Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

  • 7 708
  • 169
# 90
Permanent residence е старото наименование за отседналост, вече е сетъл статус новото, първото не съществува вече като термин. Хората с първото подаваха също за да сменят с новия статус. 
Ние трябва да ходим на изпит, но не знам покрай пандемията как ще са организирани нещата там. За детето тъкмо решихме да го правим и дойде локдауна, но ще го направим като отворят градината, че единия подпис ще е от учителката й.
Виж целия пост
# 91
Аз някъде четох, че големите университети няма да приемат студенти тази година, споменаваха Оксфорд. Не знам как ще е тази година с университетите и колежите, за А формите там е малко по-лесно.
Аз от вчера се чудя на тукашните, 14 дневна карантина за всички пристигащи, след дъжд качулка. И то за да не се внася короната отвън и да не се разпространява в страната. Ми те заразиха цяла Източна Европа, само днес са хиляди заразени тук, а те сега се сетили за карантина.
Виж целия пост
# 92
Не е ли било само преди резиденс. Сега оставиха само сетъл  и пресетъл.
Виж целия пост
# 93
Doret, къде прочете това за университетите? Кеймбридж обяви, че лекциите за цялата следваща учебна година ще са онлайн, но упражнения и семинари в малки групи ще се провеждат. За Оксфорд е същото за първия семестър. Университетите не могат да си позволят да нямат прием, особено след като международните студенти значително ще намалеят тази година.
Виж целия пост
# 94
За кафе в джезве купувам специално кафе от турските магазини. То е смеска, не е чисто кафе. Веднъж го сложих него в кафеварката, без да съобразя това и тя се запуши и експлодира Sad Добре, че нямаше никой наблизо. От тогава повече кафе за джезве не искам да видя. Купувам на Лаваца, на Taylors имам няколко любими и се глезя понякога с кафета от Whittard. Последно от тях си взех индийско кафе от района на Керала.

Обучението в университетите догодина май ще е онлайн. Университетите трябвало да излязат с програмата за следващата си година преди август месец, за да можели бъдещите студенти да преценят, дали да приямат офертата. Годишната такса оставала непроменена. Не знам с настаняването как ще е, ако лекциите са онлайн. Може поне от там да успеят да спестят нещо студентите.
Виж целия пост
# 95
Класната на детето се обади да се чуем. На мнение е, че няма смисъл да ходи и да си продължаваме с домашното обучение. Определено подбират кои деца имат нужда от това да са в класната стая и да се работи с тях.

Ние в понеделник ще пътуваме към посолството. Стискайте палци беба да пътува спокойно и да остиска целия път. Аз някакси трябва да се навра между двете столчета отзад🙈 Не се е качвала в кола от началото на март месец. Два дни в път само за 15 минути в посолството и куп притеснения. Ох, да минава от ред и това!
Виж целия пост
# 96
Благодаря на всички за отговорите.
Виж целия пост
# 97
milada, не си спомням беше миналата седмица, имаше го и на английски и на български. И аз се зачудих, че ще загубят много пари, да, и пишеше за онлайн обучението на другите студенти. Ако онлайн обучението им е като и на училищата то няма смисъл от учене тази година, само се плащат луди пари.
Виж целия пост
# 98
И аз харесвам кафетата на Taylors. В нашата Асда редовно му правеха отстъпка. И на капсулитте, и на мляното кафе. Опитвала съм  и тези, дето са в пакетче, като чай, и те са страхотни.
Сега си го поръчвам от Амазон, защото в Ирландия явно не е популярно.
Виж целия пост
# 99
И аз подавах с формата за пощата, нямаше го още сетълд статуса, нямах и изваден пърменет резидент, но пратих документи за 5г. Затова и избрах хартиента форма.
Моята натуралазицая ще се забави, пратиха ми имейл в началото на локдауна, че ще отнеме повече от 6 месеца, но поради каква причина не пишеше. Предполагам е заради локдауна.
Не сме излизали като хората пт 2 месеца, пазарувам само онлайн и днес малкото е с температура. Откъде- идея нямам. Комшиите са болни и двамата с chest infection, обаче не са ги тествали и не се знае какво е, но не сме се събирали. Били сме заедно навън по дворовете, но имаме поне 2 метра дистанция.
Виж целия пост
# 100
Дорет, стана ми интересно, а не те разбрах много добре. Моля те, кажи пак какво са ви казали от училището - че децата от посочените години ще ходят само един ден в седмицата на училище, в групи по 10? Първите две седмици - само за по 30 минути на ден, 1:1, а следващите 4 седмици - по един учебен ден на седмица? Ако съм те разбрала правилно, акълът ми не го побира защо трябва гимназистите да се разхождат така. Залудо...
Виж целия пост
# 101
Какво означава silver sterling? . Че е сребърно или сребърно покритие? Бях си купила обици от TKmaxx за 17 паунда, много бързо почерняват. Купих разтвор ьа почистване на сребро, избеляват, обаче до няколко дни пак са черни дори и да не ги нося. Много си ги харесвам, обаче не мога през ден да ги полирам. Защо се получава така?
Виж целия пост
# 102
Би трябвало да имат печат с проба 925.
Виж целия пост
# 103
Имат.
Виж целия пост
# 104
Може самото сребро да не е достатъчно добре полирано (вкл. и нарочно с цел "вид на старо сребро"), съответно да задържа повече влага и по-бързо да почернява.

Честит празник, момичета!

Памперс, а къде ще преспите?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия