ДЕКЕМВРИйски мамчета за край на пандемията мечтаят и с количките навън още повече да се шляят!🏞☀

  • 20 818
  • 736

Анкета

Заглавие за следващата темичка

Опции:

# 720
Здравейте,момичетаа!
Ние още не пълзим,дава и тя назаден само и се върти като пумпал,но напред не пълзи. С яденето-въведох почти всичко и нищо не ми е отказала до сега. Квото и дам всичко си изяжда,за което много се радвам. Зъбчета нямаме все още и не виждам и скоро да излязат-нито е нервна,нито има нещо подуто по венците. Столче за колата ми дадоха,но съм се опитвала само 1 път да я слагам-орева света за 5 мин и си пътува в кошницата с възглавница седнала,защото бяхме на около 100км и нямаше как да се научаваме в стола..скоро ще я уча,защото пътуваме често.
Нощно хранене ние не сме имали откакто беше на 2 месеца и 10 дни,много рядко ми се буди вечер по 1-2 пъти,давам вода и биба и заспива за секунда.
Виж целия пост
# 721
Джулс, и аз купих такъв пъзел. Първо, за да е по-меко. Второ да си стои само той там, а не килим или ламинат, където и ние стъпваме. Да, малко са грознички, ама тоо след месеци няма и да трябват.

Да чукна на дърво не се е будил за нощно хранене от месеци.

Столче за кола все още отлагам. Не за друго, ами то това е необятна материя. Трябва да почета малко отзиви, а, честно да си призная, като заспи, си чета книжката, че ми е по-интересна 😁
Ще трябва, обаче, да изберем нещо. То, близките месеци не ни предстоят дълги пътувания.
Виж целия пост
# 722
Сладурче, ние отдавна сме със столче за кола, но то е от новородено до 36кг. Така че все още си се вози в посока обратна на движението и е в по - легнала позиция. Много по - удобно и сигурно е от другото, което беше кошницата до 9кг. Иначе събуждането е между 5 и 6ч., май си се брои за нощно хранене.
Ние сме на море за 3-ти път 😆 Вярно, че е доста трудно, но пък поне се разнообразяваме.
Пъзела на мен ми върши чудесна работа, защото Дари не обича да е отделена и не иска да седи изобщо в кошара. На пъзела обаче си и харесва. Вече и аз се замислям за хубави обувчици за прохождане. За сега съм взела обикновени, които пак са с твърда подметка, де и може да стъпва на земята като сме навън.
Виж целия пост
# 723
Здравейте,
Ние пак дме на море, но за малко. Беба е фурия, пълзи, изправя се, пристъпва хваната за нещо и бръщолеви нещо постоянно. Сладурче, буди се от около месец да яде към 2 часа през нощта 🤪
Джул, честити зъбки. Ние още ги чакаме.

Чудя се кога да я кръщаваме, но май ще го отложа за пролетта. Вие мислили ли сте по този въпрос?

Вики си се вози в столче Recaro за 9-36кг , но не издържа дълго време.
Виж целия пост
# 724
Здравейте,
Анна е вече на 9 месеца. Всичко с много малки изключения съм въвела. Има храни, които не ѝ допадат, но тъй като аз също не ги ям, предполагам има някаква връзка.

Ани бръщолеви някакви работи постоянно, много е активна. Лази, изправя се, а ако има опора може и да направи няколко крачки.

След като се върнахме в България, им взех и на двете еднакви столчета- Cybex Sirona Z със SensorSafe. Столчетата са също като количките- огромен избор и всеки казва “Това е най-доброто”. В Англия имаме Britax Dualfix и Maxi-cosi Axiss-fix plus. От тях също бях доволна. Сега сме с кола под наем, затова си седим с едно столче. Като си вземем коли, ще купуваме.

Бяхме на почивка за няколко дни. Резервирали сме си и за Банско в края на септември, пък ще видим. Тази седмица ще ходим на вилата, барем дишнем малко въздух.
Виж целия пост
# 725
Леле,май само моята не иска да пълзи и да стои на крачета. Като направя опит да я оставя да стъпи на крачетата си,дори когато е в мен и искам просто да се подпре на моите крака,тя ги свива и стои седнала във въздуха Thinking Даже точно тази вечер,казах на ММ,че ми е странно това и леко започвам да се притеснявам,да няма проблем с крачетата...а той ме нахока,че пак се филмирам Mask
Виж целия пост
# 726
Марти, няма проблеми, спокойно. Дечицата са различни, не е казано рано да прохождат и пропълзяват всички.
Каката при нас проходи много рано- на 10-11 месеца примерно, та може и това да е бързо. Има си дечица, на които им е нужно повече време. Аз съм била от по-мързеливите бебета..😆, не съм лазила изобщо, а ме е помързявало и да ходя. Чак на годинка и няколко месеца съм станала да ходя, а съм здрава. Няма точно определени срокове и рамки, децата и тяхното развитие са индивидуални. Всичко му е наред на детенцето💗👶🏼
Виж целия пост
# 727
Здравейте, момичета,

Алекс, добре дошли, супер за почивките, много важни. Тук е лудница, но дано намерите своята нормалност.

Фам, трудно е да се избере столче, да. Удобно е да има изправено и легнало положение, да не е само статично. Ние преминахме на столче от скоро и на малечко много му харесва. Може би и защото вече гледа напред и му е по-интересно, но и определено му е по-удобно. Утре ще пътуваме на 400 км и ще видя как ще е на по-дълъг път.

Михаела, много готино - три пъти на море Simple Smile

Марти, и според мен няма защо да се притесняваш. Педиатърката ми каза, че най-важно е да ги оставим естествено да се развиват и да не ги насилваме. Тя си знае кога ще й е комфортно да се изправи стабилно. Още са крехки.

Пак се повтарям, а и Алекс го казва, но диапазона на пролазване и прохождане е много голям от бебе до бебе.

Ирмир, аз няма да кръщавам, ще го оставя той сам да го реши като порасне, както моята майка ми е дала този избор на мен. Но примерно бих избрала някоя хубава дата, мисля че църквите не се съобразяват с извънредната обстановка.
Виж целия пост
# 728
Аз много искам да ги кръстя в Соколския манастир, но ми е малко далеч и по-скоро бих почакала да го направим хубаво.

Хареса ми и позицията и на Джули за вземането на решение сам.
Виж целия пост
# 729
За мен дете да се вози в кошницата за кола с възглавница е безумно и безотговорно.
Ние взехме Britax Römer evolva 1 - 2- 3. Не сме го ползвали още, но изглежда удобно.
Кая лази, изправя се и се придвижва по мебелите. Не се спира. Нарежда нещо постоянно. Grinning
Виж целия пост
# 730
За мен дете да се вози в кошницата за кола с възглавница е безумно и безотговорно.
Ние взехме Britax Römer evolva 1 - 2- 3. Не сме го ползвали още, но изглежда удобно.
Кая лази, изправя се и се придвижва по мебелите. Не се спира. Нарежда нещо постоянно. Grinning
Така е..затова през цялото време стоях залепена до нея,нищо че пак беше с коланите.Просто нямах избор тогава. Миналия ден се вози без проблем в столчето си.
Виж целия пост
# 731
Всички бебета пълзят моето се търкаля е каквото такова 🙃
Виж целия пост
# 732
Всички бебета пълзят моето се търкаля е каквото такова 🙃
Спокойно,и ние сме от търкалящите се Joy
Виж целия пост
# 733
Благодаря за мненията за столчетата момичета!

Ние честно казано вече се возим в столче,принудих се ,понеже Дария не искаше в кошницата и само плачеше и ставаше.Направихме даже две ходения до по-далеч не е имало проблем,само се притеснявам като заспи там дали и е удобно.
Дария от 3-4 дни вече и става сама в леглото,друска се,пее по цял ден.
Бориса пък има две зъбчета,и кара по-малко проходилката,но все така не иска да яде нещо различно от мляко,ние май сме единствените 😁.
Утре ще ги кръщаваме, много се радвам че успяхме преди рождения ден.Избрах Св.Мина, защото там се бях зарекла,че ще е.
Хубав ден от нас ,след кръщенето ще разказвам💚💛🥰
Виж целия пост
# 734
Сладурче, как мина кръщенето? Предполагам сте имали чудесен празник. Ние кръщаваме Ники в неделя, на 20.09. Само най-близките и кръстницата ще сме. За мен това е личен интимен ритуал и не ми се връзка с тежки тържества. Баткото пак септември го кръстихме. Черпя ви виртуално за негово здраве, днес е именник. Честит Кръстовден на всички!
Иначе Ники лази, но по корем, вдига дупето, но за кратко. Сега му въвеждам млечните, после и рибите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия