Краставицата е местен сорт с доста грапавини, наричат я крокодилка, много хрупкава.
Гледам крокодилки от 9 г., не не бях чувала, че са местни. Оставяш най-долната краставица да порасне и узрее. Наместваш я удобно или я връзваш да не лежи на мокро. Много често, когато вече е готова сама пада от корена. После разрязваш, издълбаваш семките, изплакваш и сушиш на вестник. Имай предвид, че този корен нагоре почти не дава реколта, силата отива яко в зреещата краставица. Това са най-хрупкавите краставици, които съм яла. Но за 9 г. семето малко се промени, изроди...
Миналото лято открих краставици Тимор - и те са страхотни!
Крокодилки лято 2012:
п.п. и да попитам - някой да води успешна борба с тутата по доматите?! Всички хора около мен, които цял живот са гледали домати са безпомощни...преди години доматите растяха и връзваха до първата слана, а сега в най-добрия случай август всичко е изгоряло и умряло...тази година още по-рано загиват целите растения...