече информация ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия